handdator

Visa fullständig version : Är jag genuint tråkig och asocial?


wintersnowdrift
2006-10-22, 11:48
Jag skulle behöva lite hjälp av alla Kolozzeums hobbypsykologer. This is my case (jag ber redan nu om ursäkt för eventuella stavfel; jag kom hem vid tre i natt och gick upp klockan sex [ett faktum som f.ö. tillhör storyn] för att morgonfodra hästar och har hållit igång sedan dess - språkkänslan är därmed inte på topp):

Igår var alltså lördag och jag var ute på krogen med mina arbetsgivare plus vänner till dem (jobbar som hästskötare i England för närvarande) i den fantastiska *host* staden Banbury. Det var helt okej; att dansa tycker jag är kul och jag och min chef, som också är svenska, ägde helt klart dansgolvet (enligt min egen ytterst objektiva bedömning alltså ;)).

Nåja, min fråga till er rör egentligen inte själva utgången utan mer mina känslor när jag blev tillfrågad att följa med på detta lilla event. Min reaktion var nämligen inte odelat positiv, som den kanske (? häri ligger alltså problemet) borde ha varit. Dels visste jag att jag skulle upp och jobba dagen efter (medan alla andra tog sovmorgon... de har precis stigit upp, jag ska snart käka lunch), och dels så tycker jag helt enkelt inte att det är så himlastormande att gå ut och festa. Dansa är roligt som sagt och oftast har jag kul när jag väl tvingar mig själv att hänga med ut (för det är nästan det jag måste göra, tvinga alltså).

Mitt spontana svar till min arbetsgivare blev något i stil med:
"Mjo, kanske, fast det beror lite på hur sent det blir, jag ska ju jobba dagen efter...", ett uttalande som följdes av STORT frågetecken.
"Men du är ju UNG, ETT dygn med lite sömn orkar du väl?!" följt av: "Mina förra hästskötare festade jämt; de kom direkt till jobbet från en utekväll ibland och var lika pigga och arbetsvilliga för det. De söp en hel del, så bakis var de också och gick och kräktes mellan varven, men mellan spyorna var det full fart och glada miner." (Extremt fritt citerat, men ni fattar konceptet. Min arbetsgivare är själv 30+ och en riktig festprissa.)

Hur som helst (gud vad jag babblar, kom till sak någon gång!); min tanke efter hennes uttalanden var väl ungefär: "Jaha, jag är alltså aptråkig och beter mig mer som en pensionär än som en tonåring...". Sanningen är dock att jag kan se fram emot en hemmakväll i soffan med en bra bok och ett avsnitt av Vita Huset mer än en utekväll. När jag väl är ute dricker jag med måtta; känslan av att vara alkoholpåverkad är inte heller så himla häftig enligt mig som "alla andra" verkar tycka. Släppa loss rejält på dansgolvet kan jag göra ändå, och det är som sagt det jag tycker är roligt med att gå ut (någon gång då och då räcker dock för mig för att fylla det behovet, definitivt inte varje helg).

Betyder detta att jag faktiskt ÄR genuint tråkig och asocial? Är man inte normal om inte festande är det absolut roligaste man vet? Det "ska" ju liksom vara så när man är under 25 i alla fall. På mig lär det väl börja växa mossa inom ett par år, och när jag väl blir pensionär är jag säkert så tråkig att folk kommer missta mig för en sten... (Ok, nu blev jag självömkande; kanske vill jag med den här tråden bara bli tröstad? Vad vet jag, men om ni hellre känner för det så är det helt okej att kasta sallad på mig också!).

//Kristin, trött och tråkig

Mazr
2006-10-22, 11:52
Vissa tycker att en hemmakväll med en bra bok är riktigt mysigt. Andra tycker att fullt ös medvetslös på krogen är det bästa som finns!

Alla kan inte tycka om att festa. Så du är absolut inte aptråkig och asocial när du inte känner för att dra ut och dricka dig full. Du får väl dra ut, ta något alkoholfritt och dansa några timmar. Sup din chef och arbetskamrater under bordet, smyg in på toaletten och läs? ;)

shadowfire
2006-10-22, 11:52
Du börjar växa upp o mogna. Snart är du vuxen på allvar.
Livet mellan 15-25 (undantag finnes) är oftast fest och lek, sedan mognar man in i en annan fas i livet och hittar andra intressen och får andra värderingar, inser att man kan göra andra saker på sin fritid än att supa skallen i bitar.

Det finns dock undantag, det finns 30-35or som fastnat i "festa som då jag var 18 år"-träsket och det finns yngre som har lekt av sig rätt tidigt.

Jag får nog snarare se det som ett positivt tecken, den unga flickan wintersnowdrift börjar bli kvinna!.:thumbup:

Sniggel
2006-10-22, 11:53
Känner igen det där, har aldrig riktigt varit mycket för att "gå ut" utan alltid gjort det för att ens vänner har velat. Som tur är har jag andra vänner nu som har andra intressen än att enbart ut och supa och försöka kommunicera med varandra till 100 decibel Sean-Paul.*grr*

Cilia
2006-10-22, 11:54
Nej, jag tycker inte du är tråkig.
Du har bara andra prioriteringar i livet än att vara full på kvällarna.
Jag förstår motviljan mot att festa när du vet att du ska upp och jobba hårt (fysiskt) några timmar senare.

Sen beror det väl på vilka man går ut med också. Är det några man garanterat vet att man ska ha kul med så är det en annan sak. Att gå ut med ens chef behöver inte alltid vara så kul.

Baha
2006-10-22, 11:57
tyvärr ses man ofta som asocial om man inte gillar att vara ute och festa och partaja.

tycker hela ordet asocial e lite löjligt, iaf allmänt använt sådär.

finns ju ingen regelbok för hur man skall vara, var så du själv trivs bäst så kommer du oxå må bäst. Det vikigaste är ju att du är rolig för dig, inte för ngn annan.

Jishuku
2006-10-22, 12:05
Nä, jag gillar inte heller att festa. Provade på det när jag var 17-18 år några gånger, kände mig bara obekväm bland alla onyktra människor (även om jag själv hade druckit en del).
Sedan dess har jag inte "varit ut" något. Ska jag vara social är det istället filmkväll, poker, biljard, eller liknande som gäller.
Känner precis som du, och för att ta ett exempel: igår var jag borta hela dagen, framåt kvällen längtade jag verkligen bara efter att få komma hem, slänga i mig en bit äppelpaj å se nyaste avsnittet av BSG. :thumbup:

(är 22 förövrigt, så ingen gammgubbe :P)

christian
2006-10-22, 12:06
Även om man ska upp tidigt går det ju att ha kul med sina arbetskollegor?

Sen kanske man åker hem lite tidigare eller inte dricker någon alkohol, alls.

Att du var tveksam till att ni skulle ut tog nog din arbetsgivare mer som att du inte ville ägna din fritid åt att vara social med dem. Speciellt eftersom de som jobbat innan dig inte verkade haft problem med det.

Visst väljer man vad man gör av sin fritid, men vill man få något socialt utbyte av sina kollegor hjälper det många gånger att hitta på något utanför jobbet också. Kanske inte bara alkohol och dans, då. =)

Baan
2006-10-22, 12:06
Lite lätt tråkig och asocial skulle jag säga, iaf enligt normen. Sen kan man ju tycka att man kan vara social vid andra tillfällen än alkoholfester men nu är ju alkoholfester rätt vanligt så :)

Löjtnant Blank
2006-10-22, 12:07
Nej, jag tycker inte du är tråkig.
Men du är väl också ett par-tre år äldre än Kristin?

L-Sami
2006-10-22, 12:12
Bara du tänker på ditt jobb och tar seriöst det så betyder det inte att du är asocial eller tråkig av dig. Du är helt enkelt lite mognare person därför gör du som du gör, det är inget fel att att mogen när man är ung. Det har sina fördelar i längden.

Vad som är normalt, kan man alltid diskutera evigheter om. Bara du inte vill festa så ofta, betyder inte att du måste ha ett dåligt samvete över att inte vara normal. Du är dig själv och du gör det som passar dig själv. Låt inte andra människors löjliga och omogna åsikter påverka dig.

Cilia
2006-10-22, 12:29
Men du är väl också ett par-tre år äldre än Kristin?
men ve och fasa så har jag också varit 19 år en gång.
Även om det är extremt svårt att föreställa sig.

Fast när jag var 19 så bodde jag en vinter i alperna och festade nästan varje kväll och höll på att gå under på kuppen. Var helt slut efter den säsongen. Men även då och innan hade jag peioder när jag inte ville ut och festa utan hellre var hemma.

kharon
2006-10-22, 12:37
Även om man ska upp tidigt går det ju att ha kul med sina arbetskollegor?

Sen kanske man åker hem lite tidigare eller inte dricker någon alkohol, alls.

Att du var tveksam till att ni skulle ut tog nog din arbetsgivare mer som att du inte ville ägna din fritid åt att vara social med dem. Speciellt eftersom de som jobbat innan dig inte verkade haft problem med det.

Visst väljer man vad man gör av sin fritid, men vill man få något socialt utbyte av sina kollegor hjälper det många gånger att hitta på något utanför jobbet också. Kanske inte bara alkohol och dans, då. =)


Frågan är ju om "att ha kul med kollegor" måste innebära spua hela natten?

Varför kan man inte umgås hemma utan alkohol? Wintersnow* säger att hon gillar att mysa hemma, läsa och kolla tv. (etc) Bara att bjuda över kollegorna, kanske koka lite mat, kolla tv eller liknande. Om det passar för dom, vill säga...

Varför måste "umgås" betyda supa ner sig på krogen? Att socialisera ska väl inte behöva vara lika med att dricka alkohol?

Själv har jag slutat festa lika mycket som jag gjorde tidigare, vilket var en hel del. Nu då jag inte längre festar har jag tappat så gott som alla mina gamla vänner. Visst festar jag då och då och då träffar jag dessa vänner, men jag har inte umgåtts med någon utan att dricka alkohol på en väldigt lång tid. De gånger jag hör av nån är då de frågar om jag ska ut och festa med dom. Detta har ju såklart alla slutat att fråga för länge sedan då de märkt att jag inte brukar hänga med.

*rolleyes*

christian
2006-10-22, 12:38
Frågan är ju om "att ha kul med kollegor" måste innebära spua hela natten?
...

*rolleyes*


Är ni läskunnig?

Löjtnant Blank
2006-10-22, 12:42
Om ens största intresse är att kolla på tv och läsa böcker är man nog ganska träig, ja.

Yankeee
2006-10-22, 12:43
Du är bara tråkig om du själv tycker att du är tråkig. Vem bryr sig om vad andra tycker? Anser du att det du gör tillfredställer dig finns det ingen anledning att lyssna på pöbeln. Gör det du anser att du får ut mest av, även om det innebär att sitta hemma själv när alla andra är ute och har "roligt".

kharon
2006-10-22, 12:44
Är ni läskunnig?

Javisst!


Jag citerade inte dig för att kritisera dig.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 12:48
Gör det du anser att du får ut mest av, även om det innebär att sitta hemma själv när alla andra är ute och har "roligt".
Vackert skrivet... Men nu var det inte det hon frågade efter. Hon ville att vi skulle avgöra om hon var tråkig eller inte, och per definition är hon nog det, att döma av hennes beskrivning av sig själv och sina fritidsintressen.

Yankeee
2006-10-22, 12:50
Hon ville att vi skulle avgöra om hon var tråkig eller inte,

Och jag säger att det inte spelar någon roll vad vi tycker att hon är. Jag ser inte varför det är viktigt att veta vad andra tycker om ens val av intressen.

Zakath
2006-10-22, 12:51
Jag tycker att din chef låter synnerligen osympatisk mot dig, riktigt elakt det hon sa. Men sen tycker jag att du övertolkar det hela med det där om att du skulle vara "tråkig och asocial", det har ju inte ens med saken att göra.

Att sitta hemma och mysa med en film och gärna några bra vänner slår vilken utekväll som helst :)

christian
2006-10-22, 12:52
Javisst!


Jag citerade inte dig för att kritisera dig.

Ok, för andemeningen i min text var inte att man måste supa men att lite socialt umgänge enbart är positivt. Sen om man måste supa skallen av sig , köra mineralvatten, hoppa bungyjump eller köra gokart är valfritt. Personligen föredrar jag en mix av aktiviteter, i rätt ordning. =)

Sen beror det på arbetssituationen och personkemin, naturligtvis.

shadowfire
2006-10-22, 12:53
Om ens största intresse är att kolla på tv och läsa böcker är man nog ganska träig, ja.
Varför det?
Filmkvällar med lite ihopkockad mat och vin äger ju krogen/supandet hur lätt som helst. Dock förstår jag om en 17-åring inte tycker det.

Diana
2006-10-22, 12:54
Min spontana bedömning är nog att det är ett lite trist och ospontant leverne...

(Men alla är så åthelvete olika och får ut glädje och njutning av så vitt skiljda saker. Tycker inte heller du ska bry dej ett dugg om vad normen säger att du ska göra/tycka om, gör det du mår bra av. Du får ut så långt mkt mer av livet genom att leva det för din skull och inte för andras. Alla är inte stöpta i samma form och passar således inte för samma liv. *popcorn*)

kharon
2006-10-22, 12:55
Ok, för andemeningen i min text var inte att man måste supa men att lite socialt umgänge enbart är positivt. Sen om man måste supa skallen av sig , köra mineralvatten, hoppa bungyjump eller köra gokart är valfritt. Personligen föredrar jag en mix av aktiviteter, i rätt ordning. =)

Sen beror det på arbetssituationen och personkemin, naturligtvis.

:thumbup:

Jacksatan
2006-10-22, 12:55
Ja, du verkar rätt tråkig. Att kunna bjuda på sig själv och släppa loss tycker jag är ett kriterie för att klassas som rolig. Det innebär inte att du är en dålig människa på något vis.

Diana
2006-10-22, 12:58
Jag tycker att din chef låter synnerligen osympatisk mot dig, riktigt elakt det hon sa.
Jag tycker det låter som att chefen ville spela på/förstärka nån form av ungdomlig image för sin egen del, genom att pusha för det beteendet. lätt en känsla man får av vissa i en viss ålder som sägen en viss typ av saker.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 12:58
Varför det?
Filmkvällar med lite ihopkockad mat och vin äger ju krogen/supandet hur lätt som helst. Dock förstår jag om en 17-åring inte tycker det.
Så du tycker inte att det är det minsta asocialt att, helg efter helg, sitta ensam och titta på tv?

Löjtnant Blank
2006-10-22, 12:59
Ja, du verkar rätt tråkig. Att kunna bjuda på sig själv och släppa loss tycker jag är ett kriterie för att klassas som rolig. Det innebär inte att du är en dålig människa på något vis.
Precis så.

Zakath
2006-10-22, 13:00
Jag tycker det låter som att chefen ville spela på/förstärka nån form av ungdomlig image för sin egen del, genom att pusha för det beteendet. lätt en känsla man får av vissa i en viss ålder som sägen en viss typ av saker.

Jo precis, men att försöka påverka en person på det sättet tycker jag är både elakt och själviskt.

Yankeee
2006-10-22, 13:00
Så du tycker inte att det är det minsta asocialt att, helg efter helg, sitta ensam och titta på tv?

Vem säger att man måste göra saker ensam för att man är hemma?

shadowfire
2006-10-22, 13:01
Så du tycker inte att det är det minsta asocialt att, helg efter helg, sitta ensam och titta på tv?
Behöver det absolut inte vara, men givetvis bör man ha andra intressen för att inte få ett alltför fattigt liv. Jobbar man dock med människor om kring sig eller med människor (lärare, läkare, ledare, osv) och även träffar folk på vardagskvällar (träning, promenader, umgänge osv) så ser jag absolut inte varför det skulle vara fel att bojkotta fest/uteliv på helger. Vad säger att film/vinkvällar med tu man hand är asocialt?

Finns hur mkt som helst man kan göra på helger utan att gå på krogen.

Zakath
2006-10-22, 13:02
Ja, du verkar rätt tråkig. Att kunna bjuda på sig själv och släppa loss tycker jag är ett kriterie för att klassas som rolig. Det innebär inte att du är en dålig människa på något vis.

Det är därför man skaffar sig bra vänner med liknande intressen, så att man inte behöver göra saker man inte vill för att vara "rolig". Även om det inte alltid är den lättaste uppgiften att hitta bra vänner.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:03
Vem säger att man måste göra saker ensam för att man är hemma?

Sanningen är dock att jag kan se fram emot en hemmakväll i soffan med en bra bok
Hur ofta har du sällskap när du läser en bra bok? Jag tycker att det framgår tydligt att Kristin spenderar majoriteten av dessa hemmakvällar ensam.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:04
Folket, kan ni sluta lägga värderingar i om det är okej eller inte att vara ensam. Givetvis är det okej att vara ensam. Det är inte det vi diskuterar. To each his own.

kplzthx

Yankeee
2006-10-22, 13:05
Hur ofta har du sällskap när du läser en bra bok? Jag tycker att det framgår tydligt att Kristin spenderar majoriteten av dessa hemmakvällar ensam.

Ser du något som har något med böcker att göra i inlägget som jag citerade?

mangemani
2006-10-22, 13:05
tråkig?nej
asocial?nej

vettig?ja
börja mogna?ja

inget som helst fel med att skippa sprit och festande skiten,det är mer onormalt att festa varje helg..."fredag,wiii,nu blir det festa och supa och göra bort sej,wii" för att sen ligga och åma sej om att man aldrig ska supa någe mer,men helgen efter så är man i full fart igen*rolleyes* .

skippa skiten,gör det du känner för och strunta i om andra tycker du är "onormal".finns absolut inget bra med att dricka,men det finns bara bra saker med att vara nykter.
och om nån säger nått i stil med "ska du ej dricka,vad tråkig du är" så är det väl bara att klanka ner på hur tråkig och äckliga/klängiga DOM blir när dom dricker,för det är bara ren sanning.

sköt du ditt och låt dom som nu finner nått bra i att supa,supa och göra bort sej...funkar bäst så:thumbup:

Diana
2006-10-22, 13:10
Jo precis, men att försöka påverka en person på det sättet tycker jag är både elakt och själviskt.
Undrar om det verkligen var en påverkan på det viset, jag får mer känslan av att det var ett sätt att boosta en egen ungdomlig image och självkänsla. Kvinnors 30 årskris brukar ju handla om det. För en mogen 30 åring utan det hävdelsebehovet skulle inte försöka 'övertala' utan skulle vara mer accepterande och förstående.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:10
Ser du något som har något med böcker att göra i inlägget som jag citerade?
Ditt första inlägg var mer en parentes i sammanhanget, vilket jag påpekade. Det är jättegulligt att du lägger tonvikt vid att man får göra som man vill, men det har inget att göra med tråden - egentligen.

För övrigt gillar jag hur du avslutar nästan alla dina inlägg med ett frågetecken. Lite som RajtanTajtan.

shadowfire
2006-10-22, 13:10
Tycker lätt det styrs lite av årstiden med, såhär års stiger intresset för film, böcker, vin/whisky, matlagning osv. Finns inget bättre än o relaxa efter en tung arbetsvecka o höra regnet som sprutar utanför. Sommartid blir det mer grillkvällar, kubb, fiske osv. Tycker intresse och social/antisocial inte har någon som helst koppling med varandra.

