handdator

Visa fullständig version : "Öka 20 kg i bänkpress - På 3 veckor" OMG :O


Alexlindgren
2006-09-28, 18:48
Hahah, ni läste säkert rubriken och trodde att jag gått på något skitsnack. Nej jag har inte gått på det, men jag har fått se det med mina egna ögon.

Här kommer det. *screwy*

Vad är det för människor som skriver sånt här?


"

Det låter kanske inte så svårt att lägga på 20 kg i bänkpress, men tänk att göra det på 3 veckor. Du kan till och med lägga på mer än 20 kg på tre veckor. Det bästa är att du kommer att lägga på dig mycket seriös muskelmassa.

Steg 1

Glöm din förra bröstträning. Detta är ett måste! För att detta ska fungera så måste du följa instruktionerna precis, som det sägs. Så säg till dig själv att köra denna bröstträning ca 5 träningspass. Du vet att det är dags för en ändring, annars skulle du inte läst detta eller hur. Efter att du sett resultaten så kommer detta att bli din enda bröstträning.

Steg 2

Träna bröstmusklerna en dag för sig själv enbart med triceps. Mer är det inte. Träna inte axlar eller någon annan del av kroppen. Detta är väldigt viktigt.

Steg 3

Inga "forced reps" i denna rutin. Du tränar bara positiva reps i denna träning. Forced reps är dåligt för ett bra styrketräningsprogram. Jag vet att du har hört motsatsen, men detta är fakta. Forced reps gör mer skada än nytta.

Steg 4 - Planen - "5 set till mer muskler och mer styrka!"

Vi kommer att koncentrera oss på vanlig bänkpress på en rak bänk. Trots allt så försöker vi väl lägga på maximalt med vikter, eller hur? Bra ! Faktum är att vanlig bänkpress är den mest effektiva bröstträningen för att bygga storlek och styrka i överkroppen. Vi kommer också att träffa på både övre och undre bröstmuskler. Detta är en komplett bröstrutin, som gör att dina bröst kommer att explodera i muskeltillväxt.

Uppvärmningen.

Detta är ett område där många gör fel. Uppvärmningsset är just vad det heter. Ingenting mer. Gör dem inte till någonting mer än det ! De flesta människor gör det och har inte förstått att uppvärmningsset bara är till för att värma upp muskler och andra kroppsdelar, som är involverade i just den övningen. Vissa behöver mer än andra. Många behöver faktiskt mindre än vad det tror. Jag behöver inte mer än tre uppvärmingsset vanligtvis två och ibland bara ett. Min filosofi är "Om varje set - varje reps - du gör inte bygger muskler då är det slöseri med tid!" Håller du med om det?
Jag kommer att använda maxvikter i bänkpressen. Så tunga vikter så att jag bara ska kunna utföra 4 till 5 reps. Målet är att lägga på 20 kg på tre veckor. Jag kommer att använda 160 kg, som maxexempel. det är 160 kg 4-5 reps. På tre veckor kommer det bli 180 4-5 reps.

Den första uppvärmningen

Vanligtvis värmer jag upp på 60 kg. Jag gör ca 15 reps. Snyggt och smidigt värms musklerna upp.

Andra uppvärmningen.

Efter att ha vilat 2 min ökar jag till 100 kg och gör 4 smidiga reps. Musklerna värms upp igen.

Den tredje uppvärmningen

Efter att ha vilat 2 min till, ökar jag till 140 kg och gör ett reps smidigt och enkelt. Uppvärmningen är klar. Du är nu redo att starta byggandet av muskler och styrka.
Värma upp är ett sätt att tillåta maximal muskelförberedelse utan att trötta ut muskelgruppen och tappa styrka - det vill du inte ska hända.

Det första setet

Lägg på 164 kg och gör 4-6 explosiva reps. Med explosivt menar jag, efter att sakta ha sänkt ner vikten så skjuter du upp vikten från bröstet med full styrka. Låt vikten nudda vid bröstet och sedan skjuter du upp vikten. När du pressar vikten uppåt så bör du lyfta så att du har en vinkel på omkring 80 grader, ungefär som en styrkelyftare. Studsa inte med vikten. När du hittar en bra vinkel spelar det ingen roll hur mycket eller lite du sänker vikten mot bröstet eller hur explosivt du lyfter upp vikten. Du kommer att kunna förbättra tekniken mycket effektivt. Finputsa denna teknik och du kommer att lyfta mycket mer vikt än tidigare.
Låser du ett rep bara för den kortaste stund så vila inte något. Det fungerar inte. Ju längre du håller vikten, desto fortare kommer du att bli uttröttad. Igen, uttröttning bygger inte muskler. Uttröttning påskyndar inte muskeltillväxten.
Du måste förstå 4-6 repsfilosofin. Med 4 till 6 repetitioner menas att du måste använda en vikt, som du kan göra minst 4 reps, men inte mer än 6 reps med. Om du inte kan göra 4 reps med den vikt du har då måste du ta en lättare vikt. Om du gör mer än 6 reps då måste du ta en tyngre vikt. Detta är mycket viktigt för att du ska vara framgångsrik i denna träningsrutin. Detta repschema är lika effektivt för att bygga muskelmassa oavsett vilken del av kroppen du tränar

Vila mellan seten. Hur mycket?

