handdator

Visa fullständig version : Kyckling, hållbarhet.


stenis
2006-08-03, 14:58
Jo jag undrar hur länge tillagade kycklingfileér håller i kylskåpet? För hur många dagar frammåt kan jag steka kycklingfileér och ha dem i kylskåpet? Kan man frysa ned kyckling för att sedan tina upp dem i micron?

Likaså ris och pasta, hur länge håller det? Kan man frysa ned ris och pasta för att sedan tina upp det i mikro?

Tack.

sissa
2006-08-03, 15:05
menar du om du kan frysa in lagad kyckling? isåfall; jes.
jag brukar göra ett gäng fileer i ugnen och sedan frysa in

vet inte hur länge de håller sig i kylen, om det finns en exakt magiskt gräns,men mer än 2 dar skulle inte jag ha dem.


har aldrig fryst in bara pasta eller ris, däremot har jag fryst in pasta med köttfärssås många gånger ( i samma påse alltså) har fått för mig att det är bättre om den ligger tillsamman med köttfärssåsen, men det kanske bara är nåt jag fått för mig som sagt. funkade bra iallafall

Yankeee
2006-08-03, 15:08
4-5 dagar går fint i kylen. Smakar och luktar de ok är det bara att äta.

Valentino
2006-08-03, 15:21
4-5 dagar går fint i kylen. Smakar och luktar de ok är det bara att äta.


Lyssna på den här killen för han är själv en riktig kyckling. Han, om nån, vet verkligen vad han pratar om. Iaf i detta fallet :thumbup:

skaparn
2006-08-03, 16:36
Här på brädan har jag fått lära mig att man ska var lite försiktigt med ris, tror det är Sverker som brukar missionera lite för detta. Tror att man inte kommer undan med en luktochsmaktest då.

Yankeee
2006-08-03, 16:54
Här på brädan har jag fått lära mig att man ska var lite försiktigt med ris, tror det är Sverker som brukar missionera lite för detta. Tror att man inte kommer undan med en luktochsmaktest då.

Nåja, enligt sverker hade halva forumet legat magsjuka 200 dagar om året.

Max
2006-08-03, 17:34
Kan man frysa ned ris och pasta för att sedan tina upp det i mikro?
Det går utmärkt. Smaken ändras inte så mycket eftersom både varorna är ganska smaklösa som dom är. Strukturen/texturen ändras lite och blir lite "träigare" tycker jag.

Skrollovicz
2006-09-05, 18:17
Förändras näringsvärdet om man fryser in kycklingfilé och sedan tinar upp dem om några veckor? Blir proteinet dåligt kanske? *screwy*

King Grub
2006-09-05, 18:19
Nej.

Sverker
2006-09-05, 18:41
Nåja, enligt sverker hade halva forumet legat magsjuka 200 dagar om året.
:D





Jag tar inte åt mig. Någon gång smäller det rejält.

Skrollovicz
2006-09-05, 18:46
Nej.
Thanx. :)

xan
2018-06-14, 16:37
Promenerade hem i 15 minuter i värmen med en påse med färsk kyckling i, och sedan glömde jag påsen på hallgolvet i ytterligare 45 minuter innan jag stoppade den i kylskåpet. Ökad risk för magsjuka? Om så är fallet slänger jag den utan tvekan och äter något annat.

Ett Orm
2018-06-14, 19:12
Promenerade hem i 15 minuter i värmen med en påse med färsk kyckling i, och sedan glömde jag påsen på hallgolvet i ytterligare 45 minuter innan jag stoppade den i kylskåpet. Ökad risk för magsjuka? Om så är fallet slänger jag den utan tvekan och äter något annat.

Om du tänker äta den rå skulle jag avråda.
Var lite mer noggrann att den är riktigt tillagad bara, grytor brukar funka fint även om inte råvaran är helt på topp.

pepplez
2018-06-15, 11:26
Hade igår en förpackning kyckling som legat i kylen sedan i söndags, och vakuumförpackningen bröts i förrgår (så en dag i kylen utan vakuum). Sista förbrukningsdag var igår (och händelsen utspelar sig igår kväll), så jag var lite tveksam. Blev ännu mer tveksam när ena katten skeptiskt dissade en liten bit jag gav den, han glufsar alltid i sig kyckling annars. Men den andra katten tog det glatt, så stekte på lite och smakade, det smakade ok så stekte på allt. Åt som kycklingburgare och sista tuggan kände jag att en av filéerna inte var helt genomstekta, men då var det för sent. Trodde nog jag skulle åka på en dänga men mår fortfarande bra.

xan
2018-06-15, 17:54
Hade igår en förpackning kyckling som legat i kylen sedan i söndags, och vakuumförpackningen bröts i förrgår (så en dag i kylen utan vakuum). Sista förbrukningsdag var igår (och händelsen utspelar sig igår kväll), så jag var lite tveksam. Blev ännu mer tveksam när ena katten skeptiskt dissade en liten bit jag gav den, han glufsar alltid i sig kyckling annars. Men den andra katten tog det glatt, så stekte på lite och smakade, det smakade ok så stekte på allt. Åt som kycklingburgare och sista tuggan kände jag att en av filéerna inte var helt genomstekta, men då var det för sent. Trodde nog jag skulle åka på en dänga men mår fortfarande bra.

"De flesta insjuknar 1-3 dagar efter smittotillfället, men det kan i vissa fall ta upp till 10 dagar."

It's not over till it's over. :D