Tolkia
2006-10-22, 13:11
Frågar du mig säger jag baserat på hur du skriver på forumet att TRÅKIG är du inte, jag tycker att du verkar vara en humoristisk och positiv person. Att du sedan inte är överförtjust i att gå ut och tokpartaja är väl mer en fråga om intressen. Vem satte upp den objektiva lagen om vilka intressen/umgängesformer som är "roliga" och vilka som är tråkiga? Om jag säger, vilket är sant, att jag tycker att styrketräning är ganska tråkigt (KAN vara roligt, men jag har inte varit med om det så ofta, tyvärr) dömer jag ut majoriteten på Kolozzeum som tråkiga, t.ex.

Hur kul det är att gå ut beror ju enormt mycket på hur situationen runt omkring är, och vilka man går ut tillsammans med; situationen "gå ut med sin chef resp. gå upp och fodra tre timmar efter hemkomst" kanske inte var optimal just den här gången?

Jag gillar avgjort INTE dem koppling som görs här i tråden mellan att gilla att dricka sprit och dansa disco och att kunna bjuda på sig själv; jag har genom åren stött på en hel del festglada personer som varit såväl egotrippade som inbundna (alla katogorier där som överallt annars, med andra ord). Ett sådant uttalande säger nog snarast att den som fäller det skulle behöva vidga sin umgängeskrets. Jag har/har haft flera goda vänner som varit betydligt mer av festprissar än jag, men som inte haft några problem med min förmenta "tråkighet"; de har partajat med sina partykompisar och vi har gjort andra saker ihop

Och ja, tro det eller ej, men jag minns fortfarande ganska väl hur det var att vara 19.

Trance
2006-10-22, 13:14
Att dra till England och jobba ett år eller så är väl inte direkt definitionen av en tråkig person.

mathor
2006-10-22, 13:14
Enligt din egen beskrivning verkar du vara rätt asocial, ja. Jag förstår till fullo att man kanske inte tycker det låter så lockande att supa sig Persbrandt på en sunkig sylta med Umbro-prydda rödtottar i norra England dagen innan tidig bajsrensning i stallet, men att du behöver "tvinga dig själv" ut för att ha "roligt" verkar ganska asocialt. Du kommer att leva länge!

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:16
Vem satte upp den objektiva lagen om vilka intressen/umgängesformer som är "roliga" och vilka som är tråkiga?
Allmänheten. Om du frågade 100 personer på stan om de tyckte att Kristin - baserat på hennes beskrivning av sig själv - verkade tråkig eller rolig, så kan i alla fall jag ana vartåt det skulle luta.

shadowfire
2006-10-22, 13:17
Att dra till England och jobba ett år eller så är väl inte direkt definitionen av en tråkig person.
+1.

kharon
2006-10-22, 13:18
Ni behöver också se situationen i sitt sammanhang. Hon är utomlands, antagligen inte varit där så värst länge. Hur svårt är det inte att hitta goda vänner i en sådan situation, som delar ens intressen som inte innebär att supa helg efter helg? Att hitta goda vänner som inte är "partypeople" är svårt, speciellt för folk under 25-30.

Har man intresset av att supa ner sig helg efter helg, för att "vara rolig" enligt några av er, så hittar man lätt vänner var som helst. Om man trivs med det livet och sådana människor så är det väl bara frid och fröjd.

Trivs man inte på krogen så behöver man inte vara asocial. Jag känner en massa människor som är hemskt sociala bara då de på krogen. I nyktert tillstånd är det ofta frågan om väldigt asociala människor som bara går hemma och väntar på nästa helg, eller varför inte någon annan veckodag, då de får festa loss igen.

Folk som håller på som om de vore 18 fast de är vuxna människor är betydligt mycker mer patetiskt än att inte hänga på krogen helg efter helg.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:23
Har man intresset av att supa ner sig helg efter helg, för att "vara rolig" enligt några av er
Man behöver inte supa ner sig bara för att man går utanför dörren en lördagkväll. Det går alldeles utmärkt att beställa ett glas vin, lite mat och sedan sitta och prata med bekanta. Du kan till och med byta ut vinet mot valfritt alkoholfritt alternativ - det är helt upp till dig själv!

Zakath
2006-10-22, 13:24
Man behöver inte supa ner sig bara för att man går utanför dörren en lördagkväll. Det går alldeles utmärkt att beställa ett glas vin, lite mat och sedan sitta och prata med bekanta. Du kan till och med byta ut vinet mot valfritt alkoholfritt alternativ - det är helt upp till dig själv!

Så du menar att man blir rolig av att gå utanför dörren då? Eftersom man kan göra samma sak utan att gå utanför dörren.

Dumleman
2006-10-22, 13:25
Varje person är i själva verket tre personen. En person är den som andra ser, en person är den som man själv ser och en person som är den man egentligen är :D.
Jag skulle nog uppfatta en person som tråkig om denne inte hänger med pga att denne ska upp tidigt nästa dag, såå viktigt är det inte att få sömn precis varje natt.

Yankeee
2006-10-22, 13:25
Man behöver inte supa ner sig bara för att man går utanför dörren en lördagkväll. Det går alldeles utmärkt att beställa ett glas vin, lite mat och sedan sitta och prata med bekanta.

Och man behöver inte vara asocial för att man inte går utanför dörren.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:28
Och man behöver inte vara asocial för att man inte går utanför dörren.
Om du spenderar mer vaken tid med dig själv än med andra människor, är du inte direkt social.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:31
Så du menar att man blir rolig av att gå utanför dörren då? Eftersom man kan göra samma sak utan att gå utanför dörren.
Nej, om du sitter hemma med ett gäng vänner, ser inte samhället dig som asocial. Om du däremot föredrar att sitta ensam hemma med en god bok kväll efter kväll, med eller utan alkohol... då är det en annan femma för gemene man.

daja
2006-10-22, 13:32
Varje person är i själva verket tre personen. En person är den som andra ser, en person är den som man själv ser och en person som är den man egentligen är :D.
Jag skulle nog uppfatta en person som tråkig om denne inte hänger med pga att denne ska upp tidigt nästa dag, såå viktigt är det inte att få sömn precis varje natt.
så man är tråkig bara för att man inte delar samma intressen eller prioriteringar?

kharon
2006-10-22, 13:34
Man behöver inte supa ner sig bara för att man går utanför dörren en lördagkväll. Det går alldeles utmärkt att beställa ett glas vin, lite mat och sedan sitta och prata med bekanta. Du kan till och med byta ut vinet mot valfritt alkoholfritt alternativ - det är helt upp till dig själv!

Så du anser alltså att man måste gå på krog för att ha roligt? Jag vet att jag har mycket roligare av att umgås med bekanta hemma hos mig eller hos dom. Är jag tråkig? Nej, inte det minsta.

Jag är inte nykterist, kan jag ju påpeka, men jag låter inte drycken styra över vad som är roligt, och bryr mig inte det minsta om folk tycker att jag är tråkig för att jag avstår från att "gå utanför dörren en lördagskväll", istället för att sitta hemma och se en bra film. Jag bjuder gärna in folk att göra det med mig, vilket så gott som alltid avstås till fördel för spriten och krogen.

