handdator

Visa fullständig version : Kebabtallrik med ris?


Hermanssson
2006-11-01, 22:02
Hej

Nu är det så att här hemma i Kungsör så finns det sjukt god kebab, speciellt kebabtallriken med ris på en viss Phoenix pizzeria.

Eftersom ni inte har sett en sådan är det nära på omöjligt att räkna ut hur många kalorier den kan tänkas innehålla, men om ni tänker er en välfylld tallrik kebab, med basmatiris och vanlig vitsås/kebabsås. Ungefär hur mycket borde den innehålla?

För jag menar, det farligaste med kebabtallrikar overall är väl ändå pommes fritesen? :)

skaparn
2006-11-01, 22:05
För jag menar, det farligaste med kebabtallrikar overall är väl ändå pommes fritesen? :)

Farligaste?

Max
2006-11-01, 22:10
Här chansas vilt, du får försöka uppskatta. Kan riset vara lika mycket som dina 100 g du kokar hemma? Då blir det ca 350 kcal där. Sen köttet, är det 150-200 g? Säg då att det kanske är 500 kcal. Och såsen....hmmm gissar på 435.4 kcal.

Det blir altså runt 1300-1400 kcal, kan det vara rimligt?

Absinteh
2006-11-01, 22:18
Vilken liten portion

Max
2006-11-01, 22:22
Vilken liten portion
100 g okokt ris --> 300 g kokt
200 g kött
100 g sås
200 g "sallad"
Det blir en 800 g tallrik, det är inte så lite väl :)

Tralfamadore
2006-11-01, 22:48
Här chansas vilt, du får försöka uppskatta. Kan riset vara lika mycket som dina 100 g du kokar hemma? Då blir det ca 350 kcal där. Sen köttet, är det 150-200 g? Säg då att det kanske är 500 kcal. Och såsen....hmmm gissar på 435.4 kcal.

Det blir altså runt 1300-1400 kcal, kan det vara rimligt?

Jag tycker det låter alldeles för mycket kcal. Speciellt om 2000-2500 är dagsbehovet.

Hermanssson
2006-11-01, 22:56
Jag tycker det låter alldeles för mycket kcal. Speciellt om 2000-2500 är dagsbehovet.

Du menar att det låter alltför orimligt för en kebabtallrik med ris, eller tycker du att det låter för mycket för att du ska kunna fortsätta äta dem med gott samvete? ;)

Tack Max bland annat, det stämmer säkert. Tyvärr.

Turbonisse
2006-11-01, 23:01
Orka ränka ut kcal innehållet. Är du sugen så ät, vad spelar det för roll om det är 1500 eller 2000kcal när man är fysiskt aktiv?

Hermanssson
2006-11-01, 23:41
Orka ränka ut kcal innehållet. Är du sugen så ät, vad spelar det för roll om det är 1500 eller 2000kcal när man är fysiskt aktiv?

Kanske för att man måste göra av med mer än vad man äter om man vill gå ner i vikt?

Turbonisse
2006-11-02, 08:34
Kanske för att man måste göra av med mer än vad man äter om man vill gå ner i vikt?

Kebabtallrik är onyttigmat, dock spelar En ingen roll för dig och din viktnedgång.

pragmatist
2006-11-02, 10:04
I SLV:s databas står följande:

Kebab special m pommes frites sallad tomat pfefferoni dressing:

kcal: 1046, Protein: 45,75h, Kolhydrat: 72g, Fett: 64g


Om vi drar bort ~20 g fett och lägger till ~20 g kolhydrater p.g.a. ris istället för pommes frites så betyder det ungefär 950 kcal. Låter inte helt orimligt tycker jag.

z_bumbi
2006-11-02, 10:08
Hej

Nu är det så att här hemma i Kungsör så finns det sjukt god kebab, speciellt kebabtallriken med ris på en viss Phoenix pizzeria.

*dregla*

(Iofs tänker jag på den inne i E-tuna.)

Skrollovicz
2006-11-02, 12:22
[QUOTE=Max]100 g okokt ris --> 300 g kokt
QUOTE]

Vad menar du?

LadyG
2006-11-02, 12:51
I SLV:s databas står följande:

Kebab special m pommes frites sallad tomat pfefferoni dressing:

kcal: 1046, Protein: 45,75h, Kolhydrat: 72g, Fett: 64g


Om vi drar bort ~20 g fett och lägger till ~20 g kolhydrater p.g.a. ris istället för pommes frites så betyder det ungefär 950 kcal. Låter inte helt orimligt tycker jag.

Låter betydligt rimligare.

Dessutom kan man äta allt, bara inte jämt eller hur mycket som helst, om man vill gå ner i vikt. Det spelar ju viss roll vad man sätter i sig under resten av dagen också. Ur näringssynpunkt är väl kebab med ris och grönsallad med tomater och gurka inte helt fel. En bit bröd med smör så har man hela kostcikeln representerad?

regus
2006-11-02, 13:56
[QUOTE=Max]100 g okokt ris --> 300 g kokt
QUOTE]

Vad menar du?

han menar att 100 gram okokt ris blir 300 gram kokt.
Alltså, vikten tredubblas när man kokar riset.

