handdator

Visa fullständig version : Räkors hållbarhet


DavidN
2007-02-02, 20:43
Jag har dålig koll på detta.

Jag tinade upp räkor idag som skulle tillagas var det tänkt, nu är det så att jag inte orkar skala skiten ikväll. Är det OK att slänga in dem i kylen och tillaga imorgon eller blir de förstörda?

Anova
2007-02-02, 21:21
Har du tinat dem i kylen? I så fall är det helt okej att använda dem i morgon.. Har de däremot blivit tinade i rumstemp och blivit "varma" så är jag lite tveksam, deras hållbarhet förkortas mycket pga värmen.. Räkor ska ju hållas så kallt som möjligt för att inte bli dåliga (optimal temp är +2)..

Tycker att du ska stoppa räkorna i kylen och sedan då du tänker laga dem lukta och smaka en bit, är smak/lukt okej använd räkorna, och hetta upp dem ordentligt (tyvärr finns risken att de blir sega).