Zakath
2006-10-22, 13:34
Och vad kan vi komma fram till av den här tråden?

Jo, att asocial är ett subjektivt begrepp, folk tycker olika.

Yankeee
2006-10-22, 13:35
Om du spenderar mer vaken tid med dig själv än med andra människor, är du inte direkt social.

Antagligen inte, men är det det så det förhåller sig i det här fallet?

Yankeee
2006-10-22, 13:36
Nej, om du sitter hemma med ett gäng vänner, ser inte samhället dig som asocial. Om du däremot föredrar att sitta ensam hemma med en god bok kväll efter kväll, med eller utan alkohol... då är det en annan femma för gemene man.

Bytt från tv till bok för att det passar din argumentation bättre? :)

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:36
Det är roligt att se hur personligt vissa tar det som skrivs i tråden - hur de gång på gång måste försvara sin livsstil med näbbar och klor.

Återigen: ingen dömer er här. Slappna av, ni är bland jämlikar. Det enda vi diskuterar är hur samhället ser på människor som, istället för att umgås med vänner, föredrar att läsa böcker på helgerna.

Dumleman
2006-10-22, 13:37
så man är tråkig bara för att man inte delar samma intressen eller prioriteringar?
Vadå "bara"?

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:37
Bytt från tv till bok för att det passar din argumentation bättre? :)
Ja. Gått tillbaka till att avsluta varje inlägg med ett frågetecken, för att det passar din argumentation bättre?

???

Yankeee
2006-10-22, 13:38
Ja. Gått tillbaka till att avsluta varje inlägg med ett frågetecken, för att det passar din argumentation bättre?

???

Har väl aldrig slutat?

aliquis
2006-10-22, 13:39
Är väl rätt sämst att vara ute o supa (eller vara ute överhuvudtaget) om man skall upp 06, så nej.

Löjtnant Blank
2006-10-22, 13:40
Antagligen inte, men är det det så det förhåller sig i det här fallet?
Inte i Kristins fall. Men du skrev:

Och man behöver inte vara asocial för att man inte går utanför dörren.

Och då antog jag att det inte längre handlade om henne.

Yankeee
2006-10-22, 13:42
Inte i Kristins fall. Men du skrev:



Och då antog jag att det inte längre handlade om henne.

Jag har egentligen aldrig pratat om kristin utan rent allmänt.

daja
2006-10-22, 13:48
Vadå "bara"?
är du 16 1/2?
eller "bara" lite ball? ;)

kharon
2006-10-22, 13:56
Varför bry sig egentligen. Huvudsaken att man trivs med sig själv och sitt liv, och att man kan ha så mycket förstånd att man inte behöver leva någon annans liv för att denne tycker att man är tråkig.

Som en liten parentes så kan jag berätta att jag tycker att de intressantaste och roligaste människor man träffar ofta är lite asociala. Som vågar vara sig själva, och klarar av att ha egna intressen och leva sina egna liv.

Likaså är de tråkigaste människorna de som är stöpta i samma form. Som behöver sprit för att ha roligt, som behöver gå på krog och ständigt omringa sig av likasinnade människor för att kunna ha roligt. Som ser människor som inte är som dom som tråkiga. :)

Men det är också helt okej. Jag har kommit ur det stadiet och är glad för det! Ofta gör man nog det då man växer upp, men somliga gör det aldrig och somliga trillar dit igen då de får sina "kriser". Tyvärr.

Stoltz
2006-10-22, 14:10
Jag hade väl tyckt lite synd om att personen inte kan njuta av mer än sitt jobb och en hemmakväll, men det är ju varje persons val, ifall de är nöjda med livet med det så ska de få göra det! Det är ju ändå bara ett liv man har.

Dock vad gäller festandet - Skulle jag upp 06 så hade jag inte gått ut!

pragmatist
2006-10-22, 14:13
Folk som tror man måste supa skallen i bitar och behöver tonvis extern stimuli för att ha roligt tycker jag snarare är socialt handikappade. Dessutom saknar de inlevelseförmåga om de tror att det är något fel på andra människor som inte delar deras definition av vad som är roligt.

Sen tror jag det är skillnad på extroverta och introverta människor också. Genuint extroverta människor lider av att vara ensamma en endaste minut och söker sällskap precis hela tiden, medan en introvert människa behöver mer tid för sig själv och tycker det är jätteskönt att slippa umgås med andra för jämnan. Extroverta människor fattar aldrig hur introverta människor fungerar utan tror att introverta är extroverta människor som lider av något sorts socialt handikapp, vilket inte alls stämmer.

wintersnowdrift
2006-10-22, 14:21
Oj, vilken respons! Bra att jag får både sallad och klapp på huvudet. Jag väljer att svara alla på en gång.

Jag kanske uttryckte mig något luddigt i ursprungsinlägget (det var det där med sömnbrist och språkkänsla som sagt...); det roligaste jag vet är inte att sitta ensam i min soffa fredagkväll efter fredagkväll, i alla fall inte när jag befinner mig i Sverige. Jag vet att jag inte är asocial per definitionen ”person som avskyr att umgås med andra människor" – jag är tvärt om en pratglad och framåt individ i de flesta fall. Möjligtvis är jag lite för ”självständig” för mitt eget bästa och försätter mig ibland i situationer som är socialt svårhanterliga (se beskrivning av Englandsvistelse i nästa stycke). En vis person har sagt mig att det är genom andra man lever, vilket jag tycker är sant. Ett liv utan umgänge med andra människor blir extremt fattigt, för att inte säga obefintligt.

Min sits här i England prickar kharon in väldigt väl. Jag har bott här, i en liten by där sista bussen in till ”storstaden” går klockan 18:00 på kvällen, i drygt tre månader nu. Jag arbetar sex dagar i veckan för kost, logi och en (väldigt liten) fickpeng. Min lediga dag växlar mellan veckodagarna och det är oftast med kort varsel jag får reda på när jag är arbetsfri. Med ett sådant oregelbundet liv utan ekonomiska resurser är möjligheterna till ett socialt liv, förutom med mina arbetsgivare och deras vänner, ganska begränsat. Därför vet jag att jag ”borde” ta chansen att gå ut när jag väl får den – och ”tvingar” således iväg mig själv. Nu hade jag ju roligt igår, men det är ett för mig ganska ytligt och otillfredsställande umgänge (vilket jag har en tendens till att känna även kring krogliv i Sverige).

Jag kommer nog aldrig att tycka att det är festande som gör livet värt att leva. Summan av era åsikter är väl också att jag är lite småtrist, men att det ändå kan vara okej om jag mår bra av det. Vilket jag oftast gör, om ensamheten kombineras med berikande umgänge samt lagom mängd ytliga utsvävningar (att enbart diskutera livets mening är inte heller optimalt ur min roligt-synvinkel, jag behöver som sagt få shaka loss ibland!). Tyvärr är väl denna gyllene treenighet – ensam i min soffa, ute på danshak, i trevligt och stimulerande sällskap – något satt ur balans för tillfället och att jag därför inte mår helt primadonna.

Sist men inte minst vill jag passa på att tacka alla hobbypsykologer för er dyrbara tid, ni har faktiskt varit till hjälp :).

//Kristin

n1tro
2006-10-22, 14:55
känner igen mig i det du skriver. och så är du född 87 också, som mig. alltså det hela slutar med vad DU känner ger dig mest. det finns ingen annan i dig, du är den du är. och av det jag läst om dig osv (dvs det du själv skriver) så verkar du vara en intelligent och trevlig person som vet var du står. det kommer en tid för alla tillslut, även festprissen som är 35+ ... jag ser också fram emot saker som mina kompisar verkligen skulle avsky, men så är det jag liksom. annat är det om man tycker synd om sig själv och VILL sätta sig själv i situationer där man vill att andra ska lyfta en. men du ser ut o ha koll ;)

shadowfire
2006-10-22, 15:27
Jag tycker jag har ett riktigt gott liv som hellre tar en lördagskväll i en soffa med lite gott sällskap och en stimulerande konversation. Sommartid lite beachvolley o grillning kanske. Ett par grabbar på pokerkväll med ett helrör whisky äger också krogen, lätt.

Ska det vara fest/krogliv som lockar mig, så är det Sensation White i Holland som gäller eller liknande trancefestivaler som tyvärr inte finns i Sverige (fjortisfria tillställningar dvs). Då vill jag ha feta ljud/ljusanläggningar och effektfull atmosfär, packat med folk som är där för att dansa och ha skoj - inte för att bli knölfulla o slåss.

Funderar dock på att ta luciakryssningen med Monday Bar från Stockholm i år om den inte kolliderar med fitnessfestivalen.

Vastrix
2006-10-22, 16:03
Som en liten parentes så kan jag berätta att jag tycker att de intressantaste och roligaste människor man träffar ofta är lite asociala. Som vågar vara sig själva, och klarar av att ha egna intressen och leva sina egna liv.


Kan enbart hålla med men det ligger väll något i talesättet "lika barn leka bäst".
Det finns ju många sätt att träffa folk där krogen är ett men är det verkligen det enda stället du har i närheten som går att parare med dina arbetstider?
Tycker fö. inte att Kristin verkar vara ett dugg asocial men jag är troligen ganska partisk då hennes beskrivning av situationen liknar den jag själv har befunnit mig i och ingen vill väll erkänna att man är asocial?

/V.

Lellan
2006-10-22, 19:56
Nej, du är inte tråkig! Du är inget större fan av att festa.. För du gillar kanske att umgås med folk annars? Tänk såhär, om det varit en fest med dina roligaste vänner och folk de känner - hade du varit lika sugen på hemmamys då? Dessutom pendlar väl det där för de flesta.. Eller så gillar man inte krogen helt enkelt, men umgås gärna med folk på andra ställen. Social är man ju då med. Sitter du BARA hemma med en bok och undviker folk, då är du väl inte social nej.. men det är väl ändå ingen vits med att kalla dig tråkig - om du inte känner att du är det själv och vill ända på det.

Personligen så "tvingade" jag också mig ut ofta förr, tills jag inte såg någon anledning och "plockade russinen ur kakan" och bara gick ut om jag var riktigt sugen.. Men när det gällde närmsta kretsen var jag alltid sugen - men av praktiska skäl sågs vi allihop ca 5-10 grr per år, numera 4-5 ggr och det är de gångerna jag festar.

Dessutom slutade jag rätt tidigt dricka på krogen, ingen annan märker någon skillnad (beställer gärna alkoholfria drinkar) och bjuden ville jag ändå aldrig (ok, något undantag) bli ändå för det kan bli så knäppt.

Fast går man ut nykter får man ju höja sin toleransnivå, fulla människor har ju inte samma beteende och står ofta närmre, skriker högre, kladdar mer.. ja, du vet. Men jag kände mig iaf mkt tryggare och kunde släppa loss MER nykter, som tjej eller vad man ska säga. (Killar råkar väl ut för mer men någon förstår mig nog utan att missförstå).

Summan av detta: Du gör ingen glad genom att tvinga iväg dig och låtsas ha kul, men om du väl går ut så satsa verkligen på att ha roligt! Att man ska vilja, och orka festa som en galning när man jobbar är inget att stå efter i mitt tycke.

Kwon
2006-10-23, 00:14
Umgås med lite folk och dansa sig lite kan vara ganska kul mellan varven Winter. :)

Krampus
2006-10-23, 00:17
Umgås med lite folk och dansa sig lite kan vara ganska kul mellan varven Winter. :)

Drick sprit i ensamhet! Det är utveckande!¨'

Kwon
2006-10-23, 00:19
Drick sprit i ensamhet! Det är utveckande!¨'

:)

Krampus
2006-10-23, 00:45
:laugh: :)

Dock inte stvaningsutvecklande...:laugh:

wintersnowdrift
2006-10-23, 17:10
Nej, du är inte tråkig! Du är inget större fan av att festa.. För du gillar kanske att umgås med folk annars? Tänk såhär, om det varit en fest med dina roligaste vänner och folk de känner - hade du varit lika sugen på hemmamys då? Dessutom pendlar väl det där för de flesta.. Eller så gillar man inte krogen helt enkelt, men umgås gärna med folk på andra ställen. Social är man ju då med. Sitter du BARA hemma med en bok och undviker folk, då är du väl inte social nej.. men det är väl ändå ingen vits med att kalla dig tråkig - om du inte känner att du är det själv och vill ända på det.
Nä, jag sitter inte bara hemma i vanliga fall och ja, jag tycker om att umgås :). När jag går ut gillar jag som sagt att dansa, och kan precis som du släppa loss utan att behöva dricka en massa. Du har helt rätt i att känslan är annorlunda om det är ens bästa vänner man ska ut med - jag har delvis i och med den här tråden lokaliserat mitt problem från att jag är tråkigast i världen, till att alla de människor som jag verkligen gillar om att umgås med befinner sig på andra sidan Nordsjön :P.

Tack för ditt svar Lellan, det stärkte mig!

