handdator

Visa fullständig version : Så, nu får det vara noog =)


jaaaaag
2007-02-11, 15:06
Jag är så sjukt matsugen hela tiden att det inte är sant! Jag äter så fort jag får tillfälle, lite kesella här, lite proteinpulver där, en maaassa jäkla mannagrynsgröt. Det är inte alltid det att jag är hungrig men jag blir sugen HELA tiden =) Så nu vill jag gärna ha ett kostschema här där jag skriver upp vad jag ätit och räknar ut mitt ungefärliga kaloriintag. (räkna kalorier kommer jag säkert inte orka)

Jag har inte anlag för att bli fet överhuvudtaget och kan i princip pressa i mig hur mycket som helst utan att lägga på mig överflödigt fett, men detta att jag inte riktigt kan kontrollera mej när det gäller mat. Ja, det stör mig.*gah!*

Jag vill även börja lägga upp ett träningsschema och kanske några bilder så att ni kan följa min utveckling.. målet är väl egentligen att bygga mer muskler. Och tittar lite folk hit ibland så är jag lite mer motiverad att lyckas utveckla kroppen och ha mer att visa upp som resultat.

Ålder: 18
Längd: 175 cm
Vikt: 65

En vanlig vecka..
Mån: thaipass (1 tim 30 min)
Tis: thaipass (1 tim 15 min)
Ons: styrketräning och cardio (2 tim)
Tors: thaipass (1 tim 15 min)
Fre: styrkepass och cardio (2 tim)
Lör: styrkepass och cardio (2 tim)
Sön: styrkepass och cardio (2 tim)

Ja, jag tränar alla dagar. Blir rastlös om jag inte tränar och jag tycker att det är det mest roliga som finns. Kommer säkert en massa folk med pekpinnar nu om hur bra det är med en vilodag men jag tycker att det är så tråkigt. Men självklart blir det så ibland att jag måste prioritera plugg eller helt enkelt inte orkar följa det vanliga schemat ibland och kanske tränat något annat. Onsdagen är den dagen som blir vilodag då oftast. Men så ser en vanlig vecka ut för mig iallafall. Jag cyklar också minst 8 km om dagen till skolan varje vardag.

Idag har jag redan ätit helt sjukt mycket.. till frukost åt jag mannagrynsgröt och whey-80 men redan efter 5 timmar (vid lunchtid) åt jag:
en banan
två portioner mannagrynsgröt
en tonfiskburk
en skål med flingor, yogurt och keso
en burk kesella
två mackor
proteinpulver

Ja det är vad jag kan komma på nu.. jag blir nästan manisk.. hunger ska driva en att äta inte sug! Detta varierar starkt i min vardag men vissa perioder är detta jobbigt.

Iallafall.. idag ska jag träna styrka och cardio i ca 2 tim från 17-19. Jag vill också berätta om hur mycket jag tar vid de olika maskinerna men jag kan inte maskinernas namn riktigt.. (f&s) men det får jag ta reda på. Skriver hur mitt träningsschema såg ut idag ikväll när jag kommer hem.

Något jag missat eller synpunkter så skriv gärna.

HerrArne
2007-02-11, 15:10
Men... Du säger att du äter för att du är sugen, inte hungrig. Samt att du inte går upp i vikt av det. Är det då inte faktiskt hunger det handlar om trots allt?


Möjligen är det jag som är förvirrad, men... :)

skratt
2007-02-11, 15:22
Hej!

Tror också lite och det hållet att du kanske behöver all mat, att kroppen signalerar det med "sug"?
Du tränar ju väääldigt mkt, och du skriver att "redan efter 5 timmar" blir du hungrig. Ät oftare och lite mindre om du tycker att det är jobbigt att äta mkt på en gång? 5 timmar är inte "redan", på så lång tid hinner iaf jag bli jättehungrig! Lägg in nåt litet imellan.

Sen som sagt, om du inte går upp i vikt, och eftersom du tränar så mkt så behöver du inte oroa dig :).

sissa
2007-02-11, 15:25
På vilket sätt tror du att det kommer hjälpa dig att skriva upp vad du äter samt räkna kalorier(på ett ungefär)?
Som jag förstår det så är du inte ute efter att gå ner i vikt, och du vill inte få ner kalorimängden(?) så vad är tanken?

Är det typ hetsätningsbeteende det handlar om så kanske det är annan hjälp som behövs?

Du tränar ju dock oerhört mkt så att du behöver mkt energi är ju inte alls konstigt. Men är det så att du liksom hetsäter på ett "osunt" sätt (vad nu det är, är ingen specialist i ämnet direkt) så är det ju inge vidare.

L-Sami
2007-02-11, 15:39
Om ditt mål är att bygga muskler, så måste du gå upp i vikt och vila mer.

jaaaaag
2007-02-11, 16:46
Hej!

Tror också lite och det hållet att du kanske behöver all mat, att kroppen signalerar det med "sug"?
Du tränar ju väääldigt mkt, och du skriver att "redan efter 5 timmar" blir du hungrig. Ät oftare och lite mindre om du tycker att det är jobbigt att äta mkt på en gång? 5 timmar är inte "redan", på så lång tid hinner iaf jag bli jättehungrig! Lägg in nåt litet imellan.

Sen som sagt, om du inte går upp i vikt, och eftersom du tränar så mkt så behöver du inte oroa dig :).

Som sagt hade jag gärna velat äta lite mindre mängder mer ofta men det är ju det att jag inte riktigt kan kontrollera det som gör det jobbigt!*popcorn*
Jag åt ett äpple mellan frukosten och lunchen.

Fartman
2007-02-11, 16:52
Inte konstigt om du äter mycket med den träningsmängden. Vill du ens ha en chans att lägga på dig muskler är det nog bara att dra nytta av ditt matsug och äta mer.

mela
2007-02-11, 17:01
om du tränar så mkt och väntar 5h mellan målen så förstår jag att du blir sugen.
När du är sugen indikerar kroppen att den behöver energi, tycker att du ska försöka äta oftare.

ligne
2007-03-07, 18:58
kom igen, uppdatera! :D