handdator

Visa fullständig version : överskott som överskott


sissa
2007-01-02, 07:17
För kroppsfettet, spelar det någon roll hur energiintaget ser ut? Alltså fördelningen mellan protein,kolhydrater och fett. Om vi säger att en har en större del fett i sin kost (dock samma antal kalorier och förbrukning som den andra) och den andra har en mindre mängd del fett kommer den första att ha mer kroppsfett då (i relation till muskler)? Och isåfall, beror det på att denna käkar mer fett eller beror det på att denna äter mindre protein (måste man ju göra om man ska ha samma energiintag) ? :Virro

King Grub
2007-01-02, 08:15
Proteinintaget påverkar. I övrigt spelar fördelningen av kolhydrat- och fett mindre, om någon, roll vid ett fixerat protein- och kaloriintag, om man inte gör något helt retarderat som att leva på vassleprotein, skumbananer och ister. ;)

Om överskottet är 500 kcal och energiprocenten fett 40 eller 15 energiprocent spelar ingen roll för kroppsfettmängden. Den högre energiprocenten innebär större fettinlagring, men även större fettförbränning. Kroppen blir bra på att använda det du ger den som bränsle.

Sniggel
2007-01-02, 14:45
Då borde det ju vara bra att ha en högre mängd kolhydrater jämfört med fett om man tränar styrketräning då man gärna vill kunna utnyttja kolhydrater effektivt eller hur?

King Grub
2007-01-02, 15:18
När du har tillfredsställt fettbehovet för hormonnivåer och allmän hälsa finns det mer vinst att hämta genom att lägga energin på kolhydrat än fett, ja. Det spelar ingen roll för fettinlagring, men kolhydrat påverkar proteinbalansen betydligt mer än fett. Mindre än protein, men även om kolhydrat inte stimulerar proteinsyntesen, har kolhydrat ungefär lika stor påverkan på muskelproteinnedbrytningen som protein, medan fettets påverkan där är minimal. Det finns ingen "byggarfördel" uppåt via större fettintag, när behoven är fyllda.

sissa
2007-01-02, 15:46
Om överskottet är 500 kcal och energiprocenten fett 40 eller 15 energiprocent spelar ingen roll för kroppsfettmängden. Den högre energiförbränningen innebär större fettinlagring, men även större fettförbränning. Kroppen blir bra på att använda det du ger den som bränsle.



Det är svårt att tänka att det är så tycker jag. Jag vill gärna tro att det inte är så av nån anledning. :)
Men kanske är det så att om man har ett väldigt högt fettintag i sin kost så är det få som har det och samtidigt inte ligger på ett högt kaloriintag.

hur som heslt- tack för svar

King Grub
2007-01-02, 15:59
En överätning innebär alltid en vikt- och fettökning, men det spelar ingen roll om det är överätning av fett eller kolhydrat; påverkan på kroppssammansättningen är densamma.

Energy cannot get lost; energy that is not expended will be stored. As the digestibility of foods is not affected by intake level or subject, energy storage during overfeeding can be calculated as the difference between energy intake and energy expenditure.

With carbohydrate overfeeding 75 to 85% of the excess energy was stored and the remaining expended, while with fat overfeeding 90 to 95% of the excess energy was stored, but there was no difference in fat storage after 14 d between the two diets fed isoenergetically to the same subjects.

Nutr Metab (Lond). 2006; 3: 25.

Eddie Vedder
2007-01-02, 16:03
Finns de nån markant skillnad mellan hur mycke av överskottet som blir fettfri massa beroende på överskott? Säg 500 kcal om dagen under två månader samtidigt som man tränar hårt och kontinuerligt jämfört me samma totalt överskott fast på typ 2-3 veckor med hård och kontinuerlig träning?

King Grub
2007-01-02, 16:10
Ju större överskott, desto större fettökning. Det kostar att nybilda fettfri massa, och efter en viss gräns krävs det exogen stimulans för att öka mängden (belastning). Även där nås snart en gräns, vilket alla tränande som inte tycker att dom ökar fort nog vet.