handdator

Visa fullständig version : Hur kör ni eran gröt?


Antonius
2003-02-10, 15:33
Själv kör jag, slänger i 3 dl vatten och 1½ dl havregryn i kastrullen och kör på 5:an eller 6:an tills det kokar up och drar sedan ner den till 4:an och kokar det i 5 minuter.
Hur kör ni?

King Grub
2003-02-10, 15:50
Dubbelt så mycket vatten som gryn, koka upp på 6:a, sedan 5 minuter på 2:an.

Och kastrullgröt är dubbelt så god som mikrogröt. Bottenskrapet regerar! :hbang:

Antonius
2003-02-10, 15:58
Originally posted by King Grub
...sedan 5 minuter på 2:an.
Blir det inte väldigt... hmm... geggigt då?

King Grub
2003-02-10, 15:59
Icke. Det kokar för fullt. Skulle jag ha på 4:an skulle det bara bli en fastbränd klet i botten. Olika spisar, kanske?

emmzan
2003-02-10, 17:19
2dl gryn.. 4dl vatten.. kör 4 min på maxeffekt i micron.
Blandar ner massa russin, proteinpulver (om jag har vanlilj), sötningsmedel och minimjölk..

Just nu kokar 8 port risgrynsgröt på spisen dock...
3dl gryn, 6dl vatten.. Koka 10 min
Ner med kanelstång, 12dl mjölk (jag tog 9dl grön + 3dl vatten).. Sjud på MYCKET låg värme tills färdig.. Lägger gamla mynd mellan kastrullen och plattan för att undvika för hög värme = fastbränd mjölk i botten...

Mummssss!

Antonius
2003-02-10, 17:44
Ditt recept på risgrynsgröt var lite för avancerat för mitt huvud....
Mjoo, jag brukar också köra 2 dl havragryn och 4 dl vatten... men just nu så har jag varit sjuk i två veckors tid och är rätt utmattad.
:(

ivandrago
2003-02-10, 18:35
bränner alltid fast en hinna på botten när jag kokar upp på 6an och sen byter till 4an :(

ska testa grubs förslag. Gillar min gröt så fast som möjligt. Det värsta som finns är när man råkar ha för mycket vatten och det blir halvflytande :insane:

Antonius
2003-02-10, 19:11
Originally posted by King Grub
Olika spisar, kanske?
Mjoo, kan nog vara så.
Originally posted by ivandrago
Det värsta som finns är när man råkar ha för mycket vatten och det blir halvflytande
Eller när det inte kokat klart, var hemma hos en polare... och hans päron hade tydligen inte kokat det tillräckligt. Det smakade inte gott alls, tvi vale!
:(

AciDBL00D
2003-02-10, 21:33
3min full effekt i micron. I med lite mjölk så går det snababre ner

Antonius
2003-02-10, 23:57
Har aldrig testat i micron, vet inte om jag vill det heller. Kan verkligen tänka mig hur det smakar...... smaklöst och förjävligt. Men som sagt, jag har inte testat det och kommer förmodligen aldrig göra det heller.

Sid
2003-02-12, 17:25
Själv kokar jag grynen i minimjölk istället för vatten. Tycker det funkar bra. Har alltid undrat varför inte alla andra gör så:confused:

King Grub
2003-02-12, 18:09
Därför att alla inte vill ha en insulinbomb, kanske? ;)

Sid
2003-02-12, 18:23
Jag misstänkte det... Men är det så farligt med 4dl mjölk? Hur stor insulinutsöndring jämfört med några typiska kolhydratkällor t.ex.?

King Grub
2003-02-12, 18:26
4 dl är inte hela världen, och jämfört med många andra kolhydratkällor är det säkert likvärdigt. Men jämfört med vatten är det en rejäl skillnad. :D Men det beror ju på om du bulkar eller deffar - under bulkperioden kan det bara vara bra med en liten insulintopp. :thumbup:

Sid
2003-02-12, 18:34
Ingen deff för tillfället:smokin: Ska dock tänka på det när det är dags. Tack för rådet!