handdator

Visa fullständig version : Röror till mackor


Nate
2003-03-07, 16:18
Har fått i uppgift att komma upp med några nya röror till ciabattamackorna vi säljer på caféet. Har ni några idéer eller tips som ni vill dela med er av? Behöver inte vara speciellt nyttiga ens, inte jag som ska äta dom så vem bryr sig... de populäraste mackorna brukar vara räksallad och ishavsröra vilket säger vilken smak kunderna har... urk.

Nå, vad säger ni? :naughty:

tilda
2003-03-07, 17:42
Vilken rolig uppgift!...säger jag som älskar att hitta på nya recept :)

Klassikerna är ju kyckling/curry-röra och tonfiskröra, men de antar jag att de flesta caféerna redan har.

Andra goda grejer är:
kyckling/soltorkade tomater/basilika (& crème fraiche eller vad ni nu använder)
kyckling/pesto
kyckling/sötsur chilisås

tonfisk/färska örter
tonfisk/pesto

skinka/champinjoner/lök

Istället för att använda crème fraiche så är det gott att blanda rörorna med keso.

Tja...det var några tips *nu blev jag hungrig*

/Tilda:eating:

Lellan
2003-03-07, 19:39
Får matporra lite då.. :D

Kyckling med hot äppelchutney (dvs typ äppelkompott med extra stark curry, kanske lite chili osv) (+ keso eller nåt)

Rostbiff med pepparkeso

Hamburgerkött är smakrikt och gott men det är inte alla som äter det (fast det borde man, hörde något om oetiska hästtransporter om vi inte äter upp våra egna svenska pållar),gott med tomat osv.

Kalkon är gott och kan användas istället för kyckling

Proteinrik vegetarisk röra kan man göra om man mixar kikärter eller linser (som är kokta i buljong eller om man kryddar lite eller mixar med lite soltorkade tomater osv för smak), sedan blandar man mixet med keso.

Rökt lax är ju också gott..

Kladdet, det som binder samman har jag ingen bra kläm på men ni har ngn säkert standard (?) (använder själv bara kesella eller keso). Kanske ni vill tänka på dem som är laktosintoleranta och servera något och istället för kladd använda tacosås, pesto, mixade soltorkade tomater osv.

Naturligtvis en massa grönt! Gärna lite nya kombinationer, men grönsallad+gurka+tomat är väl standard.

(Själv skulle jag bli KANONglad om man hittade något ställe som använde bröd med hela korn (typ åkes mustiga) istället för alla energirika ciabator utan så mycket näring i.. )

*kurr kurr*

Pretender
2003-03-07, 22:32
Jag tycker att pesto, strimlade soltorkade tomater, skivad äkta mozzarellaost är en höjdare. Fast jag är nog ganska ensam om det :thumbup:

En äkta deffmacka...NOT :cool:

//Pretender

Nate
2003-03-10, 16:33
Det dåliga är att vi har inget riktigt kök med spis och sånt att tillgå så ingredienserna måste vara klara att blandas direkt. Dvs vi kan inte koka kikärter eller linser osv tyvärr...

Gjorde en ganska god röra idag med keso, minitärnad skinka och hackad purjolök.

Införde även en macka med grönsaker, mozzarella, pesto o soltorkade tomater :naughty:

Den där med kyckling, soltorkade tomater och basilika lät god. Det är färsk basilika vi snackar här eller?

Någon som har bra veg. recept?
Give me more!


:bow:

Nate
2003-03-10, 16:43
Originally posted by Lellan
Rostbiff med pepparkeso

Hamburgerkött är smakrikt och gott men det är inte alla som äter det (fast det borde man, hörde något om oetiska hästtransporter om vi inte äter upp våra egna svenska pållar),gott med tomat osv.

Kladdet, det som binder samman har jag ingen bra kläm på men ni har ngn säkert standard (?) (använder själv bara kesella eller keso). Kanske ni vill tänka på dem som är laktosintoleranta och servera något och istället för kladd använda tacosås, pesto, mixade soltorkade tomater osv.

Naturligtvis en massa grönt! Gärna lite nya kombinationer, men grönsallad+gurka+tomat är väl standard.

(Själv skulle jag bli KANONglad om man hittade något ställe som använde bröd med hela korn (typ åkes mustiga) istället för alla energirika ciabator utan så mycket näring i.. )

Pepparkeso?

Hamburgerkött tror jag är ganska svårsålt faktiskt... fast ganska gott för att vara kött faktiskt! Men det måste ju som sagt sälja.

Det vi mest har att tillgå verkar vara majonnaise faktiskt (urk). Fast ska försöka införa mera kesomackor! Har bara sånna små 500g burkar nu, dunkar ska det vara enligt Naten! Har även för mig att vi har creme fraiche...

Är standard med isberg, bladsallad, tomat o gurka på alla mackor (utom äggmackorna där tomat inte passar). Sen har vi även paprika på de flesta mackorna.

Ja jag vet. Finns nästan inga ställen som säljer bra bröd. Det enda jag vet är vurma i sthlm. Världens godaste mackor har de där!

tilda
2003-03-10, 18:21
Den där med kyckling, soltorkade tomater och basilika lät god. Det är färsk basilika vi snackar här eller?

Ja precis, färsk basilika är klart godast!

Håller med Lellan, jag fattar inte att det ska vara så svårt att hitta caféer som har grovt bröd i sortimentet. Bra mat överhuvudtaget är svårt att hitta.
Det enda stället jag hittat som jag verkligen gillar är Moonoo på söder, de :hbang:

Nate
2003-03-10, 18:41
Där jag jobbar så har vi faktiskt grova bröd också men folk är så dumma att de köper ju de vita bröden - idioter! Och självklart följer caféet kundernas önskemål = mer vitt bröd och mindre grova sorter...

Pretender
2003-03-10, 18:46
Originally posted by Nate

Införde även en macka med grönsaker, mozzarella, pesto o soltorkade tomater :naughty:


:kickass:

Überbiffen
2003-03-11, 10:30
Originally posted by Lellan
Får matporra lite då.. :D

Jo du kan verkligen få en matkåt! :bow:

El Diablo
2003-03-13, 17:37
Hackat äpple, hackad rödlök och hackad ägg. Blanda med lite majonäs av valfri fetthalt. Peppar, salt... Mums..

Nate
2003-03-13, 21:58
Originally posted by El Diablo
Hackat äpple, hackad rödlök och hackad ägg. Blanda med lite majonäs av valfri fetthalt. Peppar, salt... Mums..

Det där lät ganska gott faktiskt.... du har inga exakta angivelser om mängd osv. Vill helst inte behöva smaka på det hela :D

Nate
2003-03-15, 21:02
Makakuten online! Hjälp till nu! :bow:

El Diablo
2003-03-16, 09:11
Med risk att låta jobbig så är ju mängden av de olika delarna upp till var och en efter eget tycke och smak. Men hag brukar kora ca ett halv rött äpple till ett ägg och sen typ en matsked eller två med fibhackad lök. Majonäs tar jag bara så mycket att det binder ihop allting till en röra. Denna röra låter kansle lite konstig men är faktiskt god, det blir fräsht med äpplet och löken tillsammans.