Detta är mycket viktigt Du ska vila så mycket att du har återhämtat dig innan du gör nästa set. Inget av detta 1 minuters skräp. Mer som 2-3 minuter. Det är inte cirkelträning du håller på med. Uttröttande är inte intensitet. Korta viloperioder ger snabb uttröttning. Uttröttning förhindrar överbelastning och uttröttning förhindrar muskeltillväxt. Du försöker lägga på dig muskler och styrka - inte uthållighet. Du behöver återhämta dig mellan seten för att kunna hantera med sådana tunga vikter, som dina muskler behöver för att växa. Bröstmusklerna är stora och behöver mer vila än någonsin dina biceps eller axlar.
Efter en ansenlig vila så är du redo för nästa set.

Det andra setet.
Enkelt, gör precis, som första setet. Samma vikt, samma reps, om du nu höll dig inom 4-6 gränsen. Om du inte gjorde det, då behöver du justera så att du gör det. Efter andra setet vila precis, som du gjorde vid förra setet.

Tredje setet.
Samma som förra ganska enkelt eller hur?

Nästa
Okej , bänkpressen är klar. 3 tunga set och du är klar med bänkpressen.

Gör aldrig detta!
Här är ett av de största misstagen som styrkelyftare gör - både nybörjare och erfarna. Av någon konstig anledning (i alla fall inte rationellt förklarad) så måste lyftare göra detta "burn-out" set, som ett sista set på övningen. Varför? Vad gör detta? Jag ska berätta någonting för dig -det både hämmar muskeltillväxten och den verkliga styrkeprocessen - och dessutom är det slöseri med tid och energi. Kom ihåg varje set, varje rep, varje träning ska bygga muskler. Detta kommer inte att hända hur många reps eller hur stor intensitet du än kör med, om du samtidigt kör med för låga vikter.
Aldrig - Aldrig - Aldrig - ska du göra ett avslutande set och efter det göra fler reps bara för att känna att det bränns i musklerna eller bara för att känna pump. Detta är dåligt för muskeluppbyggnaden och styrkan. Faktum är att det stoppar tillväxten i sin bana. Och värst av allt det stagnerar utvecklingen. Det är värdelöst och väldigt oproduktivt. Kör alltid med maximalt kraft på varje set 4-6 reps. Detta är mycket viktigt.
Du ser, jag har en teori om "s.k. muskelminne". Du har säkert hört om denna term förut för den används i många beskrivningar de flesta av dem är helt fel. Jag tror att muskler kommer ihåg eller ger respons till en vikt, som är baserad på den sista vikten, som användes i överbelastningen (ett set) - och kompenserar det för styrka och tillväxt. Om sista setet var 4-6 tunga reps så kommer det att ge respons till denna överbelastning. Då kommer muskeln att växa. Om det är en låg vikt och många reps "burn-out" set så kommer musklerna att bli tränade för att kunna den överbelastningen. Då kommer de inte att växa. Om du vill ha styrka och storlek, om du vill att dina muskler ska komma ihåg sista setet, som du utförde innan återhämtningen tar plats så måste det vara tung och hög intensitet och överbelastning.

Nästan klar!

Efter att du gjort din raka bänkpress ska du vila 5 min. Över till lutande bänkpress. Vinkeln ska vara ca 30 grader. Kom ihåg att du ska träna bröst inte axlar. Många lutande bänkpressar är alldeles för mycket lutade. 30 grader sätter din kropp i en perfekt vinkel för övre bröst.
Jag värmer aldrig upp på lutande bänkpress. Hur som helst, om du tycker att du behöver det, värm upp med en lätt vikt på 5-6 reps. När du är redo att lägga på dig lite (inte för snabb och inte för sakta) - nudda bröstet och explodera vikten uppåt.
Endast ett set här. Det är allt. Bara ett tungt set på lutande bänkpress.
Dips

Detta är den sista övningen i denna rutin. Ingenting, som dips utan vikter gör dig verkligen stark. Gå direkt på och gör 5 riktigt djupa strikta dips utan vikt. Dip! Du arbetar med bröst här, inte triceps eller axlar. Så var säker på att du gör dipsen i en smidig båge ner och tillbaka - koncentrera dig på rörelsen på bröstet. Vila ordentligt och gör 4- 6 reps igen. Gå djupt och explodera uppåt..
Sammanfattning

Det är totalt 5 set för bröst och sen är du färdig. Om detta är utfört korrekt med den rätta intensiteten så kommer du att ha gjort mer för muskeltillväxten på dessa 5 seten är vad tyngdlyftare gör på 5 månader.
Efter ett träningspass, som detta så kommer det att kännas lite ovanligt. Du kommer att känna dig slö och djup. Detta är normalt. Du kommer inte att känna den brännande effekt, som du är van vid. Du vet, den brännande effekt, som du får efter att du har kört högreppare och som inte gör annat än bränner - upp musklerna.
Du borde träna bröst var 5:e dag. Med detta program kommer du att göra 5 fulla träningsprogram. Och dina maximala bänkpressar kommer att bli mycket högre - omkring 20 kg högre.
Detta är en mycket intensiv och tungt träningsrutin, som inte är för veklingar eller slöfockar. Kolla din bänkpress, öka varje träningspass. Du kommer att känna dig starkare och du kommer också att bli det.
Denna träning är hämtad från ett träningssystem, som kallas Maximum Overload Training™ eller MAX OT™. Under tre år har Max-OT hjälpt tusentals bodybuilders och atleter med deras muskelutveckling. Du kan använda denna teknik till alla delar på din kropp. Den är lika effektiv för varje muskelgrupp. Hela utvecklingen går ut på att stimulera maximalt och ge maximalt med muskeltillväxt på så kort tid som möjligt. Jag vet att det är det enda riktiga sättet att träna på.

