handdator

Visa fullständig version : Neutralisera röd och grön chili?


Pellefant
2006-12-08, 23:19
Hej,

Gjorde en blandning på kycklingfiletärningar, ris, ärtor-majs-paprikablandning, lök mm. Hade i alldeles för mycket hackad röd och grön chili.

Kan man neutralisera/minska den jättestarka smaken på något sätt?

Det enda jag kan komma på är att laga upp massor med mer ris mm så att chilikoncentrationen blir mindre.

regus
2006-12-09, 00:41
Testa och ha i mer neutrala saker i som grädde, mjölk osv. servera med gräddfil eller dyl?
Eller gör du en gryta av det och spär ut med vätska.

DavidN
2006-12-09, 10:49
Hej,

Gjorde en blandning på kycklingfiletärningar, ris, ärtor-majs-paprikablandning, lök mm. Hade i alldeles för mycket hackad röd och grön chili.

Kan man neutralisera/minska den jättestarka smaken på något sätt?

Det enda jag kan komma på är att laga upp massor med mer ris mm så att chilikoncentrationen blir mindre.

Det starka är ju capsaicin från chilin, det kan du inte automagiskt "neutralisera", men som du skriver så kan du späda ut det :)

Var försiktig i fortsättningen ;)

machine gun
2006-12-09, 11:03
Capsaisin (det starka ämnet i chilin), binder till smärtreceptorer i munnen och det är dte vi upplever som starkt. Proteinet kasein bryter dessa bindningar, varför mjölkprodukter gör att den brinnande känslan mildras. Blanda ut med mjölk, grädde, créme fraiche eller någon annan lämplig mjölkprodukt.

Einar
2006-12-09, 11:58
På indiska restauranger brukar de ha någon yoghurtsås till som ska neutralisera det starka. Så gör något sådant.

Pellefant
2006-12-09, 12:36
Tack för alla råd. :)

Raggis
2006-12-11, 00:13
På kinarestauranger brukar dom ha i farin för att ta kål på en del av chilin.