Dostojevskij
2007-03-15, 13:43
Tjena på er!
Jag har börjat använda ett program som räknar ut vad jag får i mig under dagen (i detta fall cal-counter). Frågan är vilka vikter jag ska använda? Om jag käkar en fjärdedels av en påse frusen kyckling, innebär det då att jag ätit 250 g kyckling eller är det den tillagade vikten som räknas? Jag antar att det försvinner massa vatten ur den under tillagning. Finns det riktvärden på sånt eller måste jag införskaffa en våg?
Om man googlar runt på nätet så hittar man ganska fort vad saker väger, t.ex. väger 100ml pasta ca 35 gram och en lök väger ca 40g. Är det dessa vikter jag ska använda mig av eller ska jag väga pastan efter jag kokat den?
Många frågor från en nybörjare :smash:
Tack på förhand!
Jag har börjat använda ett program som räknar ut vad jag får i mig under dagen (i detta fall cal-counter). Frågan är vilka vikter jag ska använda? Om jag käkar en fjärdedels av en påse frusen kyckling, innebär det då att jag ätit 250 g kyckling eller är det den tillagade vikten som räknas? Jag antar att det försvinner massa vatten ur den under tillagning. Finns det riktvärden på sånt eller måste jag införskaffa en våg?
Om man googlar runt på nätet så hittar man ganska fort vad saker väger, t.ex. väger 100ml pasta ca 35 gram och en lök väger ca 40g. Är det dessa vikter jag ska använda mig av eller ska jag väga pastan efter jag kokat den?
Många frågor från en nybörjare :smash:
Tack på förhand!