handdator

Visa fullständig version : Icke denaturerat vassle


Doctor Snuggles
2006-08-24, 14:29
Tänktes inhandlas, tips på billigt sådant?

Toljanen
2006-08-24, 15:59
Tänktes inhandlas, tips på billigt sådant?
Varför? Det denatureras ändå när det kommer in i din kropp.

Doctor Snuggles
2006-08-24, 18:34
Varför? Det denatureras ändå när det kommer in i din kropp.

Finns en hel del anledningar. Googla om du är intresserad.

Sverker
2006-08-24, 19:04
Finns en hel del anledningar. Googla om du är intresserad.

Berätta istället.

Det är ju inte säkert att jag ( eller vi ) läser och uppfattar samma saker som du.

Doctor Snuggles
2006-08-24, 19:35
Berätta istället.

Det är ju inte säkert att jag ( eller vi ) läser och uppfattar samma saker som du.

Hälsoeffekter , höjer immunförsvaret t.ex.

"undenaturated Whey protein concentrate possesses antiviral and anti-apoptotic activities which may be related to its glutathione promoting activity."

Pox
2006-08-24, 21:33
"undenaturated Whey protein concentrate possesses antiviral and anti-apoptotic activities which may be related to its glutathione promoting activity."

Den meningen kan man spåra till denna studie;
http://gateway.nlm.nih.gov/robot_pages/MeetingAbstracts/102210789.html
Studien är gjord in vitro, "i glas", och alltså inte i ett levande system. Äter du icke-denaturerat vassle protein så kommer det inte över till blodbanan från tarmen förrän det klyvts till mycket mindre peptider/aminosyror.

Abstractet var publicerat på en konferens, söker man vidare på författaren hittar man lite forskning runt användning av vassle protein hos AIDS patienter. De använder ett speciellt vassleprotein där, Immunocal, som tydligen bibehåller peptider med cystinerna intakta(svavelbryggor mellan cystein-aminosyror i protein) ändå fram till relevanta celler. Dessa celler kan sedan producera glutathion av detta, enligt deras hemsida. Så vill du uppnå dessa effekter (hur bra dom nu kan vara, orkar inte kolla igenom deras studieresultat) får du nog använda deras patenterade protein Immunocal, som garanterat är svindyrt och knappast tillgängligt.
Möjligen kan cystinbryggorna bibehållas intakt med andra icke-denaturerade protein också, om det finns på marknaden, det vet nog någon annan bättre.

Doctor Snuggles
2006-08-24, 23:19
Den meningen kan man spåra till denna studie;
http://gateway.nlm.nih.gov/robot_pages/MeetingAbstracts/102210789.html
Studien är gjord in vitro, "i glas", och alltså inte i ett levande system. Äter du icke-denaturerat vassle protein så kommer det inte över till blodbanan från tarmen förrän det klyvts till mycket mindre peptider/aminosyror.

Abstractet var publicerat på en konferens, söker man vidare på författaren hittar man lite forskning runt användning av vassle protein hos AIDS patienter. De använder ett speciellt vassleprotein där, Immunocal, som tydligen bibehåller peptider med cystinerna intakta(svavelbryggor mellan cystein-aminosyror i protein) ändå fram till relevanta celler. Dessa celler kan sedan producera glutathion av detta, enligt deras hemsida. Så vill du uppnå dessa effekter (hur bra dom nu kan vara, orkar inte kolla igenom deras studieresultat) får du nog använda deras patenterade protein Immunocal, som garanterat är svindyrt och knappast tillgängligt.
Möjligen kan cystinbryggorna bibehållas intakt med andra icke-denaturerade protein också, om det finns på marknaden, det vet nog någon annan bättre.

Möjligen är det så. Läst lite mer nu, och eftersom de hälso/immunfrämjande effekterna verkar vara pga ökad produktion av glutation (möjligen pga höga halter av cystein) så kan det vara värt att titta på ngt annat, som t.ex acetylcystein.
Det är lite intressant eftersom acetylcystein är en "precursor" till glutation, och används bl a som medicin mot luftvägsinfektionen o dyl. Jag har haft flera duster med en krävande hosta (mycoplasma var det näst sist), och halsproblem, och fick bl a ordinerat just acetylcystein som var en av de få sakerna som faktiskt hjälpte mot hostan.
Vill med möjligaste mån undvika fler episoder av helveteshosta...

Sverker
2006-08-25, 06:21
Den meningen kan man spåra till denna studie;
http://gateway.nlm.nih.gov/robot_pages/MeetingAbstracts/102210789.html


Vad jag kan läsa så i studien så är det intakt cystein som är aktuellt. Och då i sin form bundet, som en di-piptid till glutamin.


Det är känt att cysten in bryts ned ( eg så sker en elimination av tiol-gruppen och cysteinet bildar dehydro-alanin. De hydro-alaninet är reaktivt och reagerar med andra proteiner och tvärbinder dem ) när vassle utsätts för höga temperaturer under lång tid.


Mitt grava antagande blir att personer som i alla fall äter > 200 g protein per dag, och dricker någon drink vassleprotein till träningen, får sin del av cysteinet.

Lindstein
2006-08-25, 06:30
AST skryter på sin hemsida om att deras super protein är av icke denaturerat protein...

Det är bäst att blanda VP2 med mjölk eller vatten för att bevara de fina, men ändå högeffektiva odenaturerade hydrolysfraktionerna för optimalt upptag i tunntarmen. En aciditet- eller värmemiljö kan snabbt denaturera och korslänka proteinet och drastiskt minska dess biologiska värde och möjligheten att ge hög kvävebehållning och sedan bättra på muskeltillväxten.

Det är rätt kostsamt att korrekt tillverka ett odenaturerat wheyprotein och det är enormt mycket dyrare att tillverka ett hydrolyserat isolat. Denaturerat vassleprotein kan tillverkas för en billig penning. Det är därför du ser alla dessa 2,5 kgs förpackningar med vassle som säljs för nästintill ingenting. Du får vad du betalar för.

Som jag påpekade tidigare, De flesta kommersiella vassleproteiner är tillverkade på ett sätt som gör att de denaturerar proteinet innan de ens är förpackade. Så innan de anländer till lagret eller affären har dess möjlighet att bygga muskler redan äventyrats.

Så än en gång, deras protein är klart det bästa i världen :thumbup:

Pox
2006-08-25, 09:36
Det är lite intressant eftersom acetylcystein är en "precursor" till glutation, och används bl a som medicin mot luftvägsinfektionen o dyl. Jag har haft flera duster med en krävande hosta (mycoplasma var det näst sist), och halsproblem, och fick bl a ordinerat just acetylcystein som var en av de få sakerna som faktiskt hjälpte mot hostan.
Vill med möjligaste mån undvika fler episoder av helveteshosta...

Acetylcysteins effekt mot hosta har ingenting med glutation att göra dock. Det är den fria -SH-gruppen som spjälkar bindningar i slemmet och därför fungerar slemlösande. Däremot så når mer eller mindre systemiska cirkulationen (beroende på doseringsform; inhalation/brustablett) och kan bilda glutation.
Som Sverker antar är det nog enklast att äta mycket protein och få sin del av cystinet den vägen (eftersom övriga protein är nog inte kostnadseffektiva och acetylcystein-läkemedel är receptbelagda).


AST skryter på sin hemsida om att deras super protein är av icke denaturerat protein...

Det är bäst att blanda VP2 med mjölk eller vatten för att bevara de fina, men ändå högeffektiva odenaturerade hydrolysfraktionerna för optimalt upptag i tunntarmen. En aciditet- eller värmemiljö kan snabbt denaturera och korslänka proteinet och drastiskt minska dess biologiska värde och möjligheten att ge hög kvävebehållning och sedan bättra på muskeltillväxten.



Lite motsägelsefullt med ett "icke-denaturerat hydrolyserat protein"? :confused:
Hydrolyserar du ett protein denaturerar du stora delar av strukturen.
Sedan gör ju AST inga påståenden om att deras cystiner är bevarade så det kan ur det perspektivet vara likvärdigt med andra "vanliga" proteintillskott.
Kolozzeum får kanske ta in Immunocal i shoppen, det som användes i studierna. :)


Sedan en liten notis:
Det är skillnad i betydelse på orden cystein och cystin; cystein heter den reducerade aminosyran, med en fri -SH grupp. Cystin heter den oxiderade formen då den bildar en svavelbrygga (-S-S-) med en annan cystein. http://forum.body.se/images/smilies/nerd.gif

Doctor Snuggles
2006-08-25, 15:04
Sedan en liten notis:
Det är skillnad i betydelse på orden cystein och cystin; cystein heter den reducerade aminosyran, med en fri -SH grupp. Cystin heter den oxiderade formen då den bildar en svavelbrygga (-S-S-) med en annan cystein.

Vad har det för praktisk betydelse avseende glutation-produktion?
Det vassleisolat som jag använder nu innehåller cystin.

Pox
2006-08-25, 16:14
Vad har det för praktisk betydelse avseende glutation-produktion?
Det vassleisolat som jag använder nu innehåller cystin.

Efter lite läsning verkar som att cystein bryts ned i tarm och blodplasma vilket gör att det inte når fram till glutationproducerande celler. Cystiner är däremot resistenta mot magens enzymer och någorlunda resistenta mot lägre pH.
Alltså skulle cystiner oralt vara bättre prekursor för glutation än cysteiner.
Vassleprotein generellt ska tydligen vara en rik källa på bevarade cystiner, men kroppen kan också producera cystein själv.

Nu vet jag inte varför du var speciellt intresserad av att försöka öka glutationproduktion. För en frisk person är jag övertygad om att den är ganska optimal om man äter varierat och/eller äter proteintillskott. Om den hos en frisk person går öka med något tillskott är det väl tveksamt om det är av någon nytta?


En bild som visar skillnaden mellan cystein och cystin:
http://www.guidobauersachs.de/oc/disulf.gif

Sverker
2006-08-25, 18:14
Nu är inte cystin unikt för bara vassleprotein. Cystinbryggor finns i de flesta proteiner.
Här är en bild på proteinet insulin med tre cystinbryggor:
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.betacell.org/images/CMS/insulin-maturation_01-tb.jpg&imgrefurl=http://www.betacell.org/content/articles/print.php%3Faid%3D1&h=212&w=200&sz=14&hl=sv&start=65&tbnid=P0Rd7zwY5_e6RM:&tbnh=106&tbnw=100&prev=/images%3Fq%3Dinsulin%26start%3D60%26ndsp%3D20%26sv num%3D10%26hl%3Dsv%26lr%3D%26sa%3DN

Pox
2006-08-25, 19:19
Ja insulin är ju ett närmast klassiskt exempel på ett protein med cystinbryggor, de har ju en ganska viktig roll att hålla ihop proteinet också vid bildning av insulin.
Och visst finns cystiner i de flesta protein, precis som de flesta andra aminosyror.