Visa fullständig version : Modifierad stärkelse?
När en produkt innehåller modifierad stärkelse, exempelvis Findus fettfria majonäs, vad innebär det då?
Kan kroppen tillgodogöra sig kolhydraten från stärkelsen lika bra som om samma mängd kolhydrat hade kommit från t.ex. pasta? Gör "modifieringen" att kolhydraterna blir värdelösa?
Någon som har några tankar? *rolleyes*
Modifierad stärkelse? Det låter som att det kan vara Maltodextrin, och isåfall kan du nog ta upp allt. Men annars borde det väl gå ändå, jag menar i slutändan är det ju ändå glukos det handlar om.
Modifierad stärkelse är just modifierad stärkelse.
Stärkelse som är kemiskt eller fysikaliskt påverkad så att den får lite annorlunda egenskaper. Blir mer stabil i höga eller låga temperaturer som exempel.
Jag är ingen klippa på just denna typen av stärkelse men tillåten mängd var tidigare 6 g per 100 g och i många praktiska sammanhang används bara 1 - 2 g.
Att stärkelsen är modifierad betyder också att våra amylaser får svårare att bryta ned stärkelsen och TROLIGEN, för jag vet inte, blir det ett kostfiber för oss.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.