handdator

Visa fullständig version : varianter på tonfisk


mickeni
2006-07-19, 18:49
Tjänna,Nån som har varianter på vad göra med tonfisk,tycker tonfisk smakar f-n,luktar än värre,men problemet är ju att det är j-vligt bra mat,tacksam för förslag.

sissa
2006-07-19, 20:55
jag är inte heller så förtjust i tonfisk, men dessa burgare tycker jag var goda

Blanda en burk avrunnen tonfisk med ett ägg, lite ströbröd, salt, peppar + ev. lite hackad lök och gräslök (valfritt efter smak).
Forma till 2 st biffar och stek


sen finns det väl mat som är lika bra som tonfisk?

miapia
2006-07-19, 21:51
det här gjorde jag förra veckan...

1 burk tonfisk
1 förpackning coop krossade tomater med oregano och basilikasmak
1 burk kidneybönor
1 röd lök
kalamataoliver
färsk timjan
lite andra kryddor

fräs hackad lök och häll på tomaterna, vänd ner tonfisk och bönor och låt det bli varmt, lägg i oliverna och timjan. krydda efter behag. jag åt med fullkornsmakaroner men det funkar säkert med ris också. riktigt gott blev det! :)

Annie
2006-07-20, 09:32
Hej!

Här kommer en, enligt mig, lyckad variant på tonfisken som annars lätt kan kännas lite enformig... :) Vill man få ner fetthalten kan man byta ut gräddfilen mot lättkesella. Jag har ändrat lite i originalreceptet också eftersom det från början bara skulle vara 1 burk tonfisk... men det är ju valfritt.

Tonfiskgratäng 4 port.

1 dl råris+vatten
2 krm salt
3-4 burkar tonfisk i vatten
½ - 1 liten purjolök
1 burk konsenverade champinjoner
1 msk margarin
1 dl gräddfil
1 dl lättmjölk
1 dl chilisås
½ riven mager ost

1.Koka riset enligt recept.
2.Sätt ungnen på 225 grader
3.Smörj en ugnsäker form och fördela riset i formen
4.Dela tonfisken i bitar och lägg ovanpå riset
5.Fräs purjolök och svamp i margarinet och bred därefter ut det över
tonfisken
6.Blanda gräddfil, mjölk och chilisås och häll det över den stekta
purjolök- och svampblandningen.
7.Strö över den rivna osten
8.Gratinera i ugnen ca 20 min.


Smaklig måltid!

Mvh
Annie

Max
2006-07-20, 21:39
Från kategorin lättlagat:
Köp tonfisk-kotletter (färska eller frysta)
Stek snabbt på båda sidorna på mycket hög värme, krydda med nån pepparmix.
Ät med en gång tillsammans med t.ex. ris.

Detta smakade ruskigt bra när jag åt det med en gång, mört och saftigt. Matlådan innebär riktigt seg, torr och smaklös tonfisk.

Blaine
2006-07-20, 23:39
Snuskigt simpelt och gott:
Häll av det förbannade vattnet ur en (eller fler om du känner för det) tonfiskburk, häll sedan smörjan i en stekpanna där rapsoljan väntar och rör omkring lite huller-om-buller. Släng i ost så att den smälter och rör omkring lite mer så att alla tonfiskbitar får ta del av den smältande osten.

Till detta kan du tillsätta det du känner för. Lök eller tomat är rekommendabla alternativ.

Ät detta med pasta eller ris. Snuskigt billigt, skapligt gott och ack så effektivt.

grisbil3n
2006-07-21, 20:08
Tonfisk blandat med majonnäs och vitlök på en macka med tomat på, jävligt gott.

timoat
2006-07-21, 21:42
Tonfisk blandat med majonnäs och vitlök på en macka med tomat på, jävligt gott.

Spruta i lite ketchup i det tills det blir rosa och du får en jäkligt god Rhode island liknande tonfiskmackepålägg!