rokker
2006-11-27, 23:40
Jag har aldrig tänkt på riktigt vad jag stoppar i mig, så under fem dagar skrev jag ner allt och så här ser det ut:
dag 1
Frukost:
Yoghurt och müsli, en kopp te, 2 smörgåsar med skinka och ost
Lunch: Ärtsoppa
Middag: Thaiwok; nudlar, kyckling, kokosmjölk, blandade grönsaker (kokta)
Kvällsmål: Youghurt
dag 2 (helg)
Frukost: Två frallor (ljust bröd), ost, paprika, smör, en kopp kaffe, en tallrik med yoghurt, müsli och russin.
Lunch: En vanlig Kycklingsallad (pasta) med dressing
Middag: Oxfilé, Pommes frites, sallad (tomat, gurka, sallad) med bearnaisesås
dag 3 (helg)
Frukost:
Fullkornsbröd, 3 skivor med smör, ost och skinka, En tallrik med jordgubbskräm och mjölk, Apelsinjuice, stekt ägg och bacon
Lunch: Korv med bröd (Fullkornsbröd!!)
Middag: vanlig Pizza med skinka och ananas
dag 4 (helg)
Frukost:
En apelsin, 2 skivor bröd (fullkorn) med smör och ost, kaffe
Lunch:
Köttfärslimpa, Potatis och Lingonsylt, Sallad (Tomat, Gurka, Sallad)
Middag
Fullkornspasta med köttfärssås + ketchup
Mjölk
dag 5
Frukost:
Fil med flingor, 3 skivor fullkornsbröd med smör, ost och skinka, en banan
Lunch: Fiskpanetter, kokt potatis och filsås, rivna morötter
Middag:
Lasange
Så mina frågor är: vad bör jag ändra på, äta mer av? Vad kan jag göra för alternativ till dessa maträtter så det blir nyttigare? Vad är det här egentligen med GI och fullkorn, jag har inte förstått varför det är bättre, utan bara agerar mainstream *whistle* Alla tips är välkomna, litar på er nu med min första post!
dag 1
Frukost:
Yoghurt och müsli, en kopp te, 2 smörgåsar med skinka och ost
Lunch: Ärtsoppa
Middag: Thaiwok; nudlar, kyckling, kokosmjölk, blandade grönsaker (kokta)
Kvällsmål: Youghurt
dag 2 (helg)
Frukost: Två frallor (ljust bröd), ost, paprika, smör, en kopp kaffe, en tallrik med yoghurt, müsli och russin.
Lunch: En vanlig Kycklingsallad (pasta) med dressing
Middag: Oxfilé, Pommes frites, sallad (tomat, gurka, sallad) med bearnaisesås
dag 3 (helg)
Frukost:
Fullkornsbröd, 3 skivor med smör, ost och skinka, En tallrik med jordgubbskräm och mjölk, Apelsinjuice, stekt ägg och bacon
Lunch: Korv med bröd (Fullkornsbröd!!)
Middag: vanlig Pizza med skinka och ananas
dag 4 (helg)
Frukost:
En apelsin, 2 skivor bröd (fullkorn) med smör och ost, kaffe
Lunch:
Köttfärslimpa, Potatis och Lingonsylt, Sallad (Tomat, Gurka, Sallad)
Middag
Fullkornspasta med köttfärssås + ketchup
Mjölk
dag 5
Frukost:
Fil med flingor, 3 skivor fullkornsbröd med smör, ost och skinka, en banan
Lunch: Fiskpanetter, kokt potatis och filsås, rivna morötter
Middag:
Lasange
Så mina frågor är: vad bör jag ändra på, äta mer av? Vad kan jag göra för alternativ till dessa maträtter så det blir nyttigare? Vad är det här egentligen med GI och fullkorn, jag har inte förstått varför det är bättre, utan bara agerar mainstream *whistle* Alla tips är välkomna, litar på er nu med min första post!