handdator

Visa fullständig version : Kyckling - magtrassel


ALEXPALEX
2006-09-19, 11:14
Min fru blir lite underlig i magen av att äta kyckling, vad kan sånt bero på?
Det är bara ibland och tycks inte bero på hur kycklingen är tillagad. Symptomen som hon får är diarre och magont redan några minuter efter att hon har ätit den, utan att varken jag eller vår son blir påverkade.
Eftersom det bara är ibland så känns det nästan som om vi kan utesluta allergi och inte gärna kan det vara just hennes bitar som är dåligt tillagade.
Colon irritable? Vad kan det vara?

Naggande go!
2006-09-19, 17:45
Hon kanske är känslig mot skiten de sprutar in i frysta filéer?!?
Eller mot något kycklingarna fått i fodret?!

Sverker
2006-09-19, 17:55
Hon kanske är känslig mot skiten de sprutar in i frysta filéer?!?
Eller mot något kycklingarna fått i fodret?!


Det första är rent förtal.

Det andra är mycket långsökt.

regus
2006-09-19, 18:00
Kan det vara något ni äter till kycklingen?

Eftersom hon bara blir sjuk efter vissa kycklingmåltider, kanske det kan vara något tillbehör ni bara använder ibland?

ALEXPALEX
2006-09-19, 18:05
Nä, tillbehör är det nog inte, det har vi testat. Däremot så verkar det träffsäkrare att hon blir dålig av fileer. Typ grillad broiler funkar bättre oftast.

Pellefant
2006-09-19, 18:07
Berätta gärna i detalj hur ni tillagar kyckling?

Läste just nånstans att man kan göra ett pricktest angående detta. (allergitest)

ALEXPALEX
2006-09-19, 18:43
Steker eller grillar eller lagar i ugn. Hur den är tillagad verkar inte göra någon skillnad.

Sverker
2006-09-19, 18:58
Hela hanteringen i köket påverkar.

Det krävs inte mycket saft från en campylobaktbärande kyckling. Det räcker med bara några droppar rå köttsaft i den färdiga måltiden för att förgifta en känslig person.

Som alltid gäller god hygien och att man använder olika knivar och redskap till rå och tillagad kyckling.