handdator

Visa fullständig version : Vilket sötningsmedel?


blekfet2
2006-10-11, 12:48
Vilket sötningsmedel lämpar sig bäst när man ska baka?

Naggande go!
2006-10-11, 12:53
Vilket som!

King Grub
2006-10-11, 13:47
Sackarin/cyklamat. Inte aspartam.

blekfet2
2006-10-11, 14:32
ok tackar.


Tips på någon produkt som finns på en normal ica typ?

King Grub
2006-10-11, 14:40
Suketter.

blekfet2
2006-10-11, 14:49
Suketter.


Är det inte bara i små förpackningar suketter (okrossat) existerar?

blekfet2
2006-10-11, 15:19
Är det inte bara i små förpackningar suketter (okrossat) existerar?


nvm

"Suketter finns som tabletter, pulver och i flytande form för att passa alla behov.
På denna sajt kan du läsa mer om Suketter och dess användningsområden. Bland annat finns en receptbank där du kan låta dig inspireras till matlagning och bak."

:thumbup:

Tolkia
2006-10-11, 15:24
Lite lägre ungstemperatur rekommenderas; sötningmedlen har en tendens att tappa den söta smaken om man grillar på dem för mycket (inte gott).

Doktorn
2006-10-11, 15:36
Sackarin/cyklamat. Inte aspartam.

Sackarin är väl farligt??

King Grub
2006-10-11, 15:40
Det är godkänt för försäljning och användning som sötningsmedel. Jag svarade på frågan, som väl handlade om bakegenskaperna, inte eventuell skadlighet.

Sverker
2006-10-11, 17:50
Vilket sötningsmedel lämpar sig bäst när man ska baka?


Socker.

Socker ger sötma och något att tugga på. Socker gör luftbubblorna i sockerkaksmeten segare och mer stabila. De håller ihop i ugnen när äggproteinet stelnar och fångar in luften.




Tycker själv att ska man baka så ska det vara med socker.

blekfet2
2006-10-11, 17:51
Socker.

Socker ger sötma och något att tugga på. Socker gör luftbubblorna i sockerkaksmeten segare och mer stabila. De håller ihop i ugnen när äggproteinet stelnar och fångar in luften.




Tycker själv att ska man baka så ska det vara med socker.

alltid kul att exprimentera lite..

TylerDurden84
2006-10-11, 18:46
Tycker att sackarin får en bitter eftersmak, särskilt om man tar så mycke att man försöker få samma söt smak som vanligt socker skulle ge. Hermesetas Strö (den blå varianten) funkar utmärkt till allt tycker jag. Innehåller 90 % färre kalorier än socker, volymmässigt.

blekfet2
2006-10-11, 18:59
Tycker att sackarin får en bitter eftersmak, särskilt om man tar så mycke att man försöker få samma söt smak som vanligt socker skulle ge. Hermesetas Strö (den blå varianten) funkar utmärkt till allt tycker jag. Innehåller 90 % färre kalorier än socker, volymmässigt.


fruktsocker?

Fredrik_S
2006-10-11, 19:04
fruktsocker?

nej sötningsmedel

aspratam coh acesulfam-k... går att baka med enligt förpackningen men som sagt brukar aspartam tappa sötman vid värme

blekfet2
2006-10-11, 19:10
nej sötningsmedel

aspratam coh acesulfam-k... går att baka med enligt förpackningen men som sagt brukar aspartam tappa sötman vid värme


Ok.