handdator

Visa fullständig version : nollpunkt?


Spud
2002-03-03, 02:18
har haft ett uppehåll i träningen nu ett tag på grund av mina bristningar och föräldrarnas evinnerliga tjat om att "det är kosttillskotten som gör att du för bristningar, det är bara skit i de där burkarna, bla bla bla". det rör mig egentligen inte ett skit i ryggen att de säger som de gör men de har rätt på en punkt: att det inte är fint med bristningar.

jag har inte så överdrivet mycket (inte så att man direkt reagerar på det direkt om man tar av sig tröjan) men det syns ju, och jag är rädd att om jag fortsätter att träna i samma takt som jag gör så kommer det att bli värre :(

mest bristningar har jag vid armhålan som strimmar ut mot biceps och mot bröst, även lite smått i armhålan.

till saken hör att jag också verkar ha känslig hud, dvs att jag har alltid haft lätt för att få märken.
min lillebror kastade en isglass på armen på mig i somras och jag fick ett stort rött märke format som en glasspinne,
vid vissa smällar blir det nästan som ett rött format märke efter smällen.

det har gått så långt så att jag har övervägt att totalt lägga ner styrketräningen och hitta mig någon annan sysselsättning, detta känns väldigt svårt eftersom jag älskar att träna och allt det träningen gör med en.

alltså: finns det nåt sätt att "kontrollera" sina ökningar på ett relativt bra sätt så jag kan fortsätta att träna utan att vara rädd för att få mera bristningar? ungefär som att "skynda långsamt"?.

alla tips är välkomna, om inte så är jag rädd att jag måste börja spela schack eller nåt
:)

Gambino
2002-03-03, 02:53
Fick själv bristningar under mitt första år på gym. Mest på Bröst och biceps.

Nu några år senare har bristningarna på biceps bleks bort. Men dem i bröstvecket syns tydligt.

laMaz
2002-03-03, 02:55
vafan skit i bristningar ja har lite på benen men vafan skiter ja i dom försvinner inte helt men dom blir vita och bleknar så man knappt ser dom har kompisar som har ungefär som du men man ser knappt dom nu när dom bleknat....så bara träna på.

Lycka till.

Frazze
2002-03-03, 09:37
Det är inte lätt... Men fakutm är att du inte komemr att öka lika mycket hela tiden, bristningarna "kommer av sig" efter ett tag... Ta en deff nu då? Om du "behöver det" alltså, då får du lite plats i skinnet att öka på :)

Det ordnar sig nog ska du se

Viveqa
2002-03-03, 10:20
Ja, kanske att deffa/lägga på sig muskler om vartannat i korta cykler är en lösning.

Annars så finns det fler knep, se tidigare trådar på samma tema.

Stile
2002-03-03, 11:15
Deffa som redan skrivits eller dra åtminstonde ner på kalorierna en tid så att du inte ökar. Men ökningarna brukar avta efter första året och komma mycket långsammare.
Tycker inte du ska sluta med träningen, testa att äta mindre eller lägg in cardioträning också så att du gör av med fler kalorier.

Spud
2002-03-03, 11:47
tack för alla svar! iof så kan det passa bra med en liten deff nu innan sommaren, finns lite att ta av ;)

kanske även man skulle kunna ta det lite lugnt med överkroppen och prioritera ben i några månader?


jag har alltid varit en sån person som aldrig kunnat sänka mig till att inte göra mitt bästa. att alltid överträffa mig själv har så länge jag kunnat minnas varit som en riktmärke för mig. har inte kollat direkt så mycket på ökningar som sträcker sig över några månader utan jag har alltid levt i nuet då jag befinner mig på gymet och ska jämt göra nuvarande pass bättre än det förra.
känns totalt befängt för mig att inte göra så jag får ut maximalt av mina pass, som om att schumacher måste hålla igen på rakorna, som om att Magdalena Forsberg skulle missa 1/5 av sina skott för att hon vill ha mera skidträning, skulle inte tro det.

denna inställning tror jag har bidragit till bristningarna. har ju ätit som en gris och tränat som en tok för att kunna prestera maximalt till nästa pass.
kan ju då säga att en deff känns väldigt tung att genomföra då man mer eller mindre "krymper", även fast jag vet att det oftast inte är till det sämre
;)

men för att kunna fortsätta träna och inte riskera att dra på mig mera stretchmarks så antar jag att jag inte har något val,

kanske dags att äta sallad till lunch och bege mig ut på en lång promenad? eller springa som en tok till posten? :)

MikeW
2002-04-08, 13:31
Jag har fått bristningar i bägge armvecken, och på båda biceps. Morsan blev orolig och tyckte jag skulle dra ner på träningen men jag sket i det och nu kör jag lika hårt som vanligt utan bristningar. De kommer som sagt när man ökar som mest dvs i början. De bleknar ju med tiden, och så länge de inte gör ont så...

