handdator

Visa fullständig version : Tomatskivor i brödbak?


Pellefant
2007-01-23, 23:19
Hej,

Vad tror ni om att blanda i tomatskivor i bröd när man bakar? Fungerar det? (inte soltorkade)

Antingen i mitten eller på toppen.

Anova
2007-01-23, 23:43
Känns som att tomaten innehåller väldigt mycket vätska för att passa i bröd..

Shakemynuts
2007-01-23, 23:48
Ja brödet kommer nog inte gilla blöta tomater alltså.

Milia
2007-01-24, 08:16
Fast om man har lite tomater i mitten av brödet, som man kanske lagt på lite papper innan så den värsta vätskan rinner av, borde ju brödet bli saftigare, om man bara gräddar det tillräckligt länge?
Berätta gärna hur det går om du nu testar!

Endura
2007-01-24, 09:53
Fick ett supergott bröd när jag bodde i Italien, dock påminde det mer om pizza... men de bakade bröd och lade tomatskivor uppepå under tillagningen ihop med olja och kryddor, vilket blev supergott.
Annars kanske de räcker om du tar ut det vattninga innanmätet i tomaten och bara använder själva köttet och kanske skalet?

skratt
2007-01-24, 20:46
Jag har testat att blanda i tomat-hack i bröd - supergott :).

Eddie Vedder
2007-01-24, 20:57
Jag har testat att blanda i tomat-hack i bröd - supergott :).

Vet inte va tomat-hack är så jag reserverar mej för att bara upprepa va du säger. Hursomhelst funkar de kanonbra att ha i tomatpuré i brödet, blir hur gott som helst. Ska väl helst va vitt bröd dock, tror inte de passar lika bra till grovt tyvärr.