handdator

Visa fullständig version : Mexicanasoppa


Hammargren
2007-02-01, 08:22
Hej! jag läste precis en gammal tråd av Overlord där han klagade på skolmaten och hur värdelöst det är att äta soppa (i alla fall mexicanasoppa) innan träning.
hur dåligt är det med soppa innan/efter träning egentligen? är soppa dåligt fördelat med kolh, prot och fett, eller vad gör soppa till en så dålig lunch för en styrketränande?
tack i förskott

King Grub
2007-02-01, 09:36
Det är inget fel på soppa. För en högeneriförbrukare kan det vara svårt att få så mycket näring han behöver, om han inte äter något till soppan. Den brukar inte vara så energität, och är mättande.

Tom Jr
2007-02-01, 09:38
Soppa innehåller för det mesta vatten (beroende på vilken soppa det är).
Eftersom soppa är ett litet billigare alternativt, så innehåller det nästan aldrig tillräckligt med protein, fett och kolhydrater. Det kanske är några skvättar potatisbitar, en liten strimla köttbitar och grönsaker. Det håller liksom inte för någon som ska till gymmet och pressa upp vikterna. För övrigt så innehåller soppor oftast väldigt lite energi, alltså så måste du äta väldigt mycket för att komma upp i samma näring som en vanlig måltid.

Slutsats: Försök att äta det andra alternativet om det finns. Eller så kan du alltid kompletera måltiden genom att ta knäckemackor med keso, rickligt med keso då. Och, glöm inte några glas mjölk. Då får du iallafall i dig lite gnutta av protein och fett.

Mvh, Tom