handdator

Visa fullständig version : Sim IM


aliquis
2006-08-04, 14:12
Vid det här laget vet ni väl redan att jag tycker / har tyckt att alla IM (Instant Messaging)-klienter till Windows suger, men jag har hittat en ny ;), men först de gamla:

Miranda - http://www.miranda-im.org/
Blev populär en gång i tiden för att Mirabilis ICQ-klient var så bloatad och den där var snål på resurser, jag gillar den dock inte eftersom MSN-stödet är trasigt och har varit länge nu (ofta får man upp en bla bla kunde inte skickas timeout dialogruta även om personen du försöker tala med är online) och hela GUIt låser sig när man skall skicka meddelanden via ICQ vilket resulterar i att bokstäver hamnar i fel ordning (om det är för att jag trycker ner dem i fel ordning och inte märker det eftersom de inte visas eller om programmet verkligen kastar om dem vettefan, värdelöst är det iaf.)
Slutligen är GUIt och menyerna katastrofalt värdelösa, speciellt i betaversionen jag kör nu (eftersom jag hoppades att MSN skulle fungera i den.)
Det enda som fungerar bra är jabber.

Trillian Basic - http://www.ceruleanstudios.com/
Trillian Basic gör väl det Miranda gör med skillnaden att det fungerar?
Det är dock inte open-source (skiter jag i) och har inte jabberstöd (bryr jag mig om, även om ingen kör jabber så vill jag av principskäl köra det.)

Gaim - http://gaim.sourceforge.net/
Gaim stödjer allt men är så brutalt fult och fungerar så klumpigt i Windowsmiljö, enorma fönster och det ligger o skräpar i taskbaren tror jag osv. Bra applikation som ser ut som skit.

Trillian Pro - http://www.ceruleanstudios.com/
Säkert optimal klient, stödjer även Jabber men kostar pengar så den går bort.

Nero Sipps - http://ww2.nero.com/sippstar/enu/User_SIPPS.html
Är egentligen en SIP-telefon, men stödjer flera IM-protokoll, jag vet inte hur bra IM-funktionen är då programmet kostar pengar. Finns en 30-dagars trialversion dock.

Gizmo Project - http://www.gizmoproject.com/
Stödjer SIP och Jabber, nu kan man ha en annan SIP-leverantör än dem själva inställd, men inte en annan Jabberserver, och eftersom jag redan har ett konto på en maskin på chalmers vill jag hellre använda den.

Sedan finns ju MSN messanger, Mirabilis ICQ och Google Gtalk, de fungerar säkert bra för respektive protokoll men det är ju inte så att jag vill ha tre klienter igång.



Oki, och så över till varför ni skall kolla på:

Sim IM - http://sim-im.org/wiki/Main_Page
Det fungerar ungefär som Miranda vad gäller fönstret och mängden grafik, dvs man kan lägga det efter skärmkanten och det är inte massa färger o skit som stör, det är open-source och stödjer flera olika protokoll (för tillfället kör jag bara jabber i det dock eftersom jag inte lyckades avregistrera min MSN-transport igår), det verkar även gruppera kontakter som man har under flera olika protokoll (i en nästintill perfekt värld där alla har accepterat faktum och kör samtliga protokoll kommer du få samma person flera ggr på din lista, i Sim IM visas de bara som en person trots detta.)

Det går att bygga ut med plugins och teman för chatfönstren verkar vara byggda med xhtml eller vad det var.

Det enda jag har att anmärka på är att jag inte tycker att chatfönstrena är så snygga, men de fungerar. En annan nackdel kan vara att stödet för de olika protokollen inte verkar vara komplett, men det är ju trots allt version 0.9.4 eller något, det kommer... kanske ;)

Visst ja, programmet finns dessutom för Windows, UNIX/X11 och MacOS X.

Vanliga inställningar hittar ni under pilen -> Setup och inställningar för olika konton under pilen -> Connection manager.


Ett jabberkonto kan du få lite överallt, om du har installerat gizmoproject har du redan fått ett via dem.

Om du har en gmailadress har du också redan fått ett vid namn user@gmail.com servern heter dock talk.google.com, mer om inställningar av jabberkonton via google finner du här: http://www.google.com/talk/otherclients.html

Eller så går du helt enkelt till http://www.jabber.se/ och registrerar ett hos dem (det går även att fixa användare via Sim IM), datorna står på Chalmers och du kan därför få användare@jabber.se eller användare@jabber.cd.chalmers.se.




Den fula chatdialogrutan, grupperingen av användare och hur det ser ut med enbart en jabberserver + msn- o icq-transports ser ut kan ni se här:
http://static.flickr.com/65/205968377_a765cd9aa0.jpg (http://static.flickr.com/65/205968377_a765cd9aa0_o.png)

Fönstret efter sidan av skärmen och en användare som finns på både MSN och ICQ:
http://static.flickr.com/91/205968378_31fc41b6cf.jpg (http://static.flickr.com/91/205968378_31fc41b6cf_o.png)

Baan
2006-08-04, 14:15
Vid det här laget borde du också veta att vi andra gillar MSN.

aliquis
2006-08-04, 14:18
"Protocols modules

All protocols support richtext-messages, file transfer, typing notification, server-side contact list (with postponed synchronization - you can change contact list in offline mode and after log on all changes will be synchronized with server), new account registration, various searches and HTTP-polling.

You can use multiple accounts for each protocol.

