Pellefant
2006-10-05, 10:44
Hej,
Jag har en plåt som är ca 35x25 cm, i den sätter man i ett galler som inte når ända ner till botten. Gör ofta kycklingfilé genom att lägga dem på gallret.
Det blir ofta drygt att rengöra plåten då det droppar köttsaft/marinad som måste "skrubbas" ordentligt bort för att få plåten ren igen.
Fick en snilleblixt när jag diskade sist, kan jag hälla vatten på botten av plåten redan när den är kall, som är med under hela tillagningen som får ta emot droppandet? Då torde det ju bara vara att skölja av plåten sedan och det blir mycket mer lättdiskat.
Funkar detta? Borde gå bra känns det som, men vill kolla med expertisen här först.
Har även ibland klätt in plåten i aluminiumfolie, funkar bra. Men känns inte så miljövänligt.
Jag har en plåt som är ca 35x25 cm, i den sätter man i ett galler som inte når ända ner till botten. Gör ofta kycklingfilé genom att lägga dem på gallret.
Det blir ofta drygt att rengöra plåten då det droppar köttsaft/marinad som måste "skrubbas" ordentligt bort för att få plåten ren igen.
Fick en snilleblixt när jag diskade sist, kan jag hälla vatten på botten av plåten redan när den är kall, som är med under hela tillagningen som får ta emot droppandet? Då torde det ju bara vara att skölja av plåten sedan och det blir mycket mer lättdiskat.
Funkar detta? Borde gå bra känns det som, men vill kolla med expertisen här först.
Har även ibland klätt in plåten i aluminiumfolie, funkar bra. Men känns inte så miljövänligt.