handdator

Visa fullständig version : Misslyckad mat.


knazcandy
2007-01-14, 13:33
Vad gör ni med mat som ni har tillagat som helt enkelt smakar apa av någon anledning? Slänger ni den?
Själv sköljer jag ner den till stora mängder funlightsaft eller massa sockerfri ketchup på, äter tills jag inte klarar mer.

o.z.z
2007-01-14, 13:38
Vad gör ni med mat som ni har tillagat som helt enkelt smakar apa av någon anledning? Slänger ni den?
Själv sköljer jag ner den till stora mängder funlightsaft eller massa sockerfri ketchup på, äter tills jag inte klarar mer.
spolar ner i toaletten*whistle*

Larsen
2007-01-14, 14:24
Om jag verkligen inte kan äta det så finns det ju inget annat att göra än att slänga den. Om det bara smakar illa så käkar jag upp det. Äter trots alla havregryngröt varje dag nästan -.-

Mental
2007-01-14, 14:46
Brukar alltid gå att rädda på något sätt, har inte lyckats förstöra mat så till den grad att det inte har gått att reparera till ätlighet.

Med ett undantag, stuvade makaroner och kryddade med vitpeppar ur en burk där jag tagit av plastlocket med de små hålen i, Poff så var det en halv burk vitpeppar i maten, det försökte jag inte ens rädda, kasta och börja om :D

olle lindblad
2007-01-14, 14:56
Det mesta går att rädda om man inte översaltat nåt fruktansvärt. Är det oätligt trots upprepade försök får man väl slänga och börja om på ny kula.

Brooklyn
2007-01-14, 15:08
Om jag verkligen inte kan äta det så finns det ju inget annat att göra än att slänga den. Om det bara smakar illa så käkar jag upp det. Äter trots alla havregryngröt varje dag nästan -.-

havregrynsgröt är ju bland de godaste på hela dagen *drool*

"gröt byggde denna kropp"

LadyG
2007-01-14, 16:23
Slänger, för när jag sabbar en maträtt så brukar den vara ordentligt sabbad.

Följer jag inte receptet brukar det gå åt fanders f ö. Jag är mer entusiastisk än duktig i köket om man säger så.

regus
2007-01-14, 16:36
Blir det äckligt äter jag det inte. Men det ska gå bra långt innan jag tycker det är äckligt.

Eddie Vedder
2007-01-14, 16:55
Jag har aldrig varit me om att de smakat SÅ äckligt, men de beror mest på att jag kan äta i stort sett vadsomhelst. Att blanda torsk å havregrynsgröt kanske inte skulle falla all ai smaken men jag tyckte de smakade bra!

De som kan bli fel e ju i såfall att maten blir exempelvis överkokt, men likförbannat äter jag. Jag är för fattig för att slänga mat å tycker aldrig att nånting smakar illa egentligen


......förutom falukorv....de e nog de enda jag tycker smakar illa.

Semiramis
2007-01-14, 18:18
Händer tur nog inte så ofta men då brukar jag spara maten tills den är för gammal för att sedan slänga den :D

Cilia
2007-01-14, 19:07
slänger den om det händer.
sällan jag lagar mat som smakar illa även om allt inte är gourmet

Max
2007-01-14, 20:30
Testade "saltsill" en gång, hade ingen aning om att den skulle ligga i vatten ett bra tag innan stekning. Det ble totalt oätligt, fick slänga det.

Lövbiffen
2007-01-14, 21:08
Jag provade och ta creme fraiche och kräfstjärtar förut och blandade i saffran.
Det va fan oätbart och jag tvingade i mig hälften. Resten gick raka vägen ner i soporna :P

dojjan
2007-01-15, 11:28
Om maten inte smakar gott kryddar jag sönder den med taco-krydda! :thumbup:

Funkar nästan alltid!

nr16
2007-01-17, 20:40
Bara att äta. Man kan göra som min kopis gjorde på hemkunskapen i 9an. Han tycker inte om tomatpure så stod där att man skulle ha 2 MSK o min smarta kompis tar i en DECILITER(trodde att de var msk) o tycker att det smakar apa o slänger i rästen av burken ca 3 dl :D

Kan för övrigt säga att han fick 265 av 320 p o VG i hemkunskap :)

machine gun
2007-01-17, 22:05
Jag får ångest av att slänga mat. Det är dock ytterst sällan mat jag lagar blir rejält misslyckad.

L-Sami
2007-01-17, 22:52
Slänger eller äter beror på smaken

Milia
2007-01-18, 09:05
Ja, jag säger väl som de flesta andra: det är sällan jag misslyckas med mat så pass mkt att den blir oätlig, oftast handlar det bara om att jag använt för lite kryddor, men det går ju att justera i efterhand.
Men jag skulle aldrig tvinga i mig mat som smakade päck, mat ska vara gott!

Squirrel
2007-01-19, 21:29
Har bara hänt en gång att jag blev besviken på mat, och den var inte äcklig, bara inte god. Tomatsoppa, efter tillsats av massor med vitlök => gut.

Vad är det som förstör smaken för er? Att råka tappa i en deciliter salt kan jag förstå och sånt, men det händer väl inte så ofta?

fwickbom
2007-01-19, 21:43
Eftersom jag är så grym i köket så behöver jag aldrig pina i mig nåt eller kasta nåt

FreCKo
2007-01-20, 22:53
Fan bara äta, jag har bytt ut grejer i recept, bränt, kokat över, kokat för länge, kokat för kort tid (inte sånt som då är "farligt" rått utan bara äckligt)... Fan bara tugga och svälja, smakar det äckligt är det fram med ketchup/chilisås/mango chutney + keso + pepperoni.

NisseEriksson
2007-01-20, 22:57
Jag provade och ta creme fraiche och kräfstjärtar förut och blandade i saffran.
Det va fan oätbart och jag tvingade i mig hälften. Resten gick raka vägen ner i soporna :P

Jag har också testat exakt samma recept
Ingen höjdare som sagt

Shakemynuts
2007-01-21, 00:23
Nu för tiden blir ganska mycket mat misslyckad hos mig då min spis är konstig. Har ganska nyligen flyttat hit så jag har inte listat ut hur den fungerar riktigt.
Värmen är det som spökar. Så allt blir bränt och jag är jättekänslig för bränd mat.