Oscar - ICQ and AIM support
Jabber
LiveJournal
MSN
Yahoo!"

aliquis
2006-08-04, 14:23
Förövrigt har jag fler personer som jag känner som faktiskt kör ICQ än MSN, iaf på min lista, däremot har jag en massa random skabb som jag inte har någon aning om vilka de är som jag inte kan få bort från MSN-listan, den verkar ju lagras på servern och hämtas hem vid ny klient även om man har tagit bort dem.

tossefar
2006-08-04, 14:45
Det är lättare att tvinga alla att använda msn istället. Folk måste börja inse vad som är bäst!

Så här vackert är msn för undertecknad:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload5/msnyo.PNG

aliquis
2006-08-04, 14:48
Det är lättare att tvinga alla att använda msn istället. Folk måste börja inse vad som är bäst!

Så här vackert är msn för undertecknad:
http://files.upl.silentwhisper.net/upload5/msnyo.PNGEnda saken som är "bäst" med MSN har väl varit att de hade webcamstöd? Och jag har ingen webcam eller någon naken fjortis att kolla på så det spelar ingen roll.

Att man inte kan/kunde skicka offlinemeddelanden är en mycket större miss för min del, och det har man ju alltid kunnat i ICQ, så nej, MSN är inte bäst.

http://www.pandion.be/
http://www.pandion.be/screenshots/large/contactlist.png
Är ju inte helt olikt det du kör nu, men det är bara en jabberklient, men MSN o ICQ går ju att köra via transports som sagt.

aliquis
2006-08-04, 14:54
Jobie körde både MSN messanger och ICQ lite:


http://pool.lime.ms/~phromo/martin/scr060804.jpg

aliquis
2006-08-04, 14:58
"(15:58:17) (jobie_) det som körs är msn, icq, mediamonkey, o sen nview för att kunna ha två olika bakgrundsbilder. Sen bloggprylen är feeddemon. resten är Yahoo! Widgets: Winampremote, digital clock, to do, day planner, weather, mail checker (imap), system resources"

aliquis
2006-08-04, 14:59
Kan någon moderator kanske ändra sista bilden till en länk? Det blev ju lite svårläst där uppe nu ;)

tossefar
2006-08-04, 15:01
Han stylar sitt windows OCH har reklamen kvar i sina IM-klienter. Han borde skämmas! :)

aliquis
2006-08-04, 15:34
Han stylar sitt windows OCH har reklamen kvar i sina IM-klienter. Han borde skämmas! :)Reklamen har ju ett syfte!

Pudzianovski
2006-08-04, 15:38
Kört Miranda 1 år kanske. Med 2-3 plugin. Aldrig haft problem med något. (Msn, ICQ)

aliquis
2006-08-04, 16:04
Kört Miranda 1 år kanske. Med 2-3 plugin. Aldrig haft problem med något. (Msn, ICQ)Problemet jag har är iaf välkänt hos dem men de fixar det ju aldrig.

aliquis
2006-08-04, 16:05
http://forums.miranda-im.org/archive/index.php?t-897.html

Kanske är relaterat, jag är inte intresserad av att söka/leta, jag nöjer mig bara med att konstatera att det fungerar skitdåligt och att jag stör mig på det.

Pudzianovski
2006-08-04, 16:13
http://forums.miranda-im.org/archive/index.php?t-897.html

Kanske är relaterat, jag är inte intresserad av att söka/leta, jag nöjer mig bara med att konstatera att det fungerar skitdåligt och att jag stör mig på det.

Nu ljög jag faktiskt för dig. Jag har haft sådana problem. Men jag uppdaterade nyss min version. Vi får se i framtiden om det blir bättre.
Mina problem har dock inte gällt meddelanden till msn utan Icq. Dessutom har jag nog inte lika höga krav som du har.

http://forums.miranda-im.org/showthread.php?t=5437

aliquis
2006-08-04, 16:20
Nu ljög jag faktiskt för dig. Jag har haft sådana problem. Men jag uppdaterade nyss min version. Vi får se i framtiden om det blir bättre.
Mina problem har dock inte gällt meddelanden till msn utan Icq. Dessutom har jag nog inte lika höga krav som du har.

http://forums.miranda-im.org/showthread.php?t=5437Till ICQ hatar jag den där 1-2 sekunder långa låsningen som hela klienten gör när man skall skicka ett meddelande som gör att nästa meddelande ser ut ungefär så här

ädetta r tet trsiagt meddlenede!

Einar
2006-08-04, 16:32
Kört Miranda 1 år kanske. Med 2-3 plugin. Aldrig haft problem med något. (Msn, ICQ)

Jag har också använt miranda utan problem. Dock gick jag precis över till MSN eftersom jag aldrig snackar med de få icq-kontakter jag har kvar (+ att jag i motsats till Aliquis har en del webcams jag kan kika på :naughty: )

aliquis
2006-08-04, 17:35
Jag har också använt miranda utan problem. Dock gick jag precis över till MSN eftersom jag aldrig snackar med de få icq-kontakter jag har kvar (+ att jag i motsats till Aliquis har en del webcams jag kan kika på :naughty: )Är det bara jag som tänker "nu kommer fingrarna lukta bajs" när jag ser din avatar?

aliquis
2006-08-07, 19:48
http://www.pandion.be/
Riktigt söt men det är ju bara en jabberklient.
Den fungerar utmärkt, är liten att ladda ner och tar inte så mycket minne dock.
(Stör mig på att den inte behåller de omdöpta namnen jag ger folk (hata MSN-nicken, folk väljer ju verkligen de sämsta möjliga namnen.) och på att den inte verkar visa avatarer på folk, iaf inte alla.)

http://static.flickr.com/89/209283019_9addc639ac_o.png

Herkulez
2006-08-07, 20:06
Är det bara jag som tänker "nu kommer fingrarna lukta bajs" när jag ser din avatar?du blir bara mer och mer sjuk i huvudet.