handdator

Visa fullständig version : En fråga om kål.


Slartibartfast
2006-10-13, 12:54
Jag brukar ha ett kålhuvud i kylskåpet och skära en bit av till måltiderna och efter ett tag börjar kålen bli lätt gråfärgad på snittytorna. Jag förstår att det beror på att det är för kallt för kålen, men den är väl ok att äta ändå? Smakar helt ok.

nutz
2006-10-13, 14:20
Rättelse:






Kål är jämt äckligt.

Naggande go!
2006-10-13, 16:45
Det är pga syret som kommer åt snitt ytan, det blir lite oxiderat helt enkelt. Precis samma som händer med ett äpple man tagit en tugga på, det blir också lite brunt efter en stund. Helt ofarligt dock.

Sverker
2006-10-13, 17:28
Pollyfenoloxidaser:D



Harmlöst men inte så snyggt.

Naggande go!
2006-10-13, 19:10
besservisser... ;)

(haha stavas väll inte ens så...)

Slartibartfast
2006-10-13, 19:43
Aha! Thanks guys! :thumbup: :eating:

Jacky
2006-10-13, 20:18
haha...jag konstaterade också "brun-kant-dilemmat idag"..tur att det går att käka ändå..

grisbil3n
2006-10-13, 23:26
Ska jag fan också börja med, kål är najs.