handdator

Visa fullständig version : morgonpromenader?


nanna
2002-04-22, 16:03
Funkar det att stå på trappmaskinen alt löpbandet 60 min innan frukost? Eller är det just promeader som bränner mest?
Vore tacksam om tips. Själv kör jag ibland(ligger inte på deff just nu) trappmaskin innan frukost för att bränna men är det för intensivt eller är det likvärdigt med morgonpromenader?

steefann
2002-04-22, 16:18
före frukost skulle jag vilja rekommendera promenader på löpband eller ute. Trappmaskinen ger mer motstånd vilket sliter på musklerna. Hela poängen med fettförbränning är att höjja pulsen utan att belasta kroppen mer än nödvändigt. Om du vrider ned motståndet på maskinen kan det kanske fungera hyffsat men jag föredrar promenad på löpbandet.

Anton
2002-04-22, 16:23
Givetvis funkar även andra motionsformer, själv brukar jag om det är dåligt väder stå inne och hoppa på stället i 1 timme. Jag tror även att man ska variera motionsform för att inte kroppen ska vänja sig. Promenader i bland och tex simma ibland. Sk Steppmaskiner är mycket bra att använda då dessa bränner mycket kcal under kort tid, bara man inte kör allt för intensivt. Dock SKA det vara ganska intensivt att vara ute på en söndagspromenad med farfar ger föga resultat.

[ 22 April 2002: Inlägget har ändrats av: Anton ]

spinkoo
2002-04-22, 17:16
"själv brukar jag om det är dåligt väder stå inne och hoppa på stället i 1 timme. "

Öhh... :confused: :confused: JOBBIGT i fötterna...vet ju hur det är med hopprep. Kanske ska prova och ställa mig att hoppa framför TV:n...vad morsan säger är väl oväsentligt... :D

MVH/spinkoo