handdator

Visa fullständig version : Tillskott vid deff


Rusty
2003-03-04, 14:48
Undrar bara vilket som är bäst i fettbrännande syfte av ALA, CLA och Omega-3?...eller om ni kan rekomendera något annat...typ som ripped fuel, pyruvat och liknande? ;)

Tomainen
2003-03-04, 16:41
Originally posted by Rusty
Undrar bara vilket som är bäst i fettbrännande syfte av ALA, CLA och Omega-3?...eller om ni kan rekomendera något annat...typ som ripped fuel, pyruvat och liknande? ;)

Har hört att ALA är ett alternativ till Omega-3 om man äter mycket fisk med tungmetaller.. tex tonfisk som man äter mycket under deffen. Då har inte omega-3 så stor verkan.
CLA och ALA/Omega-3 är bra att kombinera för effektiv fettförbränning.

Tanman
2003-03-04, 16:52
Ingen av de du nämnde är något mirakelmedel vad gäller deras fettförbrännande egenskaper.
Omega3 är bra på många andra sätt och ALA är en stark antioxidant som kan hjälpa andra antioxidanter att förstärka immunförsvaret.

Det enda jag kan tro på om man absolut vill ha en genväg till fettförbränning (det bästa är självklart att lära sig om/sköta sin kost) är en ECA-Stack och den är (troligen) förkastling pga hälsorisker.

Rådet blir: köp ett proteinpulver och ät mindre kcal än du gör av med. Omega 3-supplemering är nog också bra men inte pga dess fettförbrännande egenskaper som sagt.

Rusty
2003-03-04, 17:03
ok...ska nog köpa omega-3...finns det några speciella märken som är bättre än andra? Är denna sorten bra: http://www.maxmedica.se/kosttillskott/omega/

Hur många kapslar/mg ska man inta per dag?

/Rusty

Tanman
2003-03-04, 17:10
Köp i din vanliga mataffär annars. ICA brukar ha Friggs med E-vitamintillskott.
Det är bra om E-vitamin är tillsatt, det hindrar oljan från att härskna och fungerar som antioxidant i kroppen.

Ta 5-10g / dag beroende på om du äter mycket fisk.

Nate
2003-03-04, 17:38
Originally posted by Tanman
Det enda jag kan tro på om man absolut vill ha en genväg till fettförbränning (det bästa är självklart att lära sig om/sköta sin kost) är en ECA-Stack och den är (troligen) förkastling pga hälsorisker


vilka hälsorisker?

Mr Pink
2003-03-04, 17:59
Det har ju diskuterats effets hälsorisker i någon annan tråd.....
Men kan väl dra dom igen:
Sex funkar inte/mindre bra efter man tagit effe(iaf för killar)
Pulsen ökar.
Du blir stressad, svårt att sitta still och fokusera på nått.
Lite piggare blir du.
Tappar humöret lättare.
Psyket får sig en törn.
Ska vara beroende framkallande. (typ som kaffe)
Man tappar hungern också.

Nate
2003-03-04, 18:24
Originally posted by Mr Pink
Det har ju diskuterats effets hälsorisker i någon annan tråd.....
Men kan väl dra dom igen:
Sex funkar inte/mindre bra efter man tagit effe(iaf för killar)
Pulsen ökar.
Du blir stressad, svårt att sitta still och fokusera på nått.
Lite piggare blir du.
Tappar humöret lättare.
Psyket får sig en törn.
Ska vara beroende framkallande. (typ som kaffe)
Man tappar hungern också.

Vad spelar det för roll om pulsen ökar? Är det skadligt?
På vilket sätt får psyket sig en törn?
Beroendeframkallande på vilket sätt? Vad händer när man slutar?
Tappar hungern är väl bara positivt vid deff?

Nate
2003-03-04, 18:25
pinky ---> vilken tråd då? länk?