"




:confused:

Ryska_raketen
2006-09-28, 18:50
Vill ja öka i bänken, så lägger på ja på 50 kg till. Det är bara psyket som är begränsningen.

Alexlindgren
2006-09-28, 18:52
Vill ja öka i bänken, så lägger på ja på 50 kg till. Det är bara psyket som är begränsningen.

Du va en smart grapp.

Lillgrabben
2006-09-28, 18:54
Hahah, ni läste säkert rubriken och trodde att jag gått på något skitsnack. Nej jag har inte gått på det, men jag har fått se det med mina egna ögon.

Här kommer det. *screwy*

Vad är det för människor som skriver sånt här?


"

Det låter kanske inte så svårt att lägga på 20 kg i bänkpress, men tänk att göra det på 3 veckor. Du kan till och med lägga på mer än 20 kg på tre veckor. Det bästa är att du kommer att lägga på dig mycket seriös muskelmassa.

Steg 1

Glöm din förra bröstträning. Detta är ett måste! För att detta ska fungera så måste du följa instruktionerna precis, som det sägs. Så säg till dig själv att köra denna bröstträning ca 5 träningspass. Du vet att det är dags för en ändring, annars skulle du inte läst detta eller hur. Efter att du sett resultaten så kommer detta att bli din enda bröstträning.

Steg 2

Träna bröstmusklerna en dag för sig själv enbart med triceps. Mer är det inte. Träna inte axlar eller någon annan del av kroppen. Detta är väldigt viktigt.

Steg 3

Inga "forced reps" i denna rutin. Du tränar bara positiva reps i denna träning. Forced reps är dåligt för ett bra styrketräningsprogram. Jag vet att du har hört motsatsen, men detta är fakta. Forced reps gör mer skada än nytta.

Steg 4 - Planen - "5 set till mer muskler och mer styrka!"

Vi kommer att koncentrera oss på vanlig bänkpress på en rak bänk. Trots allt så försöker vi väl lägga på maximalt med vikter, eller hur? Bra ! Faktum är att vanlig bänkpress är den mest effektiva bröstträningen för att bygga storlek och styrka i överkroppen. Vi kommer också att träffa på både övre och undre bröstmuskler. Detta är en komplett bröstrutin, som gör att dina bröst kommer att explodera i muskeltillväxt.

Uppvärmningen.

Detta är ett område där många gör fel. Uppvärmningsset är just vad det heter. Ingenting mer. Gör dem inte till någonting mer än det ! De flesta människor gör det och har inte förstått att uppvärmningsset bara är till för att värma upp muskler och andra kroppsdelar, som är involverade i just den övningen. Vissa behöver mer än andra. Många behöver faktiskt mindre än vad det tror. Jag behöver inte mer än tre uppvärmingsset vanligtvis två och ibland bara ett. Min filosofi är "Om varje set - varje reps - du gör inte bygger muskler då är det slöseri med tid!" Håller du med om det?
Jag kommer att använda maxvikter i bänkpressen. Så tunga vikter så att jag bara ska kunna utföra 4 till 5 reps. Målet är att lägga på 20 kg på tre veckor. Jag kommer att använda 160 kg, som maxexempel. det är 160 kg 4-5 reps. På tre veckor kommer det bli 180 4-5 reps.

Den första uppvärmningen

Vanligtvis värmer jag upp på 60 kg. Jag gör ca 15 reps. Snyggt och smidigt värms musklerna upp.

Andra uppvärmningen.

Efter att ha vilat 2 min ökar jag till 100 kg och gör 4 smidiga reps. Musklerna värms upp igen.

Den tredje uppvärmningen

Efter att ha vilat 2 min till, ökar jag till 140 kg och gör ett reps smidigt och enkelt. Uppvärmningen är klar. Du är nu redo att starta byggandet av muskler och styrka.
Värma upp är ett sätt att tillåta maximal muskelförberedelse utan att trötta ut muskelgruppen och tappa styrka - det vill du inte ska hända.

Det första setet

Lägg på 164 kg och gör 4-6 explosiva reps. Med explosivt menar jag, efter att sakta ha sänkt ner vikten så skjuter du upp vikten från bröstet med full styrka. Låt vikten nudda vid bröstet och sedan skjuter du upp vikten. När du pressar vikten uppåt så bör du lyfta så att du har en vinkel på omkring 80 grader, ungefär som en styrkelyftare. Studsa inte med vikten. När du hittar en bra vinkel spelar det ingen roll hur mycket eller lite du sänker vikten mot bröstet eller hur explosivt du lyfter upp vikten. Du kommer att kunna förbättra tekniken mycket effektivt. Finputsa denna teknik och du kommer att lyfta mycket mer vikt än tidigare.
Låser du ett rep bara för den kortaste stund så vila inte något. Det fungerar inte. Ju längre du håller vikten, desto fortare kommer du att bli uttröttad. Igen, uttröttning bygger inte muskler. Uttröttning påskyndar inte muskeltillväxten.
Du måste förstå 4-6 repsfilosofin. Med 4 till 6 repetitioner menas att du måste använda en vikt, som du kan göra minst 4 reps, men inte mer än 6 reps med. Om du inte kan göra 4 reps med den vikt du har då måste du ta en lättare vikt. Om du gör mer än 6 reps då måste du ta en tyngre vikt. Detta är mycket viktigt för att du ska vara framgångsrik i denna träningsrutin. Detta repschema är lika effektivt för att bygga muskelmassa oavsett vilken del av kroppen du tränar

Vila mellan seten. Hur mycket?