Umgås med lite folk och dansa sig lite kan vara ganska kul mellan varven Winter. :)

Jadå, det tycker ju jag med; i lördags dansade jag sönder klacken på min sko (den är alldeles sne nu, jäkla skit). Men det var det nog faktiskt värt. Ikväll tänker jag dock med mycket gott samvete mysa med min bok i soffan :) .

//Kristin

Kwon
2006-10-23, 17:12
Winterfestis teh partyanimal

Låter lite på dig som att gå ut o svänga sina lurviga samt inta en liten del alkohol är ett riktigt uppoffrande alt nödvändigt ont för att kompisarna skall bli glada! :D

När du börjar dra in samvete o krejjer menar jag! :)

hultman
2006-10-23, 17:33
Herregud. Finns det någon som föredrar att sitta hemma och ruttna före supa och svina? :D

wintersnowdrift
2006-10-23, 17:38
Winterfestis teh partyanimal

Låter lite på dig som att gå ut o svänga sina lurviga samt inta en liten del alkohol är ett riktigt uppoffrande alt nödvändigt ont för att kompisarna skall bli glada! :D

När du börjar dra in samvete o krejjer menar jag! :)

Nja, ibland (som i lördags) kan det nog vara en uppoffring, ja. Men Lellan satte lite huvudet på spiken när hon undrade om det inte mer var sällskapet än aktiviteterna som var felet. Jag kände mig nog lite tvingad (av min chef) att vara social och gå ut och festa. Kanske inte det optimala utgångsläget om man vill ha roligt (men nu fick jag ju en lyckad kväll trots "uppoffringen" :)).

Du får väl dra med mig, Kwon, och visa hur en riktigt rolig utekväll ska se ut ;).

//Kristin

kharon
2006-10-23, 17:39
Nä, jag sitter inte bara hemma i vanliga fall och ja, jag tycker om att umgås :). När jag går ut gillar jag som sagt att dansa, och kan precis som du släppa loss utan att behöva dricka en massa. Du har helt rätt i att känslan är annorlunda om det är ens bästa vänner man ska ut med - jag har delvis i och med den här tråden lokaliserat mitt problem från att jag är tråkigast i världen, till att alla de människor som jag verkligen gillar om att umgås med befinner sig på andra sidan Nordsjön :P.

Tack för ditt svar Lellan, det stärkte mig!



Jadå, det tycker ju jag med; i lördags dansade jag sönder klacken på min sko (den är alldeles sne nu, jäkla skit). Men det var det nog faktiskt värt. Ikväll tänker jag dock med mycket gott samvete mysa med min bok i soffan :) .

//Kristin


Där ser du! Det är ju upp till dig själv att fundera på om du är asocial, antisocial eller trivs med att umgås med människor! :)

Allting har sin tid; ibland är det roligt att umgås med människor, festa loss och skoja till det. Andra gånger kan man njuta av att mysa hemma för sig själv med t.ex. en bra bok eller tv. :thumbup:

Muskelbyggaren
2006-10-23, 20:09
Betyder detta att jag faktiskt ÄR genuint tråkig och asocial? Är man inte normal om inte festande är det absolut roligaste man vet? Det "ska" ju liksom vara så när man är under 25 i alla fall. På mig lär det väl börja växa mossa inom ett par år, och när jag väl blir pensionär är jag säkert så tråkig att folk kommer missta mig för en sten... (Ok, nu blev jag självömkande; kanske vill jag med den här tråden bara bli tröstad? Vad vet jag, men om ni hellre känner för det så är det helt okej att kasta sallad på mig också!).
Det var med glädje jag läste ditt inlägg, för precis så har jag tänkt hela min tonårsperiod. Har växlat mellan att försöka smälta in, och att gå min egen väg. Skulle jag säga vad jag faktiskt tänker på, skulle alla se på mig med mycket stora ögon. Tydligen är jag annorlunda som hellre tar det lite lugnt och går och lägger mig i tid. Det känns oftast så innehållslöst att vara ute hela natten med fulla människor och prata om enligt mig totalt meningslösa saker.

Det är lite tråkigt, för även om det säkert finns många som känner likadant, är det så få som vågar erkänna det. Därför är det lätt att man känner sig lite ensam om denna uppfattning, åtminstone i yngre år då trycket att leva upp till förväntningarna är så pass höga. Men det blir garanterat bättre med åldern.

När jag hänger med ut på en "partykväll" sitter jag mest och tänker på vad jag ska säga. Vad är relevant i det här sammanhanget, vad är för avancerat, vad intresserar de andra omkring mig. Jag inbillar mig att de andra inte ens tänker på vad de ska säga utan mer naturligt lever sig in i situationen. När det sedan är dags för hemgång och den gångna kvällen ska höjas till skyarna är det svårt att säga att det var en underbar kväll.

Något som kan förgylla kvällen oerhört är om man finner någon att diskutera något intressant med. Det kan faktiskt ibland till och med väga upp den totala sömnbristen, dåliga matintaget(*) och uttråkningen.

Och nog är det väl tur att världen är mångfacetterad, för det vore väl tråkigt om alla var lika.

(*) Jag är inte lika hardcore som Ryska Raketen och tar med mig matlåda på dejt eller andra kvälls-/nattliga aktiviteter.

dared
2006-10-23, 20:15
Jag tycker man är tråkig om man hellre läser en bok en fre/lör kväll istället för att vara ute och ha kul. Svar ja.

Nu är kanske jag partisk för jag tycker festa är det roligaste som finns.

Robbin
2006-10-23, 20:24
Jag har inte orkat läsa alla sidor i tråden men ville bara säga att jag också är en "tråkmåns". Jag tröttnade på att gå ut och supa och festa i allmänhet runt 17 snåret. Visst festar jag ibland men det är väldigt sällan. Det känns alltid som att jag är mer negativ än positiv när det är planerat att jag ska fest vid tex nyår eller annan högtid, det har faktiskt hänt att jag stannat hemma istället för att gå ut på såna dagar vilket har lett till att folk kollar konstigt på en när man förklarar att man inte var ute på nyår utan hemma och tittade på tv och käka jordnötter :eating:

När jag vaknar upp på en lördag eller söndag kommer jag ofta på mig själv med att tänka "oj vad skönt att jag inte gick ut igår".
Fast jag är nog inte normal heller utan osocial, lite av en enstöring. Lova att inte sprida ut det men vissa dagar vill jag inte gå ut för att det är möjligt att man träffar männsikor! :Virro

kalle_banan
2006-10-23, 21:35
Om du inte har nån lust att fest så ge henne fingret om det krävs, lev på dina egna villkor.
Du är bara osäker på vem som har rätt i frågan, och du låter henne få makt över ditt handlande på din fritid vilket hon som arbetsgivare inte har något att göra med. Om du vill se vita huset, se vita huset, vill du läsa en bok, läs en bok. Din fritid, ditt val.

grisbil3n
2006-10-23, 21:52
Du gillar inte o festa överdrivet mycket.

