handdator

Visa fullständig version : Ha vatten på plåten under tillagningen? (diskbesparande)


Pellefant
2006-10-05, 10:44
Hej,

Jag har en plåt som är ca 35x25 cm, i den sätter man i ett galler som inte når ända ner till botten. Gör ofta kycklingfilé genom att lägga dem på gallret.

Det blir ofta drygt att rengöra plåten då det droppar köttsaft/marinad som måste "skrubbas" ordentligt bort för att få plåten ren igen.

Fick en snilleblixt när jag diskade sist, kan jag hälla vatten på botten av plåten redan när den är kall, som är med under hela tillagningen som får ta emot droppandet? Då torde det ju bara vara att skölja av plåten sedan och det blir mycket mer lättdiskat.

Funkar detta? Borde gå bra känns det som, men vill kolla med expertisen här först.

Har även ibland klätt in plåten i aluminiumfolie, funkar bra. Men känns inte så miljövänligt.

hasse36
2006-10-05, 11:09
Maten kommer att bli ångkokt eller så kokar vattnet bort.

Lägg en bakplåt med non-stick-beläggning (tex teflon) i botten på den andra plåten.

Kanske funkar det med bakpapper.

Lilly
2006-10-05, 11:13
Kanske funkar det med bakpapper.

Brukar jag använda, hur smidigt som helst behöver inte diska plåten efter.

Pellefant
2006-10-05, 11:22
Tackar för tipsen. :)