handdator

Visa fullständig version : Dör virus?


Purren
2006-11-05, 15:12
Dör virus av hög värme, typ 200 grader?

Gabbe
2006-11-05, 15:18
Virus för kroppen, datan, mobilen?!? ;)

Torsk_ole
2006-11-05, 15:21
När vi skulle sterilisera i skolan fick vi tryckkoka i 120-150 grader i 20 min. Då skulle allt vara dött. Fast det finns ju vissa som överlever i högre temperatur.

hasse36
2006-11-05, 15:23
Virus dör vid 70 grader. Källa (http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=8914).

Sverker
2006-11-05, 16:29
Dör virus av hög värme, typ 200 grader?

Hur hade du tänkt avdöda viruset ?

regus
2006-11-05, 16:58
Hur hade du tänkt avdöda viruset ?

basta hårt, basta länge! :cool:

willis
2006-11-05, 17:16
basta hårt, basta länge! :cool:

:laugh:

Purren
2006-11-05, 20:42
Hur hade du tänkt avdöda viruset ?

Tänkte mer om man lägger något i ugnen eller steker/grillar det?

Vi är inte så värst fräscha med brödet t.ex. när vi handskas med det här i en viss känd livsmedelsbutik.

Sverker
2006-11-05, 20:55
Då får ni hantera brödet bättre. Det finns rutiner för det.



Nu är det temperaturen i kärnan på det man tillagar som gäller.
Som hasse36 skriver är det 70 grader C som ska uppnås i kärnan på köttet/fisken/ gratängen etc. Även om temperaturen är 130 grader C på ytan tar det en stund innan mitten är 70 grader C. Genomstek alltså.

Bröd är inget problem, det blir 80 - 90 grader C när det är genomgräddat.