Muaytudd
2006-11-10, 12:22
Det verkar finnas ett sug efter gott bröd. Lägger därför upp ett recept som jag och min sambo gör. Vill dock lägga fram en varning; det här brödet är mycket gott *drool* Så gott att det kan vara lite svårt att hålla fingrarna borta.
Först ska en liter lättfil tillsammans med 3dl rågkross stå i en bunke över natten.
Dagen efter blandar du:
8dl grovt rågmjöl
6dl fullkornsdinkel
3tsk bakpulver
5tsk bikarbonat
4tsk salt
2.5dl mörk sirap
2dl okrossad linfrö
2dl solrosfrön
2dl russin
2dl torkad aprikos
2dl hackade hasselnötter.
När detta är blandat tillsätter du filen.
Sen ska detta hällas i två smörade brödformar. Olja funkar inte. Sen strör du havrekli på toppen för en fin yta.
In längst ner i ugnen. Två timmar på 150grader. Låt brödet vila två timmar före du skär i det.
Lycka till!
MVH
Chrille
Först ska en liter lättfil tillsammans med 3dl rågkross stå i en bunke över natten.
Dagen efter blandar du:
8dl grovt rågmjöl
6dl fullkornsdinkel
3tsk bakpulver
5tsk bikarbonat
4tsk salt
2.5dl mörk sirap
2dl okrossad linfrö
2dl solrosfrön
2dl russin
2dl torkad aprikos
2dl hackade hasselnötter.
När detta är blandat tillsätter du filen.
Sen ska detta hällas i två smörade brödformar. Olja funkar inte. Sen strör du havrekli på toppen för en fin yta.
In längst ner i ugnen. Två timmar på 150grader. Låt brödet vila två timmar före du skär i det.
Lycka till!
MVH
Chrille