handdator

Visa fullständig version : Ingen känsel på ovansidan av foten?


Tolkia
2006-10-03, 19:19
Som topic lyder; jag vaknade imorse och konstaterade att jag inte kände min fot på ovansidan; ungefär i en triangel med hörnen på stortån, första metatarsalen och insidan av foten där den fäster vid underbenet. Kan det vara något som är i kläm någonstans? Jag är snar att misstänka ett samband med mitt "saggande" främre fotvalv (eller vad det nu är) och smärta under trampdynan som följer av detta.

Åse Columbus
2006-10-06, 15:11
har du skoinlägg för ditt främre fotvalv?...skaffa det annars!

Tolkia
2006-10-06, 20:22
Yes. Tycker dock att det inte stöttar upp så mycket som jag hade velat (möjligen har det blivit sämre sedan jag tog mått för inläggen, jag vet inte). Ibland klämmer jag därför dit en t-pelott ovanpå inlägget - Kebnekaise i skon, men vissa gånger funkar det bra, d.v.s. så länge pelotten ligger där.

Hur är det med "fot-träning" typ att plocka kulor, plocka upp sockar från golvet etc.; har man någon hjälp av det i det här fallet?

Åse Columbus
2006-10-07, 12:06
kolla in dagens expressen!
http://www.expressen.se/index.jsp?a=709908

:cool:

Bärs
2006-10-08, 16:22
Jag är inte så insatt i dina fotproblem som jag kanske borde, men jag har förstått att de är påtagliga.

Mitt tips är att närma dig problemet från en annan synvinkel. Istället för inlägg, pelotter, nya skor, naprapatbesök och Gud vet vad, så borde du vänja dig vid att springa barfota på asfalt med rätt teknik. Då blir du stark i foten, dina problem försvinner och plånboken blir glad.

http://www.runningbarefoot.org/?name=Beginning

Detta är alltså vad skulle göra i din situation. Börja försiktigt.