Visa fullständig version : Mat som ökar förbränningen av kalorier?
Jag undrar om det finns mat som ökar förbränningen av kalorier? Typ stark mat, väldigt kompakt mat som brocolli eller dyligt? Om magen får jobba mer för att bryta ner maten borde mer kalorier gå åt än om man äter lättsmält mat. Eller är det så lite att det kvittar?
King Grub
2006-10-25, 04:49
Kryddor är termogena och ökar energiförbrukningen något. Chili, peppar, senap, ingefära, osv.
Mat, alltså livsmedel, som ökar energiförbrukningen så det påverkar, är svårare att hitta. Fiberrika grönsaker som du nämner, kostar mycket energi att bryta ned, men dom ger ju inte mycket till att börja med. Enda "negativa" grönsaken är selleri, som kostar mer än den ger.
Jag började fundera på när man egentligen åt selleri. Det gör man visst i 114 olika rätter på Tasteline (http://www.tasteline.com/default.ns?strSearch=selleri&MainIngredient=&CourseType=&lngItemID=1139&searchMode=general&view=search_all).
Jag började fundera på när man egentligen åt selleri. Det gör man visst i 114 olika rätter på Tasteline (http://www.tasteline.com/default.ns?strSearch=selleri&MainIngredient=&CourseType=&lngItemID=1139&searchMode=general&view=search_all).Det är nog rotselleri de flesta - inte blekselleri.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.