handdator

Visa fullständig version : first time now!!!!


Jz2003
2003-01-05, 19:36
Ok lets see, Nu börjar det, träningen dvs. jag har lagt upp följande chema (snott från nån) :kickass:

måndag --- bröst, biceps
tisdag ---- Triceps, ben
onsdag --- Vila
torsdag --- Rygg, axlar,underarmar
Fredag ---- Vila
Lördag --- Vila
söndag --- ben,rygg

Men var ska jag lägga upp träning för underarmarna???

ändrade lite, nudå? :P

emmzan
2003-01-05, 19:57
Hur har du tänkt det med bicepsträningen? Ska du köra biceps på söndagen och sen bröst/biceps på måndagen??

Kasta in underarmsträningen på rygg/axel-dagen.. Då får musklerna chans att återhämta sig innan bröst/bicepspasset..

Jz2003
2003-01-05, 20:00
okey jag ändrade lite i chemat, jag vill få ut så mycket av armträning för det är mitt mål, men eftersom jag vill ha en bra o snygg kropp också så vill jag inte köra för mycket armträning o så..

Jz2003
2003-01-05, 20:26
Ok för att vara snäll, jag gjorde ett chema nu i Excell, what u think??


http://home.bip.net/hackz_007/okeylook.JPG

ivandrago
2003-01-05, 21:07
att köra rygg dagen före biceps har aldrig funkat för mig, men du kan ju testa.

Jz2003
2003-01-05, 21:32
plz gör ett bra schema för mig, måste veta vad som passar med vad. dvs jag vill ha stora armar till sommaren men vill inte ha en konstig kropp,.. därför jag vill träna så mycket arm som möjligt men endå få med allt annat..

plz nån kan väl göra ett bra schema som duger??? :loveyou:

Pecca
2003-01-05, 21:45
Jag vill inte göra dig besviken men......... du kommer inte få stora armar till sommaren. Det är bäst att poängtera från början! Däremot kan du få en BRA fysik till sommaren. Tänk bara på att träna hårt och ät mycket mat. Ät bra mat såsom vanlig husmanskost, drick mycket mjölk osv.... det kommer du långt på!

:)

Jz2003
2003-01-05, 21:54
hmm jaha då var det kört.. men ska endå träna för den sakens skull, får väl skämmas ännu en sommar till... men ska endå träna för fullt.... ska försöka testa olika scheman ni gjort o så..

Lellan
2003-01-05, 22:05
Originally posted by Jz2003
hmm jaha då var det kört.. men ska endå träna för den sakens skull, får väl skämmas ännu en sommar till... men ska endå träna för fullt.... ska försöka testa olika scheman ni gjort o så..

Tänk såhär... Nu har du en jättechans att göra ditt bästa, och det självförtroendet du får av att ha gett allt är värt mer än antalet cm på armar. Lägg upp ett bra schema, kör på med det och du ät massor bra mat och bli glad varje gång du orkar mer och mer.

Låt det ta tid, för det är den som är envis och inte ger upp som får resultat. Vill du ha stora armar så gör ditt bästa för att få det. Men till sommaren är det kortare än man tror, men börjar du så kommer du ha väldigt mycket grymmare armar då än nu! Och om du visar dem lite i sommar - så visar du självförtroende och då får du också lite sol på dem, vilket får dem att se ännu bättre ut.

Jag är också nybörjare, och det är bäst att skynda långsamt! Var inte rädd för att ta i massor (med skön träningsvärk efteråt!) men var noga med tekniken.

Allt är relativt, dina armar kommer ju med bra mat och bra träning att vara bra mycket större? :kickass:

Jz2003
2003-01-05, 22:12
Jo jag ska göra det :) ..


problemet är, jag blev retad i skolan (3-7) för jag var (still are) så jäkla smal.. det har verkligen förstört mitt självförtroende.... vilket gjort att jag aldrig vågat visat armarna .. visst jag bär skjorta o så på sommaren, men aldrig T-shirt, vilket är min största dröm, kunna gå på sommaren med t-shirt o bara le.. inte behöva tänka på nått.. problemet med mig är. jag är medveten om att jag inte igentligen borde skämmas, men det går bara inte o rubba, därför jag är 100 % på tränings humör..