Detta är mycket viktigt Du ska vila så mycket att du har återhämtat dig innan du gör nästa set. Inget av detta 1 minuters skräp. Mer som 2-3 minuter. Det är inte cirkelträning du håller på med. Uttröttande är inte intensitet. Korta viloperioder ger snabb uttröttning. Uttröttning förhindrar överbelastning och uttröttning förhindrar muskeltillväxt. Du försöker lägga på dig muskler och styrka - inte uthållighet. Du behöver återhämta dig mellan seten för att kunna hantera med sådana tunga vikter, som dina muskler behöver för att växa. Bröstmusklerna är stora och behöver mer vila än någonsin dina biceps eller axlar.
Efter en ansenlig vila så är du redo för nästa set.

Det andra setet.
Enkelt, gör precis, som första setet. Samma vikt, samma reps, om du nu höll dig inom 4-6 gränsen. Om du inte gjorde det, då behöver du justera så att du gör det. Efter andra setet vila precis, som du gjorde vid förra setet.

Tredje setet.
Samma som förra ganska enkelt eller hur?

Nästa
Okej , bänkpressen är klar. 3 tunga set och du är klar med bänkpressen.

Gör aldrig detta!
Här är ett av de största misstagen som styrkelyftare gör - både nybörjare och erfarna. Av någon konstig anledning (i alla fall inte rationellt förklarad) så måste lyftare göra detta "burn-out" set, som ett sista set på övningen. Varför? Vad gör detta? Jag ska berätta någonting för dig -det både hämmar muskeltillväxten och den verkliga styrkeprocessen - och dessutom är det slöseri med tid och energi. Kom ihåg varje set, varje rep, varje träning ska bygga muskler. Detta kommer inte att hända hur många reps eller hur stor intensitet du än kör med, om du samtidigt kör med för låga vikter.
Aldrig - Aldrig - Aldrig - ska du göra ett avslutande set och efter det göra fler reps bara för att känna att det bränns i musklerna eller bara för att känna pump. Detta är dåligt för muskeluppbyggnaden och styrkan. Faktum är att det stoppar tillväxten i sin bana. Och värst av allt det stagnerar utvecklingen. Det är värdelöst och väldigt oproduktivt. Kör alltid med maximalt kraft på varje set 4-6 reps. Detta är mycket viktigt.
Du ser, jag har en teori om "s.k. muskelminne". Du har säkert hört om denna term förut för den används i många beskrivningar de flesta av dem är helt fel. Jag tror att muskler kommer ihåg eller ger respons till en vikt, som är baserad på den sista vikten, som användes i överbelastningen (ett set) - och kompenserar det för styrka och tillväxt. Om sista setet var 4-6 tunga reps så kommer det att ge respons till denna överbelastning. Då kommer muskeln att växa. Om det är en låg vikt och många reps "burn-out" set så kommer musklerna att bli tränade för att kunna den överbelastningen. Då kommer de inte att växa. Om du vill ha styrka och storlek, om du vill att dina muskler ska komma ihåg sista setet, som du utförde innan återhämtningen tar plats så måste det vara tung och hög intensitet och överbelastning.

Nästan klar!

Efter att du gjort din raka bänkpress ska du vila 5 min. Över till lutande bänkpress. Vinkeln ska vara ca 30 grader. Kom ihåg att du ska träna bröst inte axlar. Många lutande bänkpressar är alldeles för mycket lutade. 30 grader sätter din kropp i en perfekt vinkel för övre bröst.
Jag värmer aldrig upp på lutande bänkpress. Hur som helst, om du tycker att du behöver det, värm upp med en lätt vikt på 5-6 reps. När du är redo att lägga på dig lite (inte för snabb och inte för sakta) - nudda bröstet och explodera vikten uppåt.
Endast ett set här. Det är allt. Bara ett tungt set på lutande bänkpress.
Dips

Detta är den sista övningen i denna rutin. Ingenting, som dips utan vikter gör dig verkligen stark. Gå direkt på och gör 5 riktigt djupa strikta dips utan vikt. Dip! Du arbetar med bröst här, inte triceps eller axlar. Så var säker på att du gör dipsen i en smidig båge ner och tillbaka - koncentrera dig på rörelsen på bröstet. Vila ordentligt och gör 4- 6 reps igen. Gå djupt och explodera uppåt..
Sammanfattning

