handdator

Visa fullständig version : glutamin


hedlund
2003-01-09, 18:45
hej jag har läst på flera ställen om glutamin där det har stått att det har varit bra så jag undrar ifall det är någon som har provat det och vet vad det gör i praktiken

goa_killen
2003-01-09, 18:55
JA själv tycker de ä ett onödigt tillskott...

Satsta hellre pengarna på mer protte eller kreatin!!

EiseltUK
2003-01-09, 19:20
Hej!
I första hand bör du lägga pengarna på antingen ett protein eller en gainer. När du börjar komma igång med resultaten så kan du använda andra kosttillskott som t ex kreatin eller glutamin.

Tanken med glutamintillskott är att du ska tillföra den aminosyra som bryts ned först och mest från muskulaturen under träning. Genom att ta glutamintillskott efter träningen så kan du, i varje fall teoretiskt, räkna med att du kan påskynda den kortsiktiga återhämtningen så att muskeltillväxten kan komma igång snabbare. Det finns inga konkreta bevis för att glutamin verkligen gör nytta, men om man anser att protein gör nytta så kan man nog räkna med att glutamin också funkar. Skillnaden ligger i att glutaminet innehåller mer kväve per gram samt att det tas upp snabbare än vanligt protein.

Det finns nog ingen anledning att ta glutamin annat än på morgonen och direkt efter träning då kroppens aminosyrabalans är rubbad.

Vi har många kunder som använder det och tycker det funkar bra, men då är det främst kunder som redan äter och tränar bra.

Mvh
Henrik