handdator

Visa fullständig version : Skillnad på billig o dyr skinka?


der_rickard
2007-01-22, 07:18
Är det några skillnader i proteinet på billig (typ eldorado) och dyr skinka?

King Grub
2007-01-22, 07:52
Inte på proteinet, men det kan vara mer vatten i den billiga, så det är inte säkert att den är så billig per gram protein.

paddanboy
2007-01-22, 07:58
Uppfödningsland, förpackning, fabrikat och så vidare...

Jag tycker faktiskt skinkan från lågprisvarianterna inte ser så goda ut oftast... smakar väl också lite sämre.

TylerDurden84
2007-01-22, 12:09
Eldorados skinka funkar alldeles utmärkt, både god och billig! Själv föredrar jag dock deras kalkon i skivor.

skaparn
2007-01-22, 12:12
Jag upplever att det är ett linjärt negativt samband mellan pris och mängden senor i skivorna.

Jag köper dock ändå Euroshoppers ibland. Så farligt mycket är det inte om man bara ska ha den själv och inte bjuda finfrämmande på.

kahn
2007-01-22, 20:28
Själv konsumerar man kopiösa mängder av Scans "Tunna Skivor".

Om de är dyra eller ej vet jag inte (26 kr för 150 gram?), men goda är de i alla fall. Finns i olika smaker; senap, vitlök & bacon, örtkryddad osv osv. Kan varmt rekomenderas.

schabo-labo
2009-01-05, 13:49
Göteborgs-Posten hade en fin artikel om skinka med tillhörande tabell om E-tillsatser.

artikel (http://gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=763&a=467749)

Kul att se att den skinkan jag brukar köpa, coops kokta, kom på andra plats.

tabell (http://gp.se/content/1/c6/46/80/73/0102_smorgasskinka.pdf)

hoikka poika
2009-01-05, 14:21
Jag upplever att det är ett linjärt negativt samband mellan pris och mängden senor i skivorna.

Jag köper dock ändå Euroshoppers ibland. Så farligt mycket är det inte om man bara ska ha den själv och inte bjuda finfrämmande på.

Ju billigare desto mer vatten och tillsatser för att binda vattnet. Skinkan tillverkas säkert också av "sämre bitar" som processas och möras. De bästa bitarna går till "seniga" skinkor.