Visa fullständig version : Skillnad mellan kokt och okokt havegryn?
Hej!
Testade fil med havegryn,rågflingor,havrekli och linfrö var ca 1000 gånger godare än gröten. Min fråga är om det är någon skillnad om man kokar tex havegrynd,rågfliner,havrekli?
Tack på förhand.
Mvh // Jaha
jag antar att det mättar mer? Men givetvis skall man ju välja den metod som gör att det blir trevligt att äta, dvs det man gillar, så käka på du bara.
King Grub
2006-07-29, 18:13
Det påverkar inte näringsvärdet.
Jag har någon gång fått för mig att man inte ska äta "råa" havregryn. Är det bara en dum myt? Jag har ju ätit råa havregryn själv också. Tänkte bara om nån vet, när vi ändå pratar om dem.
King Grub
2006-08-02, 11:22
Råa havregryn sväller i magen. Nu är inte havregryn som säljs i affärerna råa, utan preparerade, så det bekymret är ur världen.
Råa havregryn sväller i magen. Nu är inte havregryn som säljs i affärerna råa, utan preparerade, så det bekymret är ur världen.
Okej, thanks!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.