Åse Columbus
2003-01-05, 22:19
Jz2003...

vet inte om du varit inne där ännu...men kolla in sidan..

www.exrx.net

klicka dig runt o kolla lite.....finns mycket "matnyttigt"

Åse

LCohen
2003-01-05, 22:24
Originally posted by Jz2003
Jo jag ska göra det :) ..


problemet är, jag blev retad i skolan (3-7) för jag var (still are) så jäkla smal.. det har verkligen förstört mitt självförtroende.... vilket gjort att jag aldrig vågat visat armarna .. visst jag bär skjorta o så på sommaren, men aldrig T-shirt, vilket är min största dröm, kunna gå på sommaren med t-shirt o bara le.. inte behöva tänka på nått.. problemet med mig är. jag är medveten om att jag inte igentligen borde skämmas, men det går bara inte o rubba, därför jag är 100 % på tränings humör..

har alltid varit minst i klassen också.. var nästan rysligt smal ett tag... var nog nere mot 50 kilo ett tag.. jag åt dåligt.. tränade inte.. förutom kanske några minuter arm-träning innan man somnade på kvällarna :naughty:

men nu har det blivit lite ändring.. tränat.. ätit.. kämpat.. läst på.. osv.. så nu slipper jag skämmas när jag visar mig utomhus :)

så det är bara att slita på!.. med träning och mat så blir det bra!.. du verkar seriös så till sommaren ska du nog se en klar skillnad!

började också den här tiden förra året.. och hade ökat tio kilo till sommaren... och det ger rätt mycket..... sen kan du ju tänka dig hur det kommer att vara NÄSTA sommar.... och sommaren efter det... :kickass:

LCohen
2003-01-05, 22:31
förresten.. har du nå mått på dig nu?

längd? vikt? omkrets? bild kanske?

så man får följa utvecklingen :).. jag gissar på att du kommer göra bra ökningar till sommaren.. så det vore roligt att följa..

Lellan
2003-01-05, 22:32
Ok, du har kanske hög förbränning, smal benstomme, äter för lite eller nåt.

Styrketräning är ett jättebra val då ju!! :bpump: ÄT, sov och träna. Strunta i den där magen du säger att du har, med mer muskler kommer förbränningen att öka och kanske "äta upp" den. Hursomhelst är mage lättera att dölja än armar när du ska ha t-shirt..

Ät riktig mat, ofta. Definitivt inga fuskiga genvägar, din kropp har redan lust att växa i din ålder och du VET ju vad du vill uppnå - du har ett mål. Det kanske är för stort bara, risken då är att du tappar sugen.

Men det kan inte bli värre antar jag att det känns som? Därför ska du äta, träna och vila och försök fokusera på annat du är bra på. När du tränar kan du använda tankarna för att "peppa" dig att göra ditt bästa teknikmässigt och att inte träna för hårt eller för dåligt.

Upprepar - inget är omöjligt, det tar bara olika lång tid. Njut av tanken att du efter att ha presterat väl kommer att kunna njuta av resultaten!

Man får inte muskler på en pisskvart, så enkelt är det. Lika enkelt som att man inte får muskler av att ge upp. Men fäst inte hela ditt självförtroende i utseendet, för du har ju uppenbart bättre kvalitéer än det där puckot du skrev om. Du är smartare tex. Och nu har du bestämt dig för att dina armar är ett problem som du kan lösa. Skitbra juh! :thumbup:

Så nu "nattar" tant Lellan dig så att dina muskler får lite vila och kan växa till sig, ät ordentligt imorgon och se till att musklerna får lagom vila tills nästa gång du ska krossa dem så de får chans att växa!

EDIT: Det var visst flera som postade under tiden jag skrev! Du ser.. kommer gå finfint det här! :kickass:

Jz2003
2003-01-05, 22:43
tack det värmer :loveyou:


lets see. gjorde ett nytt schema, vet ej om det är "för mycket träning" har försökt lägga in så jag inte ska behöva träna där jag har ont...


http://home.bip.net/hackz_007/oknuda.jpg

Övn: "siffra" betyder vilken slags träning jag ska använda

tagit från Styrketräning - En anatomisk Guide

:thumbup:

Chris
2003-01-05, 22:58
Verkar vara en hel del övningar...

Några generella regler när du skriver ett träningsschema:

Träna inte det du vill prioritera oftare, utan smartare, som att tex lägga den prioriterade muskeln i början av passet när du har mest energi kvar. Kör inte heller mer set på det du vill ska växa mer, det ger inte mer. Försök att inte köra för många set överhuvudtaget, det är bättre med lite mindre än för många.

Försök att dela upp bröst, ben och rygg på separata dagar, för alla är ganska så krävande. Jag tycker det är skönt att lägga upp schemat med en "krävande muskel" som tex rygg, och sen avsluta med en mindre jobbig tex biceps.

Om du tränat triceps på tex en måndag är det ingen bra ide att köra bröst på tisdagen, eftersom triceps aktiveras i alla pressövningar, man bör försöka få så lite överlappning som möjligt, dvs en muskel som behöver vila ska få vila, och inte tvingas assitera under nästa pass.

Finns en massa man bör tänka på, men försök att korta ner ditt schema så du tränar varje muskel bara en gång i veckan istället. Less is more som dom säger :thumbup: