handdator

Visa fullständig version : kycklingfile?


mrflyes
2006-08-30, 15:48
Bara undra om man kan slänga in en fryst kycklingfilé i ugnen, eller är det bäst att tina upp den först?

Yankeee
2006-08-30, 15:53
Bara undra om man kan slänga in en fryst kycklingfilé i ugnen

Det går utmärkt.

Jacky
2006-08-30, 19:24
jag gör det i 9 fall av 10...kanon!

Sigurdsson
2006-08-31, 05:15
Bästa och enklaste sättet enligt mig.

Stoppa in kycklingen i ugnen och vrid den till 220grader, när ugnen har nått 220 grader brukar kycklingen vara "tinad" på utsidan så att man kan ta ut och krydda den. Låt seda kycklingen vara i ugnen i totalt ca 40-50 min.

mrflyes
2006-09-01, 14:45
tack för alla svar..är det bara att läga kycklingen på en plår förresten eller ska man ha bakplåtspapper..har nyss flyttat hemifrån..=)

Ryska_raketen
2006-09-01, 14:50
;) du kan köra den direkt på plåt , på med lite olja (raps?) om du vill.

Sigurdsson
2006-09-01, 15:05
Du kan köra papper om du vill slippa fastbrännt kladd på botten av ugnsformen(kommer ändå att sprätta en del dock)

formula4shape
2006-09-01, 15:09
Kyckling :eating:

Varför inte bara tina föresten?

Mackz
2006-09-01, 15:10
Bästa och enklaste sättet enligt mig.

Stoppa in kycklingen i ugnen och vrid den till 220grader, när ugnen har nått 220 grader brukar kycklingen vara "tinad" på utsidan så att man kan ta ut och krydda den. Låt seda kycklingen vara i ugnen i totalt ca 40-50 min.

40-50 minuter? Då måste den vara torr som en livrem när du tar ut den. En tinad fågel har jag i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

mrflyes
2006-09-01, 16:42
Kyckling :eating:

Varför inte bara tina föresten?



för jag glömmer alltid att lägga ut den=)

Sigurdsson
2006-09-01, 16:44
Nope, inte för mig i alla fall.
Kanske var lite otydlig, men vad jag menar är alltså att kycklingen ska vara inne i ugnen ca 40-50 minuter om den är fryst(då stoppar jag in kycklingen sammtidigt som jag startar ugnen).
Det blir :thumbup:

LAR
2006-09-01, 16:48
det är väll inte bara jag som kokar kycklingen?

pragmatist
2006-09-01, 17:24
Jag tycker kycklingen blir saftigare och godare om man tinar den först. Och så kan man ju marinera den då, den kan man ju inte med en isklump.

Sverker
2006-09-01, 17:32
Rent tekniskt, ska köttet alltid tina innan tillagningg. Då minskar förlusterna av köttsaft och köttet blir saftigare.

SWETiger
2006-09-01, 17:55
Stek i stekpanna för att få upp temperaturen en smula och få den där ljuvliga stekytan, sedan in i ugnen med lite rivet apple. Smakar riktigt gott och blir saftigt även om du börjar från fryst.