Mia
2002-04-08, 13:42
Hur ser bristningar ut? Har för mig att de är vita streck, men kan de även vara röda?

Helen@
2002-04-08, 14:15
Mia......jag har skickat ett privatmess till Dig....ang. nåt helt annat :)

Frazze
2002-04-08, 16:17
Bristningar är väl röda streck. Ser ut som konstiga ärr, kolla på nån som är gravid, de brukar kunna ha sådana. Med tiden bleknar de dock.

(är det bara jag som fått bristningar som blöder ett tag?)

Forest
2002-04-08, 16:38
Spud, du har fått en massa bra svar på din orginalfråga. Du växer långsammare om du äter mindre - enkelt.

Se det inte som en mindre utmaning. Ändra bara målen lite, t.ex.
"Jag skall ha under 10% kroppsfett 1/7 med bibehållen styrka"

För att nå det om du har "lite att ta på" så lär du behöva lägga ned minst lika mycket energi på träning och kost som tidigare. Troligen kommer du dessutom att må betydligt bättre om du lyckas eftersom du då är starkare i förhållande till din vikt och har fått mycket bättre kondis!

dupa55
2002-04-08, 19:07
Va fan e bristningar ??? Kan man inte ta och sola eller lite rbunkräm så syns dom inte eller ???

nina
2002-04-08, 19:14
nej...hur gammal är du kaka???

MikeW
2002-04-08, 19:32
Inte för att jag är någon hudspecialist, men så här ligger det väl till?

När huden utsätts för stora påspänningar ( graviditet), eller som i kroppsbyggares fall, musklerna växer, så kan det i vissa fall vara så att huden inte orkar "hålla tätt" och små ärr liknande streck uppstår. De är väl ofta röda och Frazze, jag har aldrig hört talas om bristningar som blöder?

Men de är ju varken farliga eller gör ont, och de bleknar så småningom och det finns krämer att smörja på så att huden blir mer elastisk så att inga fler bristningar uppstår
t.ex Helosan.

Mia
2002-04-08, 20:47
Minns med glädje en av Elvis-stripparna...

Stor Killen på gymmet står och spänner musklerna, fulla med bristningar. Elvis undrar vad alla sträcken är för något, och får svaret att det är bristningar som kommer sig av att man växt för fort. Aha, säger Elvis, sådana har jag med. Stora Killen berömmer honom och säger att det är bra jobbat. I nästa ruta har Elvis dragit upp tröjan och står och tittar på sin mage, full med bristningar...

Mia
2002-04-08, 23:15
http://www.metro.se/site/metro/cartoons/?cartoon=0&week=2001.33&file=3

Frazze
2002-04-08, 23:53
de blödande bristningarna kom på redan skadad hud iof, så det har väl sin naturliga förklaring redan där.

s@ndberg
2002-04-09, 00:10
http://www.metro.se/site/metro/cartoons/?cartoon=0&week=2002.14&file=1

Underbara Elvis verkar vara insnöad på träning just nu! Var och varannan dag springer han på Boxercise eller dissar TV-shopsmaskiner. I strippen ovan diskuterar han och hans tjej B&K!

TommyBoy
2002-04-09, 08:15
Bristningar beror till stor del på hormonförändringar och inte på att skinnet inte "räcker till".
Hormonförändringar och då främst balansen östrogen/testosteron sker vid exempelvis träning, fetma eller graviditet.

Det hjälper alltså inte att "kontrollera" muskelökningen, har man anlag för bristningar kommer dessa att uppstå ändå.
Personligen tycker jag att det är skit samma, lite märken på huden lär kvitta för en man. Dessutom så bleknar de med tiden.

MikeW
2002-04-09, 20:34
Jaha, fan vad allt ska vara genetiskt då!