handdator

Visa fullständig version : Dinkelmjöl


Milia
2007-01-06, 11:17
Jag har ett paket fullkornsdinkelmjöl. Måste man blanda det med vetemjöl för att det ska jäsa om man ska baka bröd, eller kan man använda enbart dinkelmjölet?
Det ser hyfsat finmalet ut.

skratt
2007-01-06, 11:48
Jag bakar alltid mina bröd på enbart dinkel fullkornsmjöl, och de jäser finfint utan vetemjöl. Blir porösa och otroligt god smak. Och perfa näringsvärda - som sänt från ovan :D.


Med en liten klick honung jäser det nog ännu bättre, fast ja tycker de funkar fint utan.

Milia
2007-01-06, 11:57
okej,tack, jag har en deg på jäsning nu, med lite honung i, så jag får la se hur det blir :D

Milia
2007-01-06, 18:55
Nu har jag testat, och jag körde på sissas recept, fast jag skippade oljan och morötterna och det blev kanongott :eating:

skratt
2007-01-06, 20:12
Yey va bra, dinkel is the shit *flex*

Milia
2007-01-06, 22:39
yes in deed (eller hur det nu stavas...:o)

Eddie Vedder
2007-01-07, 15:04
Dinkelbröd e både godare å nyttigare än annat bröd tycker jag. I julas bakade en annan typ av dinkelbröd som jag tyckte va ännu bättre faktiskt. De va filmjölksbröd på "ljust och fint fullkornsmjöl av vete" men me hela dinkelkorn i. Jag gjorde typ 60% dinkelkorn å 40% mjöl. Blandade i lite hackade nötter, å hade dinkelflingor (såna som man använder till gröt å som ser ut som havregryn) uppepå brödet.

Smakade hur kanongott som helst, både nybakat och efter ett par dagar.