Mr Pink
2003-03-04, 18:48
Originally posted by Nate
pinky ---> vilken tråd då? länk?

pinky heheh.... Oh yeah that's easy for you to say you've got a cool sounding name. How about we trade, OK? You're Mr. Pink.

Allmänt Forum > Såg ni på 4:an nyheterna kl 22??

feldtarn
2003-03-04, 19:03
observera att asprin är blodförtunnande och om tex ett blodkärl pajjar i huvet i tex ett tungt pass i benpressen kan man ju tänka sig vad som händer när blodet inte koagulerar...


andra problem är väl att man kan få förstorad prostata

sömnproblem för vissa

Matti
2003-03-04, 19:53
EC-stacks är säkra om de används som de ska användas. Aspirinet är onödigt.

Igår när jag sökte på "ephedrine safety" på Pubmed hittade jag en del intressanta abstrakt, jag citerar dom på följande sida:

http://www.halso.info/visa/efedrin

Folk borde använda Pubmed mer och kvällstidningar mindre..

Emptiness
2003-03-04, 22:52
Såvida man inte har problem med hjärtat, högt blodtryck eller något annat fel så är det lungt att köra EC anser jag.
Skitbra "tillskott" :hbang:

Tanman
2003-03-05, 08:21
"säkert" kan ju betyda olika saker för olika personer men jag vill inte äta piller som är nära besläktat med amfetamin och ger en massa biverkningar.
Många här vill inte äta härdade fetter och drar ner på snabba kolhydrater men effedrin verkar vara helt OK eftersom det förbränner fett och det vill man ju.
Jag håller också med om att en EC-stack är bättre än en ECA-stack. Att äta huvudvärkstabletter (och alltså bedöva smärtcentran i hjärnan med ett gift) för att hjälpa koffeinet att frisätta fettsyror låter inte helt ok i mina öron...

feldtarn
2003-03-05, 18:42
Hittade lite info på nätet!

Inte så mycket om biverkningarna.

