handdator

Visa fullständig version : recept med choklad 75-99% (kakao)


ilikeu
2006-07-20, 14:23
har ni några goda recept som man kan göra med den chokladen ??
*popcorn*

Mental
2006-07-20, 14:41
Bryt i lagom stora bitar, njut tilsammans med ett aromatiskt kaffe,

bear.flowertwig
2006-07-20, 14:44
100 g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
50 g mörk choklad (minst 60 % kakao)
Kokos till formen
Cirka 100 g Odense nougat

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smöra en form med löstagbar kant och bröa den med kokos.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Vispa samman ägg och socker, det går bra med handvisp.
5. Vispa ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt.
6. Tillsätt det smälta smöret och vispa väl.
7. Krossa den mörka chokladen och blanda ner i smeten.
8. Häll all smet i formen och grädda 17–22 minuter beroende på din ugns effekt. För att vara säker på att få en kladdig konsistens bör du känna med en sticka redan efter 15 minuter. När smeten inte längre fastnar på stickan är kakan klar.
9. Ta ut kakan och låt svalna i cirka 5 minuter innan du hyvlar på ett ca 1 mm tjockt lager nougat. Nougaten smälter och när den har stelnat är kakan färdig att servera med vaniljglass eller vispgrädde.

:thumbup:

(fast skippa kokosen, tycker det blir en smak för mycket)

Mental
2006-07-20, 14:49
100 g smör
(fast skippa kokosen, tycker det blir en smak för mycket)


Ersätt med ströbröd eller något då, skippar man det så fastnar det lätt

Jacky
2006-07-20, 19:11
- ananasringar i eget spad, el. färsk skivad ananas.
- hacka choklad, strö över.
- in i ugnen tills chokladen smält, 200 grader, ett par min.

(går att ha coccos, nötter etc på också. )

ilikeu
2006-07-21, 20:49
Smalare kladdkaka
Nästan fettfri!

1 kaka, 8 bitar
Tillagningstid ca 45 min

1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl kesella, 1%
1 dl vetemjöl

Näringsvärde per portion:
Energi 183
Kolhydrater 34
Protein 5
Fett 3

1 tsk margarin eller smör, till formen
1 msk florsocker, till garnering

Gör så här
1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop socker, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär

Pepz
2006-07-21, 20:51
http://www.kolozzeum.com/forum/showpost.php?p=1448870&postcount=6