handdator

Visa fullständig version : Tips på goda tårtor


hejhopp
2006-08-13, 18:40
Tänkte göra mig en tårta och behöver lite tips på goda tårtrecept. Hade väl tänkt mig en gräddtårta.

Wikner
2006-08-13, 19:06
Nej, gör en schwarzwald dem är godast.

tossefar
2006-08-13, 19:24
Har folk helt gett upp det här med "de" och "dem"? Så svårt är det inte ;)

Ontopic så tycker jag att http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=18568 ser väldigt god ut!

Nordenator
2006-08-13, 19:32
Opera och en kopp stark mörkrost är ledare på fikagrenen.

Fed up
2006-08-13, 19:33
Den här är skitgod och enkel att göra, ingen gräddtårta kanske dock, trots att det är mycket grädde på den.

http://www.kolozzeum.com/kolozzeum/attachment.php?attachmentid=32084&stc=1&d=1154850410

Bottnarna är mandelmassa och äggvita som är ihoprörda och sen in i ugnen. Mellan och ovanpå är det grädde smaksatt med lite kakao, socker och snabbkaffe. De jag bjöd denna på var mycket impade och gillade den mycket. :thumbup:

Fed up
2006-08-13, 19:35
Ah, bilden ville inte visas och nu när tråden bytt forum så kan jag ju ladda upp den istället.

superfettzor
2006-08-14, 15:18
jasså även satan blir religös på gamla dar

superfettzor
2006-08-14, 15:33
jasså även satan blir religös på gamla dar
...tårtor på detta forum

Jacky
2006-08-14, 19:12
Glasstårta (relativt ok avseende onyttigheten)

Tag ett stort rektangulärt fat el. bricka
Lägg ut 4 paket GB lättglass choklad bredvid varandra så att de bildar en rektangel
Bre på ett lager ekströms chokladmousse med crisp
Strö över hackade nötter + mörk choklad
Sätt in "tårtan" i frysen igen ett tag så att chokladmoussen stelnar lite

KLAAAAAAAAART!

Max
2006-08-14, 21:40
Budapestbakelse är sjukt gott. Tycker att det är mer av tårta än bakelse trots namnet. Receptet taget från www.milda.com

Budapestrulle
15 bitar

6 äggvitor, ca 3 dl
4 dl socker
2½ dl nötkärnor (150 g)
1 dl vetemjöl
1½ msk kakao
1 påse nötspån (35 g)

Fyllning och garnering:
3 dl vispgrädde
300 g mandarinklyftor på burk
florsocker eller blockchoklad

1. Sätt ugen på 150°C. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper.
2. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda ner lite i socker i taget och fortsätt att vispa.
3. Hacka nötterna fint, blanda dem med mjölet och siktat kakaopulver. Vänd försiktigt ner blandningen i äggvitemassan. Bred ut smeten i långpannan och strö nötspån över hela ytan.
4. Grädda mitt i ugnen, 15-20 minuter.
5. Stjälp upp kakan på ett galler, dra försiktigt bort bakplåtspapperet. Låt kakan svalna någon minut, lägg över i långpannan igen och låt kakan svalna helt.
6. Vispa grädden. Låt frukten rinna av väl. Blanda grädde och frukt. Bred detta över hela kakan och rulla ihop som en rulltårta.
7. Ställ tårtan i kyl eller frys några timmar före servering. Ringla smält blockchoklad eller sikta lite florsocker över kakan strax innan servering.

Janna
2006-08-15, 10:56
Ah, bilden ville inte visas och nu när tråden bytt forum så kan jag ju ladda upp den istället.

Jag tycker inte den såg så smarrig ut, såg ut som en torkad elefantbajs :D den gör sig nog helt enkelt bättre i verkligeheten än på bild?