handdator

Visa fullständig version : Träning för att maxa


ref
2003-02-21, 09:31
Jag ska om knappt 2 månader genomföra ett antal fystester. Ett av dessa tester är att maxa i bänkpress. Hur bör jag lägga upp träningen framöver för att kunna lyfta så mycket som möjligt då?

Überbiffen
2003-02-21, 09:58
Okej, jag är långt ifrån nån expert och det finns många här som kan sina saker bättre än jag men vafan kör tunga 6or, 4or kanske tom 3or. Tycker det verkar ganska logiskt att köra få tungt och få reps för att koncentrera sig på att öka maxstyrkan.

Prometheus
2003-02-21, 10:14
Jag är inte heller någon expert men detta har iaf funkat bra på mig. Kör 2 gånger i veckan mån och tors, på mån kör du 2 set tungt ca 3-4 reps och på tors kör du negativa reps ca 3-4 st i 2 set. När du kör negativa så kan du lasta på ganska mycke mer vikt (du för prova dig fram) men måste givetvis ha en passare då som hjälper dig upp med vikten.

Karl_alfred
2003-02-21, 10:35
Träna på att maxa kör några ettor. Varje pass. Kör även de andra seten extremt tungt. Tycker inte du ska gå över 3 reps om du ska bli max stark. Men de viktigaste är att du tränar på det du ska bli bra på ja just det maxa. Kör så i alla övningar och kör inte så många övningar och set. Du kommer att kunna öka tok mycket på 2 månader.

loboman
2003-02-21, 15:04
Mitt råd till dig är att söka upp ett gym/förening med styrkelyftare och fråga dem hur de tränar för maxstyrka i bänk? Vilka är de andra övn du skall maxa i?

När det gäller att bli stark i bänk så måste du köra? ja just bänk! så skippa alla discoövningar och kör lite hardcoreträning, några förslag till övningar är.
Plan bänk kör 3:or 6 set blir nog bra
Sned bänk kör 3:or 6 set blir nog bra
Negativ bänkpress kör 3:or 6 set blir nog bra
Hantelpress plan/sned.
Sedan måste du ju köra triceps och lats åsså eftersom de används de med och glöm inte rotcuffen för skaderisken... En annan gammal lyftarsanning är att man måste köra knäböj för att bli stark i bänken hehe... Glöm inte att käka som ett svin!!!

Lite länkar:
http://www.acc.umu.se/~oak/traning.htm bra länk!
http://www.criticalbench.com/training.htm bra länk! http://www.kolozzeum.com/artiklar/ettor_ger_styrka.htm

Skulle jag bara vara ute efter styrka skulle jag köra rena styrkelyftarövningar och skippa alla maskiner och discoövn.
Bänkpressar i alla dess former.
Marklyft
Knäböj
Frivändningar
Stöt (svårt)
Ryck (svårt)
Stående Axelpressar

ref
2003-02-21, 16:53
Tack för tipsen. Jag undrar dock om man skall köra till failure eller inte när man vill öka maxstyrkan?