Sadde
2006-08-15, 22:26
Hej, har sett trådar där folk tagit bilder på sina måltider, nu skulle man väldigt gärna har era recept :D , själv skall jag dela med mig av ett recept, (jag har inte provat det) men det verkar vara något gott
Citronmousse med kesella
Dessert, 5 port.
4 st gelatinblad
300 g lättkesella
½ dl socker
2½ dl lättmjölk
skal av 2 st citroner
4 msk pressad citron
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Rör samman kesella, socker, mjölk, citronskal och pressad citron. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställ den i en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills gelatinet är smält. Rör ner gelatinet i smeten. Häll fromagekrämen i en serveringsskål eller i portionsformar. Låt fromagen stå i kylskåp cirka 1 timme.
När fromagen görs på traditionellt sätt med ägg och vispgrädde så ger en portion:
220 kcal
14,8 g fett
8,5 g mättat fett
Använder du istället lättkesella och lättmjölk så ger en portion:
114 kcal
0,9 g fett
0,6 g mättat fett (52%)
(6%)
(7%)
Glöm nu inte att dela med er av era recept :thumbup:
Citronmousse med kesella
Dessert, 5 port.
4 st gelatinblad
300 g lättkesella
½ dl socker
2½ dl lättmjölk
skal av 2 st citroner
4 msk pressad citron
Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Rör samman kesella, socker, mjölk, citronskal och pressad citron. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kopp, ställ den i en kastrull med sjudande vatten och låt stå tills gelatinet är smält. Rör ner gelatinet i smeten. Häll fromagekrämen i en serveringsskål eller i portionsformar. Låt fromagen stå i kylskåp cirka 1 timme.
När fromagen görs på traditionellt sätt med ägg och vispgrädde så ger en portion:
220 kcal
14,8 g fett
8,5 g mättat fett
Använder du istället lättkesella och lättmjölk så ger en portion:
114 kcal
0,9 g fett
0,6 g mättat fett (52%)
(6%)
(7%)
Glöm nu inte att dela med er av era recept :thumbup: