Visa fullständig version : Vikt Kyckling file
Hur mycket väger en normalstor kycklingfile?
HerrArne
2007-01-09, 21:12
Otillagad -- helt ovetenskapligt kring 200g.
Karl_alfred
2007-01-09, 22:48
Hur mycket väger en normalstor kycklingfile?
Väg? Det variera ju sjukt mkt. De billiga verkar ju så jävla vattniga med så en stor del av vikten försvinner.
haha mmm samt att de lite billigare, får man bara 2 filéer + 2 små slattar ibland...de e störande.
blekfet2
2007-01-10, 11:38
en kronfågel kycklingfile tillagad brukar väga runt 90g, en otillagad skulle jag då gissa på runt 150g.
HerrArne
2007-01-10, 11:58
en kronfågel kycklingfile tillagad brukar väga runt 90g, en otillagad skulle jag då gissa på runt 150g.
Det är kronfågel jag utgår ifrån med mina 200g -- det 'brukar' vara tio filéer i ett tvåkilospaket.
norsk_gadd
2007-01-10, 13:34
Väg dem? *whistle*
ja det varierar extremt mycket.
Köpte kronfågels 1kg och då var det fyra fileer i.
torsåsen var det fem
euroshopper var det sex..
p-runesson
2010-09-13, 20:38
Har en fråga angående vikten av kyckling. När man läser på t.ex livsmedelsverket hemsida och tar näringsvärdet på 400g kycklingfile, är det otillagad vikt då? Eftersom kyckling innehåller mycket vatten och efter man tillagat den så sjunker vikten ganska mycket så blir jag lite förvirrad på just det.
För 400g fryst kycklingfile blir nog runt 250g när den är tillagad vill jag minnas, så det är ju stor skillnad. Hur gör ni när ni ska äta kyckling, väger ni när den är tillagad och när allt vatten är borta eller är det otillagat som gäller här också?
Eddie Vedder
2010-09-13, 20:39
Du ska räkna på fryst
p-runesson
2010-09-13, 20:42
Ok tack för det snabba svaret!
King Grub
2010-09-13, 20:43
Näringsvärdet är beräknat på kyld/upptinad filé.
Fettvärdet ökar ca: 5% efter upptining då ju en del vätska försvinner.
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275474&postcount=6
Näringsvärdet för kycklingfilé är aktuellt på vikten på den frysta filéen. Fryst filé tappar mer vätska än den färska eftersom den släpper mer vätska från sig när den tinas och tillagas.
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7
p-runesson
2010-09-13, 20:47
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=4275474&postcount=6
Kronfågel. http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=610927&postcount=7
Antar man kan dra samma slutsats på Guldfågelns kycklingfileer.
King Grub
2010-09-13, 20:52
Vilken slutsats? :D Läs noga.
Skulle tippa att mina jag köper väger max 100g styck...rätt små bitar.
Tror inte det går säga nån generell vikt på en kycklingfilé?
Det är iofs kycklinginnerfilé ser jag nu...
p-runesson
2010-09-14, 17:31
Vilken slutsats? :D Läs noga.
Ja nu ser jag:D
Mailade dock Guldfågeln om detta problem och fick detta som svar
Hej,
Livsmedelsverket skall man bortse från påsens samt glaseringens vikt, vidare är en avvikelse på max 2.5 % fullt acceptabelt. I det här fallet är det uppenbart att avvikelsen är större än Livsmedelsverket rekommendation. Kycklingfilén har alltså tappat mer än vad som är acceptabelt.Jag kommer att skicka reklamationen vidare till vår produktions- och kvalitetsavdelning så att de kan titta närmare på ärendet. Vi beklagar att det har blivit fel och kommer att ersätta dig i form av en värdecheck som gäller i valfri butik (ej Lidl) och för hela vårt sortiment. Får vi be dig återkomma med produktionsnummer (ean), -stämpel (F22/F35) och ett bästföredatum. Skicka också dina adressuppgifter så att vi kan skicka hem värdechecken med vanliga posten.
Allså en viktminskning på 2.5% är acceptabelt, så när mina fileer sjunker med närmare 40% i vikt är åt helvete, synd att jag inte har kvar uppgifterna så jag kunde reklamera.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.