Visa fullständig version : Hur bra är råa ägg?
Hej, började fundera lite på hur nyttigt det är med råa ägg efter att ha läst detta på ett annat forum, hur nyttigt är det egentligen?
Hej!
För nåndag sen berättade min kompis för mig att det är bra som fan att dricka 4 råa ägg efter träning eller om dagen sådär.
stämmer det? Han sa att det är bättre än vilket protein-tillskott som helst.. men det låter hur äckligt som helst. eller hur?!
Han sa att han knäcker 2-4 ägg och häller upp i ett glas och blandar och sedan dricker det.
Är det bra eller är det lögn?
Steker man ägget så försvinner all protein sa han också..
Nej, råa ägg är inte bra...
1: Du kan inte ta upp allt protein i äggen om dom är råa
2: Du riskerar att bli smittat med salmonella
Man ska aldrig äta råa ägg.. dom ska alltid stekas!
...eller kokas, så klart. ;)
och sen vore det skönt om du kunde skriva normalt?
Tror personen som sa det där har sett alldeles för mycket på Rocky filmerna :P Tillagade ägg gör även så att kroppen tar upp mer protein.
Det är precis som "Sami123" och de andra här på tråden säger, äggen måste alltid tillagas först. Precis av de skäl som anges ovan, + att råa ägg smakar förjävligt;)
Steka är bättre än att äta dem råa. Sedan hur mycket protein de innehåller, bara att gå in på slv och titta.
Att det är bra att dricka råa ägg är en av de många komiska (men lite sorgliga) hur-man-blir-stor-och-stark-enligt-min-pappa-fakta som fortfarande cirkulerar vi vissa kretsar :D
Min frukost varje dag innehåller bl.a. 2 råa ägg. Men kroppen tar upp dubbelt så mycket protein om de är t.ex kokta. Och risken för salmonella finns, men jag tror inte den är så stor.
Jag har ätit rått i 6 månader och har fortfarande inte salmonella, tror jag:Virro
Maximilian
2006-08-09, 11:24
Min frukost varje dag innehåller bl.a. 2 råa ägg. Men kroppen tar upp dubbelt så mycket protein om de är t.ex kokta. Och risken för salmonella finns, men jag tror inte den är så stor.
Jag har ätit rått i 6 månader och har fortfarande inte salmonella, tror jag:Virro
Vad är då poängen med att äta dom råa? för lat för att koka upp dom på 5min?
Vad är då poängen med att äta dom råa? för lat för att koka upp dom på 5min?
Jag mixar 4 dl mjölk, 2 dl fiberhavre, 1 banan och 2 ägg i mixern. Det skulle säkert bli konstigt att mixa kokade ägg i det.
Och ja, jag är för lat*rolleyes*
Maximilian
2006-08-09, 11:42
Jag mixar 4 dl mjölk, 2 dl fiberhavre, 1 banan och 2 ägg i mixern. Det skulle säkert bli konstigt att mixa kokade ägg i det.
Och ja, jag är för lat*rolleyes*
Okej det förklarar ju saken, men det kanske endå vore nått att tänka över? Det räcker ju med att du kokar dom 1-1,5 minut, då får du extremt löskokta ägg.
Låter inte så hälsosamt att äta så mycket råa ägg under en längre perido;)
Ok, tack men var hittar jag hur mycket ägg (och annat) innehåller? Det känns som om jag har letat igenom hela webbsidan men jag kan inte hitta det....*cry*
Steka är bättre än att äta dem råa. Sedan hur mycket protein de innehåller, bara att gå in på slv och titta.
Här. :)
http://www.slv.se/templates/LDB_Search.aspx?id=6242
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.