handdator

Visa fullständig version : Kostlära är så svårt..


Rompestompa
2006-07-07, 20:09
Det är så svårt att lära sig leta efter bra kost, vad ska man läsa sig till på förpackningen? mitt skåp är laddat ifrån allt med sojafärs, mungbönor och quinoa, man vet att det är nyttigt men siffrorna bak ger mig inget, hur lär man sig läsa dem rätt? var går gränsen för högt vs lågt? :em:
MVH Lena

King Grub
2006-07-07, 20:16
När du säger "högt vs lågt"... vad syftar du då på? :) Mycket kalorier? I sådana fall betyder inte högt kalorivärde=onyttigt och tvärtom, i sig, inte på något sätt.

Livsmedlen du räknar upp är bra. Väljer man så lite halvfabrikat som möjligt och i stället använder naturliga, oraffinerade livsmedel, är det svårt att äta onyttigt.

Lite generella kostriktlinjer och exempel på bra mat hittar du här:

http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881

Råden är inriktade på viktminskning, men själva kostupplägget gäller oavsett mål. Det är bara att :eating: öka matintaget av samma sort mat och livsmedel om man önskar gå upp.

Bubba
2006-07-07, 22:23
Håll dig till råvaror så är du på rätt väg.

Ulf A Big
2006-07-07, 22:59
Den här ger bra och handfasta råd till idrottare. Det enda man bör tänka på är att förstärka kosten med en till tre portioner proteintillskott "Drinkar" och då gärna ett tillskott som är en blandning av vassle och kassein.

Länken till matråden: http://www.rf.se/arkiv/sok_kost.pdf

King Grub
2006-07-08, 04:41
Det enda man bör tänka på är att förstärka kosten med en till tre portioner proteintillskott "Drinkar" och då gärna ett tillskott som är en blandning av vassle och kassein.

Det är inget motionären måste göra.