Milia
2006-10-04, 08:54
Är det någon som vet hur "bra eller dåligt" ghi är. Allt är relativt jag vet, men jag menar vad det är för fettkvalitet i det.
Så här står det om ghi i en bok som jag har;
"Ghi är renat smör. Man har tagit bort allt som inte är fett. Även laktosintoleranta brukar tåla ghi. Ett annat namn för ghi är smörolja"
Och så här gör man det:
"Man kokar 1 kg osaltat smör i ugnen på 90 grader i ungefär 1½ timme. Efter ett tag flyter ett skum upp till ytan som så småningom blir brunt. Lyft bort det med en sil. Ghin är färdigkokt när du kan se ner på grytans botten. Efter det svalnat lite silar man det genom ett plastmelittafilter"
Så... är det najs eller bajs?
Så här står det om ghi i en bok som jag har;
"Ghi är renat smör. Man har tagit bort allt som inte är fett. Även laktosintoleranta brukar tåla ghi. Ett annat namn för ghi är smörolja"
Och så här gör man det:
"Man kokar 1 kg osaltat smör i ugnen på 90 grader i ungefär 1½ timme. Efter ett tag flyter ett skum upp till ytan som så småningom blir brunt. Lyft bort det med en sil. Ghin är färdigkokt när du kan se ner på grytans botten. Efter det svalnat lite silar man det genom ett plastmelittafilter"
Så... är det najs eller bajs?