Det är ett helvete o gå upp bakfull efter för lite sömn o jobba, det håller alla med om.

Alltså är du fullt jävla normal, och jag är likadan, fast torrare.

petersson
2006-10-23, 21:52
Sådär är jag också men jag gillar inte att dansa :D

Mycket hellre trycka i sig mat med flickvän eller kompisar samtidigt man ser en film. Eller ännu bättre! Bastukväll! Förstår inte vad alla ska ut och göra hela tiden :) Särskilt inte om man redan har en partner.

shadowfire
2006-10-23, 22:05
Sedan när blev "inte gå ut och festa" en association med en tråkig människa?

Me_Myself
2006-10-23, 22:17
Jag förstår dig. Om man bortser från semestern på Kreta så har jag bara varit ute på krogen en gång detta året. Jag ser mig inte som en tråkig människa för det. Det ger mig inte mycket och det har det inte gjort de senaste åren.
Att ha en mysig kväll med en bra bok och eller en spännande film är inget fel. O precis som många har skrivit så betyder det inte att man är ensam för att man inte går ut o festar. Det finns så mycket annat som man kan göra när man träffar sina vänner.

Jag tycker inte att du ska känna att du är tråkig och inte känna dig pressad från chefen. Hon borde vara glad att du är pigg när du ska ta hand om hästarna :)

Fartman
2006-10-23, 22:38
Även jag känner igen mig här, och då gillar jag ändå själva supandet. Däremot anser jag att krogen är typ det tråkigaste som finns. Varför? Jo, för att det enda som finns att göra är dansa, vilket är jävligt trist. Pratkvarn som jag är både nykter och full så måste jag helt döma ut en normal nattklubb som "social mötesplats", detta då det inte går att föra en konversation öht. Det enda man kan göra är att gapa lite åt varandra. Helt värdelöst.
Då tar jag hellre en grillkväll, bastukväll etc om alkohol nu nödvändigtvis ska vara med. För då kan man prata med varandra länge och väl.

shadowfire
2006-10-23, 22:57
Jag förstår dig. Om man bortser från semestern på Kreta så har jag bara varit ute på krogen en gång detta året. Jag ser mig inte som en tråkig människa för det. Det ger mig inte mycket och det har det inte gjort de senaste åren.
Att ha en mysig kväll med en bra bok och eller en spännande film är inget fel. O precis som många har skrivit så betyder det inte att man är ensam för att man inte går ut o festar. Det finns så mycket annat som man kan göra när man träffar sina vänner.

Jag tycker inte att du ska känna att du är tråkig och inte känna dig pressad från chefen. Hon borde vara glad att du är pigg när du ska ta hand om hästarna :)
+1

Doctor Snuggles
2006-10-23, 23:23
Nu hade jag ju roligt igår, men det är ett för mig ganska ytligt och otillfredsställande umgänge (vilket jag har en tendens till att känna även kring krogliv i Sverige).


Är inte denna den springande punkten?
Det är en sak att "man har så roligt som man gör sig", men det kan vara nog så svårt att hela tiden simma motströms.
Jag är av den åsikten att oavsätt vad man gör, hur ytligt eller djupt det än är, så är det först och främst människorna som avgör hur kul man har det, och inte aktiviteten i sig.

Zakath
2006-10-23, 23:29
Jag är av den åsikten att oavsätt vad man gör, hur ytligt eller djupt det än är, så är det först och främst människorna som avgör hur kul man har det, och inte aktiviteten i sig.

Jag kan inte hålla med om att det är så enkelt, men jag kan hålla med om att aktiviteten i sig inte har något mer än en subjektiv betydelse i teorin. Men sen kommer saker som adrenalin och diverse andra hormoner och andra processer som kör igång vid olika aktiviteter. Därför får också aktiviteterna en direkt betydelse betydelse på hur "kul" någonting är.

Diggler
2006-10-23, 23:53
Drick sprit i ensamhet! Det är utveckande!¨'

+1000! Sprit+ playstation2 pwns.

Doctor Snuggles
2006-10-24, 01:32
Jag kan inte hålla med om att det är så enkelt, men jag kan hålla med om att aktiviteten i sig inte har något mer än en subjektiv betydelse i teorin. Men sen kommer saker som adrenalin och diverse andra hormoner och andra processer som kör igång vid olika aktiviteter. Därför får också aktiviteterna en direkt betydelse betydelse på hur "kul" någonting är.

Hehe... vill du göra en invecklad historia av det hela, så kan vi förstås tala psykologi, behaviorism, hjärnans belöningsystem o dyl
Det är ju så är det hur vi tolkar information/aktiviteter som avgör hur "lyckliga" vi är. Detta sker förstås för det mesta per automatik, vilket återigen tar oss tillbaka till min poäng: Om man konstant blir bombarerad av impulser som hjärnan per automatik tolkar som "tråkigt", "ytligt" osv (av vilken anledning det än nu må vara), så blir det förstås svårt att ha kul. Finns två sätt att ändra på detta:
1. Ändra omedvetna tankebanor - inte det lättaste.
2. Ändra umgänge/aktivitet/omständighet - lättare.

Nu anser jag att just umgänget, personerna man umgås med som är den viktigaste faktorn (för att inte gå in på en djupare sociopsykologisk diskussion om varför).

Nina L
2006-10-24, 06:01
Vintersnödrift: Du är väldigt mogen för din ålder, det kan man väl säga utan att ljuga? Jag tror att de många oss som är lite äldre *stråkar* känner igen oss i det du skriver om.

Grisen
2006-10-24, 09:50
Ja, du är tråkigt. Du borde lära dig att det kan vara väldigt lärorikt och utmanande (och kul) att gå ut med fel sällskap och umgås med fel vänner.

Alltså göra att sådant som du i vanliga fall inte gör. Nu när du är långt hemifrån är ett utmärkt tillfälle för det. Gå ut, drick dig full, snorta kokain och ha gruppsex. But be safe ffs.

skaparn
2006-10-24, 09:54
Vintersnödrift: Du är väldigt mogen för din ålder, det kan man väl säga utan att ljuga? Jag tror att de många oss som är lite äldre *stråkar* känner igen oss i det du skriver om.

Hur gammal är du egentligen Nina?

http://img96.imageshack.us/img96/8381/rullator320pf5.jpg (http://imageshack.us)


Jag tror det har mer med personlighetstyp än ålder att göra.

Grisen
2006-10-24, 09:55
Hur gammal är du egentligen Nina?

Jag tror det har mer med personlighetstyp än ålder att göra.

:D