E/C/A - Efedrin / Koffein / Aspirin

E/C/A står för Efedrin, Coffein, Aspirin och är en mycket bra sammansättning med många fördelar som vi ska gå igenom nu. Efedrin är en beta antagonist dvs. beta receptorerna stimuleras till att bränna fett. Det höjer även kroppstempraturen. När det sker gör sig kroppen av med mer energi än vad den annars hade klarat av. Den här effekten är inte ens beroende av att du tränar. Efedrin påverkar även luftpassagerna vilket gör att du får lättare att andas. Och slutligen frigör efedrinet hormonet adrenalin. Vad många inte vet om är att även adrenalinet spelar roll för fettförbränningen.
Det är välkänt att koffeinet också hjälper din kropp att bränna fett. Koffeinet stimulerar kroppens centrala nervsystem till att använda fettet som bränsle samtidigt som det frigörs adrenalin. Liksom efedrin höjer koffeinet också kroppstempraturen. Koffein finns i många vanliga produkter som kaffe, te och flera olika läsksorter. Den som vill kan även gå till apoteket och köpa koffein i 100 mg tabletter.
Då kan man fråga sig varför man ska blanda i Aspirin. Jo, Aspirinen varkar som blodförtunnare och höjer blodcirkulationen i kroppen vilket medför att sammansättningen kan påverka fettförbränningen effektivare.
När koffein och efedrin kombineras höjer den varandras effekter vilket gör att det är mycket bättre att ta dem tillsammans än var och en för sig. De verkar alltså enligt principen 1 + 1 = 3. Om man dessutom blandar i Aspirin har man höjt effektet till en otroligt bra nivå.
När man börjar en E/C/A kur är det första man märker den stimulerande effekten. Man får en rejäl kick tack vare att det frigörs så mycket adrenalin. Vanligtvis sitter den effekten i mer än 2 timmar. Detta gör E/C/A till ett effektivt sätt att höja intesiteten i sina träningspass till oanade nivåer. Det är givetvis ännu bättre när man går på diet och känner sig trött pga. att man har fått i sig för få kalorier. Tyvärr så minskar den här effekten med tiden. Kroppen vänjer sig helt enkelt vid adrenalinet och du reagerar inte lika kraftigt längre.
E/C/A sänker också hungers känslorna avsevärt vilket gör den ännu bättre under diet då det är svårt att hålla sig kvar på få kalorier. Med E/C/A behöver man inte ens tänka på det eftersom hungers känslorna sjunker rent psykologiskt. En annan sak som sker under diet är att det goda kolostrolet HDL sjunker i blodet. Även här hjälper E/C/A till med att bevara nivåerna.
Många har säkert också hört talas om E/C/A:s förmåga att bevara muskelmassan vid hårda dieter. Detta beror på att E/C/A gör att kroppen först försöker göra sig av med fettdepåer innan den gersig på värdefullt glukos. Om mycket glukos skulle ha använts skulle även mycket protein stryka med när kroppen försöker att höja de låga glukos nivåerna i blodet. Det är det här som ger E/C/A dess antikatabola effekt.
Trots att den stimulerande effekten avtar så gör inte den fettförbrännande det. Den förtsätter långt efter det att den stimulerande helt har försvunnit. Det här gör att man inte behöver att öka doseringarna efter hand för att få en fortsatt bra effekt. E/C/A är mycket effektivare och har mindre biverkningar än andra "vanliga" fettförbrännare. Det finns inga som helst problem med att avsluta intaget även om att både trappa upp och trappa ner är att föreda. Du kan avsluta intaget precis när som helst. Om dessutom lägger till att E/C/A är billigt har man ett överlägset diet hjälpmedel.
Finns det då inga problem med E/C/A? Som med alla saker finns det vissa negativa effekter. Första veckan kan stöta på en del små biverkningar. Man kan få darriga fingrar pga. den stimulerande effektan men det här brukar försvinna inom en vecka när kroppen har börjat att vänja sig. Du kan också få lite diarré och irriterad mage om du tar sammansättningen på tom mage. Denna effekt beror i huvudsak på koffeinet så om du är van vid koffein (dricker mycket kaffe) så är det här inget problem. Effekten kan jämföras med ett intag av kreatin. Vissa kan uppleva lite huvudvärk när E/C/A effekten avtar. Efedrinet höjer även blodtrycket temporärt, det sjunker redan samma dag tillbaka till normala nivåer.
Det finns personer som inte ska ta E/C/A. Du borde inte använda efedrin om du har någon form av hjärtsjukdom, högt blodtryck,sköldkörtel sjukdom, diabetes eller förstorad prostata. Dessutom ska du aldrig kombinera efedrin med någon slags antidepprisivt eller aptithämmande medel. Är du för övrigt frisk och vid god fysik ska det inte vara någon fara. Det är inte att rekommendera att ta mer än 90 mg efedrin om dagen även om studier visar att högre doser normalt inte är skadliga. Det finns personer som har dött av överdoser med efedrin, men det ska till rejält höga doser för att något sådant ska inträffa kanske upp emot 500 mg. Annars är efedrin mindre toxiskt än vanliga receptfria värktabletter som Aspirin.
E/C/A verkar bäst när efedrin och koffein är kombinerade i ett förhållande om 1:10. Vanligtvis kommer efedrin i 25 mg tabletter och då skulle alltså 250 mg koffein vara lagom. Av Aspirinet däremot behöver endast 1/4 av en vanlig 500 mg tablett. Annars kan man uppleva biverkningar som näsblod och magproblem. Dessa doseringar är fullt tillräckliga även för en person på runt 100 kg. Vänta 4 timmar mellan doserna utan att överstiga 90 mg om dagen. Du bör ta en dos 30-60 min innan din träning. Ta inte heller en dos för sent på kvällen då du kommer få mycket svårt att somna.
För att behålla den stimulerande effekten bör du bara ta E/C/A max 5 gånger i veckan. Ta E/C/A i en månad eller två och vänta sedan en månad så kan du nästan vara säker på att fortfarande känna av "kicken". Annat du bör tänka på är att dricka mycket eftersom E/C/A är synnerligen vätskedrivande och glöm inte heller att äta även om dina hungerskänslor minskar.

