handdator

Visa fullständig version : KH efter träningen under ketodiet?


Bubba
2003-02-06, 20:54
Jag funderar att köra ketodiet och undrar om man kan käka snabba kolisar som vanligt efter styrketräningen under ketodiet, eller om det påverkar dieten negativt? Kör bara styrketräninging 4pass i veckan men ska börja med morgonpromender, så jag vill inte förlora för mycket muskelmassa eller förlora orken allt för mycket.

Tacksam för svar.

EiseltUK
2003-02-07, 00:03
Du bör inte ta kolisar efter träningen eftersom du då går ut ur det ketogena tillståndet och förlorar lite av effekten. Men om du kan ju testa dig fram. Använd ketostix så ser du hur kroppen reagerar. Det kan säkert vara bra i rent muskelbyggningssyfte eftersom du troligen får en extra kraftig insulintopp av kolhydraterna, men du missar lite av den fettförbrännande effekten.

Ketoner har troligen en ganska bra muskelbesparnade effekt så du tappar inte speciellt mycket muskler. Om du dessutom ser till att äta mycket protein så är risken väldigt liten.

"Bara" 4 pass per vecka är inte så bara. Det är nog ganska lagom. Mer träning ger vanligen sämre resultat så du bör nog inte streäva efter att träna mer. Målsättningen bör istället vara att träna tyngre och hårdare (om det går).

Mvh
Henrik