handdator

Visa fullständig version : dårlig matlyst om morgenen


goggen
2006-10-12, 11:34
-hvorfor er det sånn at noen ganger har man ikke matlyst om morgenen selv om man har spist lite kvelden før.? hatt matlyst om morgenen før men i det siste har jeg ikke hatt så stor apetitt om morgenen. har hørt at det har noe med at leveren gir ut et slags stoff som gjør at man mister matlysten.eller er det bare tull at det er riktig?

SamHag
2006-10-12, 20:40
Undrar lite också, om det är något speciellt som påverkar matlusten på morgonen. Har problem med det myself.

Rune_Raptor
2006-10-13, 07:01
För mig handlar det bara om en ovana.. När jag tvinga i mig mat på morgonen ett tag så ville kroppen alltid ha frukost efter det.. Men det tog ett tag o vänja magen så att säga.. Tog nog ett par månader :)

Baha
2006-10-13, 07:43
många skulle inte ha problem med frukost om dom åt frukosten först när dom blev hungriga och inte försökte tvinga i sig den på studs

tano
2006-10-13, 09:43
Rätta mig om jag har fel, men jag det beror på hur aktiv man är, och har större förbrukning på natten också?
Aktiviteten måste ju påverka, om du tränar på kvällen så får alla kanske inte i sig all energi som behövs före sängen(så var det iaf för mig förut), då vaknar man ju hungrig.

Annars en vanesak (fast konstigt om det förändrats utan anledning, eller har du rört på dig mindre?).
Ett enkelt sätt att få igång magen är att röra sig lite på morgonen, t.ex. morgonpromenad eller lätt morgon jogg. Duscha etc. när du sedan kommer till frukostbordet är du garanterat sugen på mat.