Det är totalt 5 set för bröst och sen är du färdig. Om detta är utfört korrekt med den rätta intensiteten så kommer du att ha gjort mer för muskeltillväxten på dessa 5 seten är vad tyngdlyftare gör på 5 månader.
Efter ett träningspass, som detta så kommer det att kännas lite ovanligt. Du kommer att känna dig slö och djup. Detta är normalt. Du kommer inte att känna den brännande effekt, som du är van vid. Du vet, den brännande effekt, som du får efter att du har kört högreppare och som inte gör annat än bränner - upp musklerna.
Du borde träna bröst var 5:e dag. Med detta program kommer du att göra 5 fulla träningsprogram. Och dina maximala bänkpressar kommer att bli mycket högre - omkring 20 kg högre.
Detta är en mycket intensiv och tungt träningsrutin, som inte är för veklingar eller slöfockar. Kolla din bänkpress, öka varje träningspass. Du kommer att känna dig starkare och du kommer också att bli det.
Denna träning är hämtad från ett träningssystem, som kallas Maximum Overload Training™ eller MAX OT™. Under tre år har Max-OT hjälpt tusentals bodybuilders och atleter med deras muskelutveckling. Du kan använda denna teknik till alla delar på din kropp. Den är lika effektiv för varje muskelgrupp. Hela utvecklingen går ut på att stimulera maximalt och ge maximalt med muskeltillväxt på så kort tid som möjligt. Jag vet att det är det enda riktiga sättet att träna på.

"




:confused:


Det är väl inga direkta "fel" i det du klistrat in....

Möjligen kan övningsvalet & repsomfånget diskuteras & ändras beroende på vem som ska träna.

Träningsprogrammet ska utformas efter den tränande & det där är troligen lite väl allmängiltigt.

mangemani
2006-09-28, 18:54
vem bryr sej=/?.
låt folk träna som dom själv vill träna.
får dom resultat,fine,går det åt helvete,då lär dom sej av misstaget.
inget mer med det.

Ryska_raketen
2006-09-28, 18:57
Du va en smart grapp.


tack.

Arf Pingvin
2006-09-28, 18:58
Jag gillar att det är så precist. 30 grader är perfekt, 5 dagar ska det vara mellan bröstpassen, vila 5 minuter. Man kan ju inte misslyckas, bara följa schemat.

Nitrometan
2006-09-28, 18:58
Bara två saker.

Han börjar med att utgå från att 160 är max. Sen säger han:
Lägg på 164 kg och gör 4-6 explosiva reps.

Sen säger han:
Här är ett av de största misstagen som styrkelyftare gör - både nybörjare och erfarna. Av någon konstig anledning (i alla fall inte rationellt förklarad) så måste lyftare göra detta "burn-out" set, som ett sista set på övningen.
Styrkelyftare? Nej. Inte sett en enda som gör det. Hört talas om en. Kan knappast vara det största misstaget...

Det finns mer. Men vem orkar.

Tricklev
2006-09-28, 19:00
Han blandar orden, styrkelyftare, tyngdlyftare, kroppsbyggare och atlet för mycket, för att man ska veta vem programmet är intriktat för.

hahavaffan
2006-09-28, 19:01
Gör aldrig detta!
"burn-out" set, -det både hämmar muskeltillväxten och den verkliga styrkeprocessenStämmer detta?

Lillgrabben
2006-09-28, 19:01
Bara två saker.

Han börjar med att utgå från att 160 är max. Sen säger han:
Lägg på 164 kg och gör 4-6 explosiva reps.

Sen säger han:
Här är ett av de största misstagen som styrkelyftare gör - både nybörjare och erfarna. Av någon konstig anledning (i alla fall inte rationellt förklarad) så måste lyftare göra detta "burn-out" set, som ett sista set på övningen.
Styrkelyftare? Nej. Inte sett en enda som gör det. Hört talas om en. Kan knappast vara det största misstaget...

Det finns mer. Men vem orkar.

Jag tolkade det som att en maxfyra - maxfemma är 160 kg & utgångspunkten.

Jag kommer att använda 160 kg, som maxexempel. det är 160 kg 4-5 reps. På tre veckor kommer det bli 180 4-5 reps.

Nitrometan
2006-09-28, 19:03
Jag tolkade det som att en maxfyra - maxfemma 160 kg & utgångspunkten.
Ja?

Och då ska han i första passet lägga sig lite över sitt 5RM och göra fem reps? :confused:

Ryska_raketen
2006-09-28, 19:03
Ja?

Och då ska han i första passet lägga sig lite över sitt 5RM och göra fem reps? :confused:


Det är bara psykiskt!

Lillgrabben
2006-09-28, 19:04
Jag tolkade det som att en maxfyra - maxfemma är 160 kg & utgångspunkten.

Dock måste jag nog säga att det är i princip totalt osannolikt att någon på så få veckor ska öka 20 från en redan tung femreppare till en ännu tyngre femma.

Nitrometan
2006-09-28, 19:04
Det är bara psykiskt!
Det kan vara så.

Lillgrabben
2006-09-28, 19:06
Ja?

Och då ska han i första passet lägga sig lite över sitt 5RM och göra fem reps? :confused:

Jag tolkade nog ditt inlägg lite tokigt. Jag läste det som om du menade att han maxade 160 kg*1.

Mycket av vad han skrev var ganska vettigt & sant, men annat onekligen mindre vettigt.

Rock'nRoll
2006-09-28, 19:12
Bara två saker.

Han börjar med att utgå från att 160 är max. Sen säger han:
Lägg på 164 kg och gör 4-6 explosiva reps.



Tänkte också på det. Låter oerhört seriöst.

Bronkitkorv
2006-09-28, 19:21
Jag ska köra detta program seriöst och se om jag ökar, isåfall kommer jag väl köra 6reps på100kg om tre veckor, faktum är att jag skall börja nu !!!! På en gång.

pragmatist
2006-09-28, 19:32
Jaså det är inte svårare än så? Öka 5RM med 4 kilo på en gång bara och sedan fortsätta öka lika mycket varje gång man tränar? Att ingen tänkte på det tidigare! *rolleyes*

Bronkitkorv
2006-09-28, 20:06
Så mitt första pass genofört...

Lepras
2006-09-28, 20:09
Så mitt första pass genofört...
gick det pra+

Pepparkakssmurfen
2006-09-28, 20:10
Vem har skrivit texten?

petersson
2006-09-28, 20:12
Det är nått från AST. Man får nog tänka på att den är översatt från engelska av nått päron.

Pepparkakssmurfen
2006-09-28, 20:13
Det är nått från AST. Man får nog tänka på att den är översatt från engelska av nått päron.

Texten "känns" väldigt amerikansk på något sätt.

petersson
2006-09-28, 20:15
Ja?

Och då ska han i första passet lägga sig lite över sitt 5RM och göra fem reps? :confused:

Den här gången har han iofs värmt upp på rätt sätt, utan att ha tröttat ut sig i onödan som han gjorde tidigare :)

Bronkitkorv
2006-09-28, 20:22
gick det pra+
Nej jag har inte styrketränat seriöst på fyra månader så jag var lite klen tyckte jag. 15 kg kommer jag väl att öka ganska lätt med mitt muskel minne, det intressanta blir att se om jag ökar över de vikter jag låg och körde på i våras (typ 85kg 6 reps i bänken) där jag suttit fast sedan 2 år tillbaka.

Bronkitkorv
2006-09-28, 20:23
Texten "känns" väldigt amerikansk på något sätt.
Jag läser en bok av Doktor Phil nu och det är precis samma känsla i den boken som i texten vi fick läsa nu...

Karl_alfred
2006-09-28, 20:27
Tror jag läste om det där för 5-6 år sedan på max-ots hemsida, använder man deras shaker så!:thumbup:

Tricklev
2006-09-28, 20:29
Tror jag läste om det där för 5-6 år sedan på max-ots hemsida, använder man deras shaker så!:thumbup:

Ha, shakern! Det var en höjdare, någon som har kvar länken? (Om det fortfarande funkar ;))

petersson
2006-09-28, 20:31
Ha, shakern! Det var en höjdare, någon som har kvar länken? (Om det fortfarande funkar ;))

Jag har haft en sån shaker! Texten lossnade när jag bastade för mycket med den :/

DavidN
2006-09-28, 20:34
Jo, jag har läst det här tramset förr.
Hur skulle det vara att sätta källa på text?
Det är alldeles för mycket folk som "glömmer" det nuförtiden.

NiXPhoenix
2006-09-28, 20:38
" Har du någonsin funderat över att du egentligen saknar den enklaste grej till något innovativt och den kommer att förändra en hel del? Ja detta är en av dom - shakerns shakerflaska.

Tänk på det. Är det inte svårt att hitta något som är tillräckligt stor att blanda en riktig proteindrink i? En som faktiskt är gjord för att skakas utan att du får halva proteindrinken utanför. En som är enkel att rengöra.

"Den perfekta shakerflaskan du behöver för dina proteintillskott"

Shakerflaskor har allt och mer därtill. De har en extra stor öppning för problemfritt hällande. Precisionsgradering i dl är klart utmärkt på flaskan. Häll i pulvret. Inget spill, ingen röra.

Den kommer med en blandartillsats som ser till att du får drinken ordentligt blandad till en krämig klumpfri drink. Locket ovanpå som man bara knäpper på skapar en läcksäker flaska oavsett hur hårt du skakar den så kommer den aldrig att lossna. Shakern har också ett droppfritt rör för enkel hällning. Och du kan också dricka direkt ur flaskan om du vill det. "



Tycker den ser snygg ut, har aldrig sett en i verkligheten dock. Ska nog köpa deras shaker, trots att jag aldrig använt deras produkter så har jag fått mycket hjälp av deras övningsguide så tycker att jag gott kan göra reklam för dem.

Glömde produktegenskaperna.

Produktegenskaper
• AST:s logga på två sidor
• Godare klumpfria proteindrinkar
• Graderad i ml
• Väl tilltagen storlek

Karl_alfred
2006-09-28, 20:44
" Har du någonsin funderat över att du egentligen saknar den enklaste grej till något innovativt och den kommer att förändra en hel del? Ja detta är en av dom - shakerns shakerflaska.

Tänk på det. Är det inte svårt att hitta något som är tillräckligt stor att blanda en riktig proteindrink i? En som faktiskt är gjord för att skakas utan att du får halva proteindrinken utanför. En som är enkel att rengöra.

"Den perfekta shakerflaskan du behöver för dina proteintillskott"

Shakerflaskor har allt och mer därtill. De har en extra stor öppning för problemfritt hällande. Precisionsgradering i dl är klart utmärkt på flaskan. Häll i pulvret. Inget spill, ingen röra.

Den kommer med en blandartillsats som ser till att du får drinken ordentligt blandad till en krämig klumpfri drink. Locket ovanpå som man bara knäpper på skapar en läcksäker flaska oavsett hur hårt du skakar den så kommer den aldrig att lossna. Shakern har också ett droppfritt rör för enkel hällning. Och du kan också dricka direkt ur flaskan om du vill det. "



Tycker den ser snygg ut, har aldrig sett en i verkligheten dock. Ska nog köpa deras shaker, trots att jag aldrig använt deras produkter så har jag fått mycket hjälp av deras övningsguide så tycker att jag gott kan göra reklam för dem.

Glömde produktegenskaperna.

Produktegenskaper
• AST:s logga på två sidor
• Godare klumpfria proteindrinkar
• Graderad i ml
• Väl tilltagen storlek
HAHAHHA underbar nostalgi!

aliquis
2006-09-28, 20:50
Det är totalt 5 set för bröst och sen är du färdig. Om detta är utfört korrekt med den rätta intensiteten så kommer du att ha gjort mer för muskeltillväxten på dessa 5 seten är vad tyngdlyftare gör på 5 månader.Inte så konstigt då tyngdlyftare inte kör bänk-/bröstträning.

aliquis
2006-09-28, 20:54
Locket ovanpå som man bara knäpper på skapar en läcksäker flaska oavsett hur hårt du skakar den så kommer den aldrig att lossna.Hah, låt höra, hur många har lyckats skaka loss/tappat/... locket på sin shaker?

"Eiselts" nya (och antagligen även dahlblads, bl.a.) med "platt pip" har ju ett skruvlock istället, mycket smart.. men jag gillar röret bättre än det platta, och den gamla har ju en större bula så att gallret faktiskt kan blanda något, den nya har ju inte så mycket utrymme för något att blandas runt.

Marcelo_Garcia
2006-09-28, 21:04
Det låter kanske inte så svårt att lägga på 20 kg i bänkpress, men tänk att göra det på 3 veckor. Du kan till och med lägga på mer än 20 kg på tre veckor. Det bästa är att du kommer att lägga på dig mycket seriös muskelmassa.



Styrkelyftare tänker helt fel asså, det är ju bara köra så här så tar man några ton i bänk efter ett par år ;)

Lepras
2006-09-28, 21:18
Körde mitt första pass nyss av detta upplägg,,

28-09-06-Prövar ny pryl idag--http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=79688&page=3

Kul o testa nya sätt:)

Bröst idag,lite triceps

Bänkpress:
1x15=37
1x4=77
1x1=102

1x6=117-lite hjälp sista 10cm PB
1x6=117-mer jävla anama PB
1x5=120-lite hjälp sista 10cm PB

Snedbänk:
(lite för hög lutning)
1x6=67-bara för att känna
1x6=82-lite för lätt-runt 90 nästa gång

Dips:
(kv 99,9)
1x5
1x6
1x6
varför ska man bara göra 4-6?

jahapp,, då va de passet klart,,120 nästa gång och mer i snedbänk:hbang:

Varför bara 4-6 reps i dips? och 1-2 i Sned?

NiXPhoenix
2006-09-28, 21:24
Hah, låt höra, hur många har lyckats skaka loss/tappat/... locket på sin shaker?

"Eiselts" nya (och antagligen även dahlblads, bl.a.) med "platt pip" har ju ett skruvlock istället, mycket smart.. men jag gillar röret bättre än det platta, och den gamla har ju en större bula så att gallret faktiskt kan blanda något, den nya har ju inte så mycket utrymme för något att blandas runt.

Jag har faktiskt lyckats skaka loss locket nån gång, men det berodde på att jag inte satt på det ordentligt, inget annat. :) Lagom kul med kletig gainer på träningsväskan och kläderna i.

Tycker de nya shakersen med anknäbb ser så fula ut, har dock inte testat nån sån. Hoppas inte alla tillverkare går över till såna, det vore trist.

Fed up
2006-09-28, 21:31
En sak jag tycker är konstigt är att han tjatar hela tiden om att all träning som inte är maxtung är överflödig/kontraproduktiv, men ändå ska man bara köra 4-6 dips, vilket ju är rimligt för klenisar som jag som kanske max klarar 4-6 dips, men om man klarar mer, varför ska man inte ha vikt då?
Jag tänker ju direkt att man kör den sist då för att köra ur det sista ur musklerna, men det var ju det värsta man kunde göra sa han ju?

:confused:

Lepras
2006-09-28, 21:33
En sak jag tycker är konstigt är att han tjatar hela tiden om att all träning som inte är maxtung är överflödig/kontraproduktiv, men ändå ska man bara köra 4-6 dips, vilket ju är rimligt för klenisar som jag som kanske max klarar 4-6 dips, men om man klarar mer, varför ska man inte ha vikt då?
Jag tänker ju direkt att man kör den sist då för att köra ur det sista ur musklerna, men det var ju det värsta man kunde göra sa han ju?

:confused:

1+ ,,skulle lätt klämt 15-20+ ,, men gjorde som det stod,,nästa pass kör ja nog fler...

Grisen
2006-09-28, 21:44
En sak jag tycker är konstigt är att han tjatar hela tiden om att all träning som inte är maxtung är överflödig/kontraproduktiv, men ändå ska man bara köra 4-6 dips, vilket ju är rimligt för klenisar som jag som kanske max klarar 4-6 dips, men om man klarar mer, varför ska man inte ha vikt då?
Jag tänker ju direkt att man kör den sist då för att köra ur det sista ur musklerna, men det var ju det värsta man kunde göra sa han ju?

:confused:


Förmodligen nån miss i översättningen, det är meningen att man sa hänga på vikter för att klara mellan 4-6 reps.

Nalfaren
2006-09-28, 21:52
Grymt då skall jag öka från 100 kg till 200 kg på 15 veckor.. w00t!

FreCKo
2006-09-28, 22:02
Det är nått från AST. Man får nog tänka på att den är översatt från engelska av nått päron.

Det är typ 90% Max-OT det där träningsprogrammet...

Bara två saker.

Han börjar med att utgå från att 160 är max. Sen säger han:
Lägg på 164 kg och gör 4-6 explosiva reps.

Sen säger han:
Här är ett av de största misstagen som styrkelyftare gör - både nybörjare och erfarna. Av någon konstig anledning (i alla fall inte rationellt förklarad) så måste lyftare göra detta "burn-out" set, som ett sista set på övningen.
Styrkelyftare? Nej. Inte sett en enda som gör det. Hört talas om en. Kan knappast vara det största misstaget...

Det finns mer. Men vem orkar.

Som sagt, Max-OT. I den beskrivningen skriver killen typ "om du värmer upp på rätt sätt och maxar 160kg 4 reps på ditt vanliga sätt så kommer du maxa 165kg på fyra reps med min metod för att du värmt upp så FRUKTANSVÄRT totalbra med überfeta Max-OT"...

Lepras
2006-09-28, 22:11
Förmodligen nån miss i översättningen, det är meningen att man sa hänga på vikter för att klara mellan 4-6 reps.

*kissass*

Stoltz
2006-09-28, 22:31
Jag testade det när jag var yngre och omedveten. Som idag alltså. Fast äldre.

Det var ett ganska skönt sätt att börja köra med tyngre vikter, och därigenom ökade man ju plötsligt ganska kraftigt, det är ju logiskt. Men i det långa loppet...

Bolio
2006-09-28, 22:48
Finnpower: Here I come! Watch out! *flex*

Lepras
2006-09-28, 22:56
Finnpower: Here I come! Watch out! *flex*

om 7,5 månad kommer ja bänka ca 335*flex*

aliquis
2006-09-28, 23:48
om 7,5 månad kommer ja bänka ca 335*flex*Det är ju ingenting mot vad finnpower kommer göra om 7.5 månad om han byter till det där upplägget!

Nästan så han borde prova o höra av sig till killen o klaga på att han inte alls ökade 20kg ;D

Lepras
2006-09-28, 23:52
Det är ju ingenting mot vad finnpower kommer göra om 7.5 månad om han byter till det där upplägget!

Nästan så han borde prova o höra av sig till killen o klaga på att han inte alls ökade 20kg ;D


fan osså,tänkte inte på det,,men om alla håller tyst och inte tipsar honom så kanske jag har en chans`?

Pumpitup
2006-09-29, 08:30
Den här texten har funnits att ladda hem på DC++ i många år, riktigt rolig kille som skrivit den :)

Lepras
2006-09-29, 09:12
faktiskt sant,,har haft den på datorn i 1,5 år tror ja,,men aldrig prövat..

Lepras
2006-10-03, 19:34
Andra passet:

efter naprapatbesöket stack jag till jobbet,,blev lite illamående och huvudvärk och efter lunch gick jag hem,,låg hemma och vilade, käkade runt halv 4 och sen runt halv5 somnade jag-vakna nångång runt 23:00 och drack lite fil och somnade igen,,vakna 06.30 och va lite dåsig, så ja tog ledigt o sov en stund till,,sen runt 8.30 vakna ja igen och drack lite mjölk,,kolla lite film, den runt 11-12 köpte jag en pizza och efter det glass,, börja känna mig piggare runt 16, sen rostbiff och stekt potatis till middag runt 18(men inte mycket aptit) och runt 20.00(nu) blev det träning-som flyter på som fan,,skumt

03-10-06 -Bröst,triceps

Bänkpress:
1x15=7
1x15=37
1x4=77
1x1=102

1x6=120 PB-Hell yeaa
1x5=122-PB-lite fingertoppshjälp-(0,5kg?)
1x5=122-Mer hjälp på sista, men ändå med fingertopparna

Snedbänk:
(lite för hög lutning)
1x6=67
1x6=87-lite för lätt igen..

Dips:
(kv 99,2)
1x6
1x6+15-lätt
1x6+30-lätt

Ville bränna lite mer triceps!

Skullcrushers ez:
1x6=35
1x6=45
1x6=50-PB inte fail

kickbacks:
1x12=20

Klockrent pass! måste va pizzan och rostbiffen som gjorde susen eller min 12 timmars dvala

(blev förövrigt nöjd med hantelroddarna förra passet)

Empe
2006-10-03, 19:49
En sak tycker jag är konstigt med mig, jag brukar köra åttor med 34.1kg hantlepress. Men i bänk tar jag kanske max 80-85. Skitasvag i bänken buhu *cry*

Bronkitkorv
2006-10-03, 20:02
Jag hatar bänken, på mej verkar det fan inte funka alls det där...

ramagoen
2006-10-03, 20:31
En sak tycker jag är konstigt med mig, jag brukar köra åttor med 34.1kg hantlepress. Men i bänk tar jag kanske max 80-85. Skitasvag i bänken buhu *cry*

Samma här. Men det är skillnad på hantelpress och benkprez. Jag använder knappt bröst i bänk tycker jag.

PopEye2
2006-10-03, 23:36
haha 20kg på 3 veckor nånting för finnpower alltså :D

antonio
2006-10-04, 00:18
Verkar ju vara skrivet av någon fjant som bara översatt AST´s Max-OT-artikel och lagt till lite egna åsiker och tips =))

/A