Videll
2007-03-04, 18:13
Hejsan alla! Postar min första tråd här i forumet iform utav en fråga:
Hade en lärare i kost och näringslära förut som berättade att mestadelen av kalciumet i mejeriprodukter skulle vara bundet till ett transportprotein som till storlek är för stor för att tas upp av kapilärena i magsäcken och i tarmen. Ca 30 % av kalciumet återstår då endast som tas upp. Hittar tyvärr ingen forskning angående det på pubmed. Vad har ni läst/hört?
Tack på förhand!
Hade en lärare i kost och näringslära förut som berättade att mestadelen av kalciumet i mejeriprodukter skulle vara bundet till ett transportprotein som till storlek är för stor för att tas upp av kapilärena i magsäcken och i tarmen. Ca 30 % av kalciumet återstår då endast som tas upp. Hittar tyvärr ingen forskning angående det på pubmed. Vad har ni läst/hört?
Tack på förhand!