Matti
2003-03-05, 18:47
feldtarn, länka till originaltexten istället för att klistra in allt (vilket är olagligt om du inte har författarens tillstånd).

z_bumbi
2003-03-05, 19:01
Framför allt ska man väl nämna var man hittat texten... så att man kan kolla vad det är för jeppe som skrivit den.

feldtarn
2003-03-05, 19:09
aj aj aj!

kommer fasen inte ihåg var det va nu!

hoppas jag inte blir stämd nu:em:

Janna
2003-03-05, 20:23
Originally posted by Natevilka hälsorisker?

Effedrin används i vissa länder som läkemdel mot astma. Genom att det vidgar luftvägarna ökar syretillförseln ut till blodet. Det leder även till en ökning av hjärtfrekvensen vilket ytterliggare snabbar upp syretillförseln.

Vid längre tids bruk av effedrin kan L-dopaminnivåerna komma ur balans och hamna under de normala. L-dopamin är samma hormon som rubbas av droger och när en drog lämnar kroppen sjunker nivån och symptom på depression ger sig till känna.

Vår kropp är bara byggd för att hålla en viss tid och för att slå ett visst antal hjärtslag om vi ständigt har förhöjd puls skulle man kunna säga att vi snabbare förbrukar våra hjärtslag. Det gäller ju oavsett vad det är som leder till pulshögningen det kan vara effedrin, stress, eller dålig kondition så man har hög vilopuls.

Effedrin innehåller även vissa ämnen som är mycket lika ämnen som finns i amfetamin. Dessa ämnen är tex även aptitdämpande. Kan leda till illamående och yrsel.

Det är inte bra att stoppa i sig läkemedelsklassade preparat oavsett om de är receptfria eller inte. Värktabletter sliter till exempel väldigt hårt på levern och njurarna men tyvärr är inte informationen om receptfria läkemedel speciellt bra och därför proppar många i sig sådana läkemedel som godis.

tequilla
2003-03-06, 10:38
var köper ni era grejjer då? beställer över nätet o vad heter produkten isf?

z_bumbi
2003-03-06, 10:58
tequilla: Då efedrin är förbjudet att sälja i Sverige vore de ganska dumma som berättade det, finns ju faktiskt några som är så dumma ibland så du kanske har tur... eller otur beroende på vilka åsikter man har om medlet.

Janna
2003-03-06, 11:13
Originally posted by tequilla
var köper ni era grejjer då? beställer över nätet o vad heter produkten isf?

det är inte tillåtet att sälja effedrin endast tillåtet att inneha för eget bruk

jag rekommenderar dig att inte använda effedrin

dock finns produkter som innehåller det natrliga växtextraktet ephedra eller muahang, vilket har samma effekt, att köpa lagligt

syrelin från ominutrition :
500mg mahuang (40mg efedra alkaloider), 250 mg koffein, 250 mg grönt-te / 2 tabletter.

Zenaphrine från *************:
Green Tea 500 mg, Guarana 700 mg, Sida Cordifolia 250 mg, Citrus Aurantium 200 mg

sen finns thermapro, hmm ja finns hur mycket som hlst nästan

z_bumbi
2003-03-06, 11:31
Janna: Man får inte sälja efedrin eller någon typ av "naturligt"efedrin i Sverige, alltså är även "mahuang" förbjudet att sälja.

Citrus Aurantium som finns i vissa produkter är bara en nära släkting men har tydligen ungefär samma biverkningar* men saknar** en del av effekten av efedrin.

*Sett en rapport om det, kollade inte så noga då medlet är helt ointressant för mig att använda.

**Hörsägen på forum.

Janna
2003-03-06, 17:41
enligt vad jag har hört kunde de inte förbjuda mahuang av någon anledning och det säljs ju produkter med detta som aktivt ämne ... kanske inte hunnit bli stoppade bara

z_bumbi
2003-03-06, 18:00
Janna: Att det säljs är ju en helt annan fråga och det är väl upp till handlarens samvete om han/hon bryter mot lagen.

Magnus
2003-03-06, 18:24
:laugh: :laugh:
jag borde vara död för länge sedan om nu effe ska vara så farligt som endel här vill pådriva.

kör på me ephedra eller effedrin vad du nu har. bara pröva sig fram till en dos som är bekväm.

tequilla
2003-03-06, 18:25
Originally posted by Magnus
:laugh: :laugh:
jag borde vara död för länge sedan om nu effe ska vara så farligt som endel här vill pådriva.

kör på me ephedra eller effedrin vad du nu har. bara pröva sig fram till en dos som är bekväm.


Hur bra funkar det då? Stor skiljnad på me el utan effedrin?

Magnus
2003-03-06, 18:30
jag tar effet för tränings boost, ska gå på deff nu o lägger in det utspritt under dagen.

jag körde DX från ast tidigare men blev så jävla dyrt så jag skaffa mig effe istället.

tequilla
2003-03-06, 18:34
Originally posted by Magnus
jag tar effet för tränings boost, ska gå på deff nu o lägger in det utspritt under dagen.

jag körde DX från ast tidigare men blev så jävla dyrt så jag skaffa mig effe istället.


kan du några bra produkter man innehåller bra effe? kan denna vara någe bra

http://www.bodybuilding.com/store/de/super.html

Emptiness
2003-03-06, 19:23
Originally posted by Matti
feldtarn, länka till originaltexten istället för att klistra in allt (vilket är olagligt om du inte har författarens tillstånd).

Här är en länk till info om ECA, läste inte igenom allt feldtarn skrev men det verkar som om det var denna länken:

http://hem.fyristorg.com/kroppsbyggning/utskrift/eca.html

Frazze
2003-03-10, 00:36
Originally posted by Magnus
:laugh: :laugh:
jag borde vara död för länge sedan om nu effe ska vara så farligt som endel här vill pådriva.


Finns nog en hel del morfinister (som exempel) som lever efter samma princip...

Sverker
2003-03-10, 07:24
Koloss på lerfötter... hus utan en stabil grund... luftslott...

Bättre att lära för livet.
Använd huvudet, läs på i böcker, läs på Kolozzeum, pröva de dieter du tror på, upplys oss andra när du funnit något som fungerar, fråga när du inte lyckats.


Hade effedrin fungerar så hade du sett fler personer på stränderna, varje sommar med rutor på magen.

Matti
2003-03-10, 08:22
Finns nog en hel del morfinister (som exempel) som lever efter samma princip...
Ja, skillnaden är bara att Magnus kan hänvisa till en massa undersökning som konstaterat att efedrin är hyffsat säkert.. (jag hittade i och för sig ett abstrakt där det stod att av tolv miljoner årliga användare så hade typ 30 pers dött av stroke då de haft efedrin i sig. Inget kausalt samband kunde påvisas mellan efedrin och strokarna..)

Hade effedrin fungerar så hade du sett fler personer på stränderna, varje sommar med rutor på magen.

Hade träning och vettig kost fungerat så hade du sett fler personer på stränder med rutor på magen.

Hade efedrin inte fungerat hade det inte varit dopingklassat.

Langster
2003-03-10, 08:32
Originally posted by Janna
Effedrin innehåller även vissa ämnen som är mycket lika ämnen som finns i amfetamin. Dessa ämnen är tex även aptitdämpande. Kan leda till illamående och yrsel.Efedrin innehåller inga ämnen, det är ETT ämne! Efedrinmolekylen är besläktad med amfetamin och koffein. Dessa ämnen har i princip samma effekter på kroppen, fast i olika styrka.

Jag tror inte att ett intag av efedrin i samband med träning ett par ggr i veckan är värre för kroppen än att dricka de mängder kaffe som många gamla tanter dricker per dag!

Emptiness
2003-03-10, 10:24
Originally posted by Sverker

Hade effedrin fungerar så hade du sett fler personer på stränderna, varje sommar med rutor på magen.

Ingen har väl påstått att Effe. är något mirakelmedel men om amn väl sköter dieten bra så anser jag att effe. kan hjälpa en lite extra, inget måste men ett bra tillskott.
Givetvis inget att at om man inte sköter allt vad det gäller kosten på dieten.

tequilla
2003-03-11, 12:46
har skaffat effe nu, ska börja me de nästa måndag. :hbang:

EiseltUK
2003-03-11, 18:14
Originally posted by Janna
enligt vad jag har hört kunde de inte förbjuda mahuang av någon anledning och det säljs ju produkter med detta som aktivt ämne ... kanske inte hunnit bli stoppade bara


Läkemedelsverket har inte resurser att hålla koll på alla kosttillskottleverantörer och det är nog därför. Det är inga problem att klassa ett extrakt som läkemedel eftersom det enligt lagen inte är någon skillnad på naturligt eller syntetiskt, inte heller effektmässigt. Jag tror att vissa personer blandar ihop reglerna lite med hur det är i vissa stater i USA.

/ Henrik

Janna
2003-03-11, 18:43
Det verkar som att många tror effedrin är ett mirakelmedel det är det INTE. Kan man inte dieta rätt med hjälp av bra kost och träning kommerman heller inte få bra resultat med ECA. Bieffekterna ser man oftast inte förrän efter man slutat med preparatet. Va försiktiga även om det kan verka vara ett ill synes oskyldigt preparat i jämförelse med vissa andra.

det finns inga mirakelmedel för fettförlust .. eller jo de finns det kanske DNP är ju väldigt effektivt men även ett spel där gränsen mellan effektiv dos och dödlig dos är väldigt liten. Då detta ämne är ett rent gift är det även vanligt med allergiska reaktioner som leder till att den som brukar ämnet dör.

Action
2003-03-11, 20:16
Vad är DNP?? Aldrig hört talas om.

Annars vill jag bara hålla med att kosten och Cardio träning är det som medför en lyckad diet. Det går bra utan Effedrin eller liknande preparat.

Det verkar vara så många där ute som bara tittar på vilka preparat man ska stoppa i sig. Istället för att se över sin kost och sin träning.. Skärpning. :D

Matti
2003-03-11, 20:19
Originally posted by Janna
Bieffekterna ser man oftast inte förrän efter man slutat med preparatet.
Referenser?

Vad är DNP?? Aldrig hört talas om
http://www.ottawaedge.com/oesept/health/paulrubinato-sept2002.shtml

feldtarn
2003-03-11, 20:29
bränner inte dnp typ allt?

muskler och fett?!

vet dock inte....

Matti
2003-03-11, 20:34
Ptja, på sidan jag länkade till stod det:
From this information it seemed probable that there was no actual tissue breakdown (muscle loss) from these short periods of heightened metabolism.

Action
2003-03-11, 20:34
Det där lät ju helt livsfarligt.. Finns det verkligen folk som använder sig av det???

Matti
2003-03-11, 20:36
Originally posted by Action
Det där lät ju helt livsfarligt.. ???
Det är livsfarligt.

Originally posted by Action
Finns det verkligen folk som använder sig av det???
Ja (men inte speciellt många eftersom risken för att dö är jävligt stor om man inte vet vad man gör - vilket de flesta inte vet, lyckligtvis är det inte direkt lätt att få tag på heller och man mår som piss när man använder det).