handdator

Visa fullständig version : Fotbolls träning


mange_
2002-04-10, 12:58
Nån på detta forum som spelat fotboll på hög nivå eller har kunskap om hur man ska träna sig bäst för fotboll?? Om mna ändå tittar på allal fotbolls proffs dom är ju verkligen vältränade. SKulle vara kul att få en insikt i vad dom kör för styrketräning om dom nu kör nån?!

Marcus
2002-04-10, 13:40
Inte för att jag lirar på någon högre nivå själv när det gäller fotbollen, men eftersom jag är verksam i en elitklubb, känner jag till att man kör under försäsong ganska tung styrketräning, med skivstänger och så. Det är väl lite "inne" just nu att köra styrketräning under försäsongen, även för fotbolsspelare i Sverige. En sån klubb som tex Djurgårn, däremot, kör styrketr under hela säs, alltid dan efter match kör dom två pass, varav ett styrkepass, då kroppen lättast kan ta upp den typen av träning dan efter en tung match.
Å andra sidan finns det lag i allsvenskan, såsom Halmstad under Jonas Therns ledning som enbart satsat på tung intervallträning (löpning alltså) under försäsongen på gruset. Det är lite olika upplägg klubbarna emellan.

mange_
2002-04-11, 09:07
ok tack. Det är ungefär som jag har gjort nu då!! byggt upp en bra massa till säsongen. nu blir det lite mindre träning drar ner från 5 dagar till 3 dagar. och mera löpning!!

Marcus
2002-04-11, 10:23
Beror lite på som sagt, vilket mål man har med träning etc, jag kommer, efter genomförd halvmara i maj, att köra styrka två ggr/vecka och springa 3-4 ggr.

The Dwag
2002-04-11, 10:31
Vad jag har sett av vad fotbollsspelare kallar tung träning vs riktig TUNG träning så skiljer det som mellan Nisse 12år och Kennet 35 ;) :D

Så där nu blev alla som gillar att springa på en gräsplätt fram och tillbaka i 2x45min och jaga ett vit läderboll sura. :D hoho

stybb
2002-04-11, 10:41
Jag har tränat fotboll på normal div5 nivå under något år och innan det pojkfotboll och junior fotboll. Visst blir man otroligt sliten av en fotbolls träning och man kan var död efter en träning. Men du blir aldrig lika mentalt trött och utpumpad som efter ett rejält styrkepass.

Jag står fast vid att ett konditionspass på fotbollen är det värsta jag gjort.. Men ändå gillar jag styrketräningen mer..

Marcus
2002-04-11, 11:09
Kanske inte sura, men av fotbollsspelarens uttalande att döma, lät det mest som att dom inte hade så mycket att jämföra med, kanske ?
Kanske inte så vettigt att vara för bitig heller, en del mittfältare skäggar (springer) över en mil per match....

Pumping
2002-04-11, 12:57
mmm som sagts innan... tungstyrketräning försesång + "lång" distans löpning sen tung intervallträningn innan säsongen börjar. när jag började köra ben märkte jag faktisk skillnad i min kvickhet... dock är det många som är emot att lägga för mycket krut på snabbhetsträning då dom tycker den är av marginell betydelse (hur mycket snabbare kan man bli på 5meter osv...) fast skadar ju inte att ha lite att trycka med bara man sertill att hålla smidigheten uppe :)

nått av de värsta jag sett var då vi spelade mot ett Ryskt lag... deras ben va grova som stockar men deras överkroppar va inte alls tränade (juniorer). men dom hadde fortfarandekvar känslan och smidigheten... (fast dom van iof inte...)

trotts allt är ju spelkänsla och teknik viktigast....

z_bumbi
2002-04-11, 20:41
Marcus: Det är ju faktiskt det enda som intressant med fotboll, att man inte kan göra ett träningsprogram som hela laget följer utan position och spelstil måste ha inverkan på upplägget.

Marcus
2002-04-12, 08:51
z_bumbi: Ja, helt rätt, träningen är mer individbaserad nu, vilket är helt rätt. Förut körde man ju väldigt generellt, alla gjorde "samma". Kanske funkar i de lägre divisionerna, men ej på elitnivå.