Skrollovicz
2006-11-02, 16:04
[QUOTE=Skrollovicz]

han menar att 100 gram okokt ris blir 300 gram kokt.
Alltså, vikten tredubblas när man kokar riset.
:MrT:
Hade jag ingen aning om. Så om jag vill ha i mig 100 g ris, 350 kcal så ska jag bara lägga i 33,33 gram i kastrullen?

Gäller detta pasta och potatis också?? :confused:

jim
2006-11-02, 16:07
[QUOTE=regus]
:MrT:
Hade jag ingen aning om. Så om jag vill ha i mig 100 g ris, 350 kcal så ska jag bara lägga i 33,33 gram i kastrullen?

Gäller detta pasta och potatis också?? :confused:

Nej det som står på paketet gäller okokt vara.

Edit: Om inget annat anges givetvis

sugarcube
2006-11-02, 17:38
När det kommer till snabb utemat :eating: , har jag börjat med följande alternativ vad gäller kebab (så gott). Jag beställer helt sonika en kebabsallad, dvs en tallrik fast utan ris/pomme. Undras hur mkt det gör på kalorierna?! Känns mkt fräscht o mättande!

Gpajpen
2006-11-02, 21:29
När det kommer till snabb utemat :eating: , har jag börjat med följande alternativ vad gäller kebab (så gott). Jag beställer helt sonika en kebabsallad, dvs en tallrik fast utan ris/pomme. Undras hur mkt det gör på kalorierna?! Känns mkt fräscht o mättande!
det gör en hel del skillnad. pommes is the enemy:eating:

rhotkiw
2006-11-02, 21:30
100 gram okokt ris är ju ingenting.. Det är ju ett fullt dricksglas bara...350 kcal bara för riset i en kebabtallrik tror jag knappast.. Säkerligen över 500 i bara ris för jag antar att det inte är en liten "kärringportion" ris du får på tallriken?

sugarcube
2006-11-02, 22:21
det gör en hel del skillnad. pommes is the enemy:eating:

Upplever att jag blivit en besvärlig restaurangkund det senaste året, med idel specialbeställningar ;) Började med att byta ut pommen mot ris, sen bort med även riset... bara kalorisnåla kolisar från grönsakerna kvar :thumbup: med lite sås spritsad över det hela, kanongott o man slipper den dära proppade känslan *spy* Finns en hel del att göra både här o där, gäller bara att komma på dem :D

Max
2006-11-02, 22:24
100 gram okokt ris är ju ingenting.. Det är ju ett fullt dricksglas bara...350 kcal bara för riset i en kebabtallrik tror jag knappast.. Säkerligen över 500 i bara ris för jag antar att det inte är en liten "kärringportion" ris du får på tallriken?100 g okokt tycker jag blir en hel del, vi verkar ha lika referenser du och jag. Och det är vad jag uppskattar riset till på kebabtallriken......men återigen, vi lever inte samma liv, äter inte likadant och beställer inte maten på samma hak.

Tralfamadore
2006-11-02, 22:39
Du menar att det låter alltför orimligt för en kebabtallrik med ris, eller tycker du att det låter för mycket för att du ska kunna fortsätta äta dem med gott samvete? ;)

Tack Max bland annat, det stämmer säkert. Tyvärr.

Både och. Men 950 kcal låter rimligare.

Skrollovicz
2006-11-03, 10:17
[QUOTE=Skrollovicz]

Nej det som står på paketet gäller okokt vara.

Så 100 g okokt ris = 350 kcal. Trots att vikten tredubblas? *screwy*

jim
2006-11-03, 10:39
[QUOTE=jim]
Så 100 g okokt ris = 350 kcal. Trots att vikten tredubblas? *screwy*

Sist jag kollade var vatten inte så kaloririkt.

100 g av riset jag äter okokt är 353 kcal, om jag sen koker in 2ggr eller 10 ggr risets vikt i vatten kommer inte påverka näringsintaget alls.

Timme
2006-11-03, 10:49
Sist jag kollade var vatten inte så kaloririkt.

100 g av riset jag äter okokt är 353 kcal, om jag sen koker in 2ggr eller 10 ggr risets vikt i vatten kommer inte påverka näringsintaget alls.

Precis :) (jag tillförde väldigt mycket nu)

Skrollovicz
2006-11-03, 14:58
Sist jag kollade var vatten inte så kaloririkt.

100 g av riset jag äter okokt är 353 kcal, om jag sen koker in 2ggr eller 10 ggr risets vikt i vatten kommer inte påverka näringsintaget alls.
OK, då vet jag :)

krilleh
2006-11-03, 15:03
Kebabtallrik är onyttigmat, dock spelar En ingen roll för dig och din viktnedgång.

jasså.. så gränsen går på 1 eller? :D

LadyG
2006-11-03, 15:32
Alltså, vad är det som är så onyttigt med en kebabtallrik med ris? Det är kött, ris, grönsallad, tomat, gurka och fefferoni (jag väljer helst bort såsen), vad är det som är så hemskt med det?

Tralfamadore
2006-11-03, 15:32
kebabkött känns för övrigt väldigt flottigt.

sugarcube
2006-11-03, 15:45
kebabkött känns för övrigt väldigt flottigt.
Beror nog på vilken typ av kött det är. En del har nötkött, en del strimlad karrekött av fläsk, kan hålla med om att det sistnämnda är lite flötigt. Jag håller mig till de ställen där de kör med det "torra" nötköttet! Har fått lära mig från en seriös byggare, att detta är bra "ute" mat, om man lämnar pommen/brödet/såsen, o för den som vill hårddra det hela, bort med riset också (undras när man kan börja få fullkornsvarianten på restaurang?).

skaparn
2006-11-03, 23:01
om man lämnar pommen/brödet/såsen, o för den som vill hårddra det hela, bort med riset också (undras när man kan börja få fullkornsvarianten på restaurang?).

Sen kan man ju kasta bort köttet också och istället mixa sig en drink i shaker med endast optimala BCAA.

Vad jag vill ha sagt är att det är inte så stor vits äta ute om man ska slänga bort alla ingredienser utom köttet.

sweet_sunny_south
2006-11-04, 00:33
om jag får tillåtelse att kapa tråden lite grann så skulle ja vilja veta hur det ligger till med kycklingkebab. hur onyttigt är det jämfört med vanlig kebab? det måste väl vara betydligt mer nyttigare?

sugarcube
2006-11-04, 00:33
Sen kan man ju kasta bort köttet också och istället mixa sig en drink i shaker med endast optimala BCAA.

Vad jag vill ha sagt är att det är inte så stor vits äta ute om man ska slänga bort alla ingredienser utom köttet.

*whatever* , men glöm inte grönsakerna/salladen vännen!... bra mkt tråkigare att ha med sig en shaker, eller att hålla sig hemma när andra går ut o äter (jag skulle def ha svårt att hålla mig till en shake om alla andra mumsar i sig "utemat") :eating: Men om du föredrar att ta en shake istället...det är din buisness mannen, be my guest! ;)

RogerE
2006-11-04, 12:22
jag brukar köpa kebab med fullkornsbröd utan sås :)

och en fullkornspizza ala vezuvio

LadyG
2006-11-05, 13:50
Beror nog på vilken typ av kött det är. En del har nötkött, en del strimlad karrekött av fläsk, kan hålla med om att det sistnämnda är lite flötigt. Jag håller mig till de ställen där de kör med det "torra" nötköttet! Har fått lära mig från en seriös byggare, att detta är bra "ute" mat, om man lämnar pommen/brödet/såsen, o för den som vill hårddra det hela, bort med riset också (undras när man kan börja få fullkornsvarianten på restaurang?).

Här hemma kan du få byta riset mot bröd om du vill. Just den här pizzerian har många muslimer som kunder så de köper endast nötkött. Fullkornsbröd har de haft ett tag, nu väntar jag bara på råriset.

Tralfamadore
2006-11-05, 19:53
jag brukar köpa kebab med fullkornsbröd utan sås :)

och en fullkornspizza ala vezuvioFörutom att det där låter jäkligt äckligt så undrar jag vad det är som är onyttigt med lite tomatsås??

Gpajpen
2006-11-05, 19:55
*whatever* , men glöm inte grönsakerna/salladen vännen!... bra mkt tråkigare att ha med sig en shaker, eller att hålla sig hemma när andra går ut o äter (jag skulle def ha svårt att hålla mig till en shake om alla andra mumsar i sig "utemat") :eating: Men om du föredrar att ta en shake istället...det är din buisness mannen, be my guest! ;)
svårt för ironi?:Virro

LadyG
2006-11-05, 19:56
Förutom att det där låter jäkligt äckligt så undrar jag vad det är som är onyttigt med lite tomatsås??

Det undrar jag också. Synd att den oftast smakar äckel-päckel, för krossade tomater med bisarra kryddor kan väl knappast vara direkt fettdrypande iaf? Eller smyger de ner ister i den när ingen ser?

Max
2006-11-06, 19:10
Det undrar jag också. Synd att den oftast smakar äckel-päckel, för krossade tomater med bisarra kryddor kan väl knappast vara direkt fettdrypande iaf? Eller smyger de ner ister i den när ingen ser?I tomatbaserade pastasåser severade på resturang brukar det vara en hel del olja, i varje fall att döma av hur flottig tallriken ser ut efteråt samt hur det smakar/känns.

LadyG
2006-11-06, 19:51
I tomatbaserade pastasåser severade på resturang brukar det vara en hel del olja, i varje fall att döma av hur flottig tallriken ser ut efteråt samt hur det smakar/känns.

Det kanske är därför den smakar så illa?

Brooklyn
2006-11-06, 19:54
*popcorn* mm kebab...

Tralfamadore
2006-11-06, 20:16
I tomatbaserade pastasåser severade på resturang brukar det vara en hel del olja, i varje fall att döma av hur flottig tallriken ser ut efteråt samt hur det smakar/känns.Ibland har man lite olivolja i tomatsåser. Brukar man inte säga här att olivolja är nyttigt fett?

leetbiffen^
2006-11-07, 18:07
va hungrig jag blev nu då *popcorn*