handdator

Visa fullständig version : Pizza utan deg!


Pellefant
2006-08-27, 01:22
Hej,

Ibland gör jag denna bottenlösa pizza. Tycker den känns ganska nyttig, iallafall jämfört med vanlig pizza. Vill man att den ska mätta bättre ta fler lökar, eller tex mer skinka. Sallad till passar bra.

En portion:

http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600546-400.jpg
En liten pajform, denna är 20 cm i diameter.

http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600550-400.jpg
Denna pizzasås(38 kcal/100g) tycker jag är smidig och god, finns ibland på ÖB för en femma, då brukar jag köpa på mig några stycken. Går naturligtvis lika bra med tex krossade tomater.

http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600547-400.jpg
Hacka en lök och låt den sjuda med pizzasåsen ca 20-30 min, tills löken är mjuk. Rör om ofta.

Pellefant
2006-08-27, 01:24
http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600553-400.jpg
Häll sedan såsen i formen och lägg på skinka och tomat.

http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600554-400.jpg
Sedan riven ost, basilika, oregano. In i mitten av ugnen 225 grader, ca 10 minuter.

http://i2.photobucket.com/albums/y7/user345/Pizza/S3600556-400.jpg
Smaklig måltid. :eating:

mela
2006-08-27, 01:30
Är inte osten värre än pizzabotten oftast?

Pellefant
2006-08-27, 01:57
Är inte osten värre än pizzabotten oftast?

Vet inte vilken av dem som är värst, osten är oftast rejält fet, på pizzagrossisters webbsidor så verkar ost runt 38%(!) vara vanligast.

http://www.vpg.nu/produkter_graddost.php (38%)

"Gästgivaren har mycket goda smältegenskaper och passar därför väl till pizza och andra ugnsrätter." (38%)

http://www.ostkompaniet.se/vara_ostar_storhushall_ovriga.asp

"Ju högre fetthalt osten har, desto bättre smälter den."

http://storkok.arla.se/storkok/templates/Product_3.aspx?id=6595

I degen så blandas en hel del olja om jag förstått saken rätt. Med mitt recept kan du undvika både deg och fet ost. :)

Yankeee
2006-08-27, 05:19
Är inte osten värre än pizzabotten oftast?

Värre på vilket sätt? Det är betydligt mindre ost än vad det är botten i en pizza.

Jacky
2006-08-27, 08:42
Ost = proteinrikt!
Pizzabotten = vitt mjöl...visserligen kolhydrater, men det finns ju bättre kolisar att inta...

Ost+ pizzabotten = dåligt!
Bara ost = ok!
Bara pizzabotten = ok!

Min åsikt!
Själv väljer jag hellre fett och protein än "dåliga kolisar".

Med andra ord: Bra recept! Tack!

Man kan ju faktiskt minska på osten eller varför inte - ersätt osten med keso! :hbang:

mela
2006-08-27, 08:47
Värre på vilket sätt? Det är betydligt mindre ost än vad det är botten i en pizza.

det beror ju på.. man behöver inte ha särskilt tjock botten på pizzan..

Yankeee
2006-08-27, 09:49
det beror ju på.. man behöver inte ha särskilt tjock botten på pizzan..

Man behöver inte ha särskilt mycket ost på heller...

Fed up
2006-08-27, 09:52
Min favvoost är västan 10%, den har 31 g protein, 1 g kolis och 10 g fett och smakar gott och smälter bra. Finns som färdigriven också.

det finns 5%ig också, men den har jag inte testat, verkar lite väl torftigt, tycker jag.

Cilia
2006-08-27, 10:36
Min favvoost är västan 10%, den har 31 g protein, 1 g kolis och 10 g fett och smakar gott och smälter bra. Finns som färdigriven också.

det finns 5%ig också, men den har jag inte testat, verkar lite väl torftigt, tycker jag.
precis man kan välja bra varianter av ost



men Pelle, hur smakar det?
är det ett ok alternativ?

Pellefant
2006-08-27, 11:47
men Pelle, hur smakar det?
är det ett ok alternativ?

Tycker den är jättegod, den färdiga pizzasåsen gör mycket, kanske kan den smaka lite torftigt med enbart krossade tomater istället, i så fall bör man följa något pizzarecept för att få såsen god.

Jo, det tycker jag, stillar mitt "pizzasug", dock mättar den inte så bra, så vill man bli ordentligt mätt så bör man nog ha i fler "mastiga" saker, som tex lök. En skivad kycklingfilé(färdiggrillad innan!) på toppen skulle nog funka bra också istället för skinkan. Kanske kan en riven morot fungera också att ha i såsen som får koka med på slutet. Eller sallad eller varför inte en frukt efter.

Gör nog ett tankefel här och vill att den ska mätta lika bra som en riktig pizzeriapizza och så blir det ju inte.