handdator

Visa fullständig version : Är min träning fel upplagd?


QPR
2007-02-27, 12:16
Efter nyår återupptog jag (som så många andra) min styrketräning. Jag började äta rätt och mycket, sov nödvändigt antal timmar och allt det andra som behövs för att resultaten ska komma. Så långt är med andra ord allt mycket bra och jag är stolt över min nu mycket sundare livsstil. Vad jag är mer osäker på är hur mitt program lagts upp. Hjälpen jag haft har jag fått från en personlig tränare på gymmet (ett London-gym i mellanprisklass som är sämre än motsvarande i Sverige) och jag känner kanske att han inte är riktigt så påläst som han borde. Med anledning av det vänder jag mig härmed till den samlade expertisen som finns här och hoppas att någon kan komma med en eller ett par synpunkter på hur min träning är upplagd... Många tack på förhand.

Snabbfakta: 26 år, 187 cm, 85 kg. Skapligt god grund att stå på. Mitt mål med gymmandet är att må bättre och, inte minst, att se bra ut till sommaren.

Måndag: Cable Front Pulldown (http://www.exrx.net/WeightExercises/LatissimusDorsi/CBFrontPulldown.html), Crunches, Dumbbel Shoulder Press (http://www.exrx.net/WeightExercises/DeltoidAnterior/DBShoulderPress.html), Bicepscurl, Barbell Lying Triceps (http://www.exrx.net/WeightExercises/Triceps/BBLyingTriExt.html), Bänkpress, Seated Row

Tisdag: Squat (http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/BBSquat.html), Lying Leg Curl (http://www.exrx.net/WeightExercises/Hamstrings/CBLyingLegCurl.html), Sled 45 Leg Press (http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/SL45LegPress.html), Crunches, Assisted Chins, Assisted Dips, Standing Calf

Onsdag: Vila

Torsdag: Se måndag

Fredag: Se tisdag

Lördag: Vila

Söndag: Se måndag

pejo
2007-02-27, 12:46
Jag tycker faktiskt det ser lite skumt ut. Jag förstår inte riktigt varför han valt att lägga in dips och chins på pass 2.

Sen blir det ju även samma pass 2 dagar i sträck (sö och må).

Du kommer ju att köra latismus, bröst, axlar och triceps 5 dagar i veckan. Detta går säkert bra om du inte kör för hårt men det måste finnas bättre sätt att lägga upp sin träning på.

Det finns ju färdiga program här på kolo som är bättre.

nutz
2007-02-27, 15:51
Ja, det ser ganska snurrigt ut. Läs här:

http://kolozzeum.com/kolozzeum/showthread.php?t=87454

QPR
2007-03-02, 15:55
Tack för tipsen. Hur ser nedanstående ut? Bör nåt läggas till/plockas bort?

Jag bugar och bockar på förhand.

DAG 1
Biceps + bröst + mage

* Hantelpress bröst
* Stångcurl
* Hantelcurl
* Peckdeck
* Crunches
* annan magövning

DAG 2
Lår + axlar + vader

* Knäböj
* Benpress
* Hantelpress axlar
* Stående vadpress (maskin)
* Hantellyft framåt
* Liggande lårcurl
* Benspark

DAG 3
Triceps + rygg

* Latsdrag fram
* Dips
* Chins
* Liggande